Facebook
Facebook

Testimonials

Haarstylisten delen hun ervaringen met het Salon B franchiseconcept:

 
Haarstylist Janine (29) is sinds 2008 franchisenemer bij Salon B in Amersfoort:
“Het is eigenlijk een wonder dat ik nog kapper ben. Vier jaar geleden was ik het een beetje zat en wilde ik de schaar eigenlijk aan de wilgen hangen. Maar toen werd ik via-via op Salon B gewezen. Ik ben eens gaan kijken, eerst voorzichtig, beetje de kat uit de boom. Maar ik raakte in gesprek en tot mijn eigen verrassing ook steeds meer enthousiast. Misschien was dit wel wat ik zocht: een nieuwe uitdaging in mijn werk. Dat kan ik inmiddels beamen, want ik werk al weer 3½ jaar in Amersfoort en de uitdaging is er nog steeds. Het is zo leuk om je eigen bedrijf te hebben en toch in een team te werken. Een heel leuk team trouwens, we zijn allemaal ondernemers en iedereen moet zijn eigen zaak draaiende houden, maar er is totaal geen concurrentie. Integendeel zelfs. Omdat ze allemaal hun eigen baas zijn en hun eigen brood verdienen, zijn ze ook erg gemotiveerd en dat werkt weer heel inspirerend op het team, begrijp je? Die uitdaging is er dus nog steeds en die zal wel blijven, want dankzij de B academy kun je je ook inschrijven voor allerlei cursussen. Zo blijft het vak interessant en zo kan ik mezelf blijven ontwikkelen.”
 

Haarstylist Blanca (24) is sinds 2011 franchisenemer bij Salon B in Haarlem:
“Na acht maanden Graduates in Amsterdam zit ik nu een jaartje bij Salon B Haarlem en ik heb het enorm naar mijn zin. Ik kan me hier namelijk als kapper verder ontwikkelen, maar ook als ondernemer. Het huren van een stoel geeft verantwoordelijkheid en dat vind ik een prettige ervaring. En hoewel we allemaal bij B werken, werkt iedere stylist ook voor zichzelf. En iedereen ontwikkelt zich naar zijn eigen behoefte; dat is echt een mooie formule. Op dit moment sta ik vijf dagen per week in de salon en geef ik ook een dag educatie. Dan ben ik dus de inspirator en dat was wel even wennen, moet ik zeggen. In de afgelopen jaren kreeg ik alleen maar inspiratie en nu mag ik het geven. Gaaf hoor! Omdat ik het heel leuk vind om met kleuren te werken, zit ik ook in het Salon B Colour Team. Zo mag ik me bemoeien met het kleurimago van de B salons. Of ik nog vrije tijd heb? Ja, natuurlijk. Dat is het mooie van deze combinatie, want dat bepaal ik zelf. De ene week werk ik zeven dagen en volgende week vier. Dat kan. Het is die afwisseling die het zo leuk maakt.”

Haarstylist Suzanne (26) is sinds 2010 franchisenemer bij Salon B in Arnhem:
“Eigenlijk wist ik op de basisschool al dat ik kapster wilde worden, maar ik had nooit durven denken dat het vak zo leuk en zo divers was. In de salons waar ik hiervoor werkte had ik me al opgewerkt als assistent salonmanager, maar nu ben ik eigen baas! Nooit gedacht dat ik dat in me had, maar het gaat heel goed. Creativiteit en management is natuurlijk geen ideale combinatie, maar bij B leren ze je daarin groeien. Ach, ik snijd mezelf nog wel eens in de vingers, figuurlijk gesproken dan, maar dan denk ik: weer een les geleerd. En zo leer ik eigenlijk iedere dag. In management, in vaktechniek, maar ik leer ook mezelf beter kennen. Zonder B had ik bijvoorbeeld nooit geweten dat ik fotowerk heel leuk vind. Zo kunnen we op de academy meewerken aan fotoshoots en dat is heel gaaf. Dat je een paar dagen later foto’s terugziet waarbij je denkt: heb ik dat gedaan?! Dat is bijvoorbeeld ook de reden dat ik dit jaar meedoe aan de Coiffure Awards.
Toekomstplannen? Ik denk dat ik altijd in een salon blijf werken, lekker met collega’s die dezelfde passie delen en geen negen-tot-vijf-mentaliteit hebben. Maar ik zal er ook veel bij blijven doen. Die fotoshoots bijvoorbeeld en wie weet, geef ik over een paar jaar zelf trainingen op de academy.”