Facebook
Instagram
Twitter
Pinterest
Webshop
De 2015 catwalks werden gedomineerd door invloeden uit de jaren zeventig. Maar gelukkig lieten de designers de uitgesproken Studio 54 “Disco Era” links liggen en werden ze geïnspireerd door alleen de meest vrouwelijke, flattering aspecten van de 70’s fashion. Maar dan de grote vraag… welke hairstyles sluiten hierbij aan?

Niemand zit te namelijk wachten op een cliché jaren zeventig coupe. Een hoge taille en suède jas zijn misschien helemaal on trend, maar Farrah Fawcett flicks… most definitely not. Om je uitstraling up-to-date te houden kun je een aantal simpele richtlijnen volgen om net dat luxe 70’s gevoel erin te houden zonder té retro te gaan. Laat je inspireren door de Salon B haarmode collectie ‘Soft Focus’.

Zachte finish: Wij kiezen voor een ‘Soft Focus’ finish. Brushed-out waves en natuurlijke volume, altijd zacht en glanzend. Haar mag zeker messy en rommelig zijn, maar wel met een vrouwelijke velvety shine in plaats van grungy of waxy. 

Botte lijnen: Of je nu kiest voor een bob, lob of een langere lengte, zorg dat de onderkant bot geknipt is. Dit maakt dat het haar lekker vol oogt en geeft het gelijk een gezonde, ‘freshly cut’ uitstraling. Om er extra vorm in te brengen of om de valling van het haar te beïnvloeden, laat je er interne lagen in knippen. Op deze manier krijg je meer body in het haar zonder dat de lagen zichtbaar zijn. 

Volume in de breedte: In de jaren zestig draaide de haarlook om zo veel mogelijk volume op de kruin, maar in de jaren zeventig maakten de beehives juist plaats voor volume in de breedte. Draag het haar wat voller naar de zijkanten toe en accentueer dit met een slag in het haar.

Subtiele highlights: Dit jaar zien we veel natuurlijke en zachte tinten terugkomen, zoals 'Cool beige' en 'Baby blonde'. Door subtiele highlight technieken ziet het haar er gezonder en dynamischer uit. De Balayage techniek creëert meer diepte en geeft dimensie aan je haar. Perfect voor vrouwen die een brunette feel willen houden met een zomerse inslag. Babylights zijn ideaal als je zelf lichtblond haar hebt. De highlights worden heel fijn op het haar ingezet, waardoor je eigen haarkleur gelift wordt en het een sunkissed finish heeft.

 

Credits:
Hair: Salon B (www.salonb.nl)
Photography: Maxime Cardol
Make-up: Judith Neyens @ NCL representation
Styling: Sofija Rybakovaite
Products: Undone by The Insiders (www.insidershair.com)
Hair Colourr: Colour Touch van Wella Professionals, Cellophanes van Sebastian Professional