Trend alert: Cream soda

Cream soda. Dat is hoe dé haarkleur van deze herfst wordt genoemd. Het klinkt als een frisdrank en – guess what? – dat is exact waar deze warmblonde kleur zijn naam aan te danken heeft. Cream soda lijkt nog het meest op traditioneel goudblond, met als verschil dat deze kleur net iets meer verschillende nuances heeft en hierdoor een tikkeltje koeler oogt. Eén ding is zeker: van deze trending haarkleur gaan wij minstens zoveel watertanden als van het gelijknamige drankje!

What is all the fuss about?
Tegen het einde van de zomer veroverde cream soda de straten van Los Angeles en ook tijdens de afgelopen New York Fashion Week was het een veel geziene haarkleur. Inmiddels heeft deze trend ook Hollywood bereikt en is menig celebrity voor deze haarkleur gezwicht. Onder anderen it-girl Gigi Hadid en model Julia Stegner gaan tegenwoordig door het leven met cream soda-kleurig haar. Voor de échte trendsetter moeten we verder terug in de tijd: in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw werd model Cheryl Tiegs benijd om haar honingblonde lokken.

Cream soda: do or don’t?
Wat cream soda zo bijzonder maakt, is dat niet alleen natural blondes van deze kleur kunnen opknappen, maar dat deze tint ook uitstekend bij brunettes staat. Is jouw haar van nature bruin en denk je erover het op te laten lichten? Dan is cream soda een goede keuze. Doordat deze kleur is opgebouwd uit verschillende tinten, waaronder beigebruin en goudblond, en zowel lowlights als highlights bevat, is het een tint die bij veel verschillende vrouwen past. Bijkomend voordeel: om het effect van cream soda te bereiken, hoeft je haar niet volledig geblondeerd te worden. Daar zijn jouw lokken je vast en zeker dankbaar voor!

Delen:
FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblr
Posted in Inspiration Tagged , , ,Hair transformation: Copper balayage

Soms ben je toe aan iets nieuws. Omdat je simpelweg niet meer tevreden bent, iets te vieren hebt of een bepaalde periode uit je leven wilt afsluiten. Van een nieuwe hair cut of haarkleur kun je dan ontzettend opknappen. Niet alleen vanbuiten, maar óók vanbinnen. Ben jij klaar voor een nieuwe look, maar heb je last van koudwatervrees? Laat je dan inspireren door de haartransformatie van Jill, die geholpen werd door haarstylist Maartje Broekhuis van Salon B Almere.

Before
Maartje: “Ik heb Jill een tijdje geleden aangesproken bij een foto-expositie, omdat ze zo’n toffe appearance en kledingstijl heeft. Ik gaf aan dat ik haar haar graag een keer wilde doen en zo gezegd, zo gedaan! Ze stond zelf ook open voor verandering en twijfelde toen nog of ze voor koper wilde gaan. Ze kwam binnen met veel uitgroei en beschadigde witte punten en vond het doodeng.”

During
Maartje: “Ik heb Jills haar eerst met een tondeuse geknipt. Ze had veel afgebroken blonde punten, dus ik wilde een mooie, volle lijn creëren met een edgy randje. Haar voorste lok heb ik korter gemaakt om haar meer stylingmogelijkheden te geven en omdat dit haar jukbeenderen beter accentueert. De bovenste laag heb ik luchtiger gemaakt en meer textuur gegeven. Vervolgens heb ik haar haar geblondeerd middels de balayage-techniek, omdat er geen overloop zat tussen haar blonde punten en donkere bovenkant. Daarna heb ik haar haar voorgepigmenteerd en ingekleurd. Tot slot heb ik haar een Colourshine-behandeling gegeven voor een extra healthy boost en om haar kleur langer houdbaar te maken.”

After
Maartje: “Jill vertelde me bij voorbaat al dat ze in eerste instantie nooit blij is, omdat ze altijd heel erg moet wennen. Dat is voor mij ook altijd spannend, maar ik was er zeker van dat het haar beter zou staan. Ik heb voortdurend de rust en tijd genomen om haar vertrouwen te winnen en haar alles wat ik ging doen uit te leggen. Uiteindelijk denk ik dat de koperkleur haar kleurrijke verschijning alleen maar sterker maakt en ook haar haar meer laat shinen. De volgende dag ontving ik allemaal lieve berichtjes, omdat ze zo happy was met het resultaat!”

Heb jij ook een haartransformatie ondergaan in een van onze salons? Deel deze dan op Instagram met #salonbtransformatie. Vinden we leuk!

Delen:
FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblr
Posted in Inspiration Tagged , , , , , , ,Dit moet je weten over de Salon B hair extensions

Als het op ons haar aankomt, zijn we niet snel tevreden. Degenen met stijl haar willen krullen en vice versa, wie voor een kort koppie is gegaan, kijkt met weemoed terug op haar lange lokken en zij die als krullenbol door het leven gaan, zouden een moord doen voor silky smooth stijl haar. Van één ding worden we echter bijna allemaal dolgelukkig: volume! Als Moeder Natuur jou geen volle bos haar heeft toebedeeld, kun je altijd nog uitwijken naar een nét iets minder natuurlijk alternatief: hair extensions.

De hair extensions die wij in onze salons gebruiken, zijn supersterk, zijdezacht en gemaakt van natuurlijk haar van de hoogste kwaliteit. Ze zijn bij uitstek geschikt om meer volume te creëren, maar kunnen ook prima worden gebruikt voor het verlengen van het haar. De keuze voor hair extensions is er meestal niet een die je van de ene op de andere dag maakt. Voordat je deze beslissing neemt, wil je weten wat je kunt verwachten. Van de behandeling zelf, maar ook van het haar en de verzorging daarvan. Dat begrijpen wij maar al te goed en daarom hebben we de meest gestelde vragen over hair extensions voor je beantwoord.

Hoe ziet de afspraak eruit?
Als je interesse hebt in hair extensions en ons belt om een afspraak te maken, plannen we eerst een adviesgesprek in. Tijdens dit gesprek bespreken we jouw wensen en bepalen we hoeveel banen haar van welke kleur we nodig hebben. Daarna maken we een afspraak voor het zetten. Meestal kan dit binnen een week, afhankelijk van of het haar nog besteld moet worden. De basiskleuren hebben we op voorraad. Je hoeft het haar in ieder geval niet zelf in te kopen; dit is onderdeel van de behandeling.

Hoe gaat het zetten in zijn werk?
Er worden horizontale vlechtjes bij de aanzet van je haar gemaakt, waarop de banen haar met draad worden vastgezet. Deze vlechtjes blijven zitten. Daarna wordt het haar geknipt, zodat de extensions mooi wegvallen in je eigen haar. Check ook onderstaande video van vlogger Sara Ras (Saar) als je benieuwd bent hoe de Salon B hair extensions worden gezet.

Waar zijn de extensions van gemaakt?
Onze extensions zijn gemaakt van een mix van echt Europees en Indiaas haar, waardoor ze er heel natuurlijk uitzien en extra sterk zijn.

Kan het haar worden gewassen?
Jazeker! Het is wel belangrijk je haar goed uit te spoelen, zodat er geen restjes shampoo of conditioner in de vlechtjes achterblijven. Verder is het verstandig het goed te verzorgen met voedende maskers. Hoe liever je voor je haar bent, hoe langer de extensions meegaan.

Kan het haar worden gekleurd?
Dat kan wel, maar is niet aan te raden. Er zijn ontzettend veel kleuren beschikbaar, dus het uitkiezen van de juiste kleur heeft de voorkeur en is eenvoudiger.

Kun je je haar gewoon borstelen?
Zeker, dat is juist heel belangrijk! Door zowel de extensions als je eigen haar te borstelen, voorkom je dat er klitten ontstaan. Voorzichtigheid is geboden bij de aanzet, omdat je de vlechtjes niet wilt meeborstelen. Voor het borstelen van je haar kun je het best een borstel gebruiken die speciaal voor extensions is gemaakt, of in ieder geval een borstel zonder knopjes, zoals de Flat Brush van The Insiders.

Kun je je haar in een staart dragen zonder dat de extensions zichtbaar zijn?
Ja, daar wordt op gelet bij het zetten. Uiteraard moet je wel een beetje rekening houden met de extensions, maar ze worden zo geplaatst dat je ze eigenlijk niet ziet zitten.

Hoelang kunnen de extensions blijven zitten?
We raden aan de extensions na ongeveer zeven weken opnieuw te plaatsen, omdat ze anders te los komen te zitten. Doordat je haar groeit, komen de vlechtjes verder van de hoofdhuid af te staan. Het haar zelf gaat tot een jaar mee, afhankelijk van wat je ermee doet en hoe je het verzorgt.

Is het schadelijk voor je eigen haar?
In principe niet. Je gebruikt niets anders dan een draadje om de extensions te bevestigen. Het gewicht van de extensions wordt over de volledige breedte van de vlechtjes verdeeld, waardoor je haar minimaal wordt belast. De vlechtjes worden bovendien elke keer op een andere plek gemaakt, zodat je haar ook even kan rusten.

Hoe duur is het?
De kosten zijn afhankelijk van de benodigde hoeveelheid extensions. Voor een verlenging is meer haar nodig dan voor meer volume. Je kunt uitgaan van vijf tot acht banen haar à € 80,- per stuk, plus de kosten voor het knippen om de extensions mooi over te laten lopen in je eigen haar. Bij twee vlechtjes komen de kosten voor het opnieuw omhoog plaatsen ook uit op ongeveer € 80,-. Met name de eerste behandeling is dus een flinke investering; daarna vallen de kosten relatief gezien mee.

Delen:
FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblr
Posted in FAQ Tagged , , , ,Trend alert: 70’s pony

We kunnen er niet meer omheen: de 70’s pony is terug van weggeweest! Deze iconische hair cut, die voor het eerst opdook in de jaren zestig en vooral in de jaren zeventig razend populair was, is aan een spectaculaire comeback bezig. Niet alleen op de catwalk en in Hollywood, maar ook in het straatbeeld. Waar komt deze trend vandaan, voor wie werkt deze look en voor wie niet en wat zijn de do’s en don’ts als het op stijlen aankomt?

What’s in a name?
De 70’s pony kenmerkt zich door de in lagen geknipte voorste lokken, die ter hoogte van de jukbeenderen overgaan in de rest van het haar. Deze lokken vallen als een soort gordijntjes om het gezicht heen. Vandaar dat deze hair cut ook wel ‘curtain fringe’ wordt genoemd. In de sixties rockte stijlicoon Brigitte Bardot deze variant van de traditionele pony als een van de eersten, gecombineerd met een iets volumineuzere hairdo dan we in de seventies zagen. Toen werd de ‘gordijntjespony’ vaak gecombineerd met lang, stijl haar. In de loop der jaren trad menig celebrity in BB’s voetsporen. Onlangs lieten onder anderen Chloë Moretz, Dakota Johnson, Georgia May Jagger en Suki Waterhouse zich ‘Brigitte Bardot bangs’ aanmeten.

Iets voor jou?
Hartstikke leuk, zo’n retro pony, maar kun je veilig een sprintje trekken naar de kapper of doe je er verstandiger aan deze trend over te slaan? Het voordeel van de 70’s pony is dat je de plank hier bijna niet mee kunt misslaan. Dit type pony past namelijk bij verschillende gezichtsvormen, omdat de lengte hierop kan worden aangepast. Twijfel je of een pony iets voor jou is? Dan is deze variant een goede keuze, omdat het effect subtiel is en de pony mooi uitgroeit. De 70’s pony komt het best tot zijn recht bij haar met slag, maar ook met stijl haar zit je goed. Bij krullen of kroeshaar is deze hairdo niet direct aan te raden, in ieder geval niet als je het karakteristieke seventies-effect beoogt. Maar het állerbelangrijkst is: het moet bij jou als persoon passen. Daar kun je in overleg met je haarstylist achter komen.

How to wear?
De 70’s pony heeft zijn populariteit deels te danken aan het feit dat deze hair cut behoorlijk low maintenance is. Vanwege de lagen is bijpunten minder vaak nodig dan bij een rechte pony en is ook stijlen een piece of cake: föhn de voorste lokken in verschillende richtingen naar achteren en gebruik zo nodig een ronde borstel om ze de juiste kant op te laten vallen. Als je het haar om een ronde borstel heen wikkelt en naar achteren föhnt, creëer je de typerende 70’s wing. Voor nog meer volume gebruik je droogshampoo, volumepoeder of een root lifting spray op de aanzet of bijvoorbeeld de Supernatural Thickening Cream of de Dip In The Ocean Beach Spray van The Insiders in de lengten.

Delen:
FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblr
Posted in Inspiration Tagged , , , , , ,Colour inspiration: September

Zeg maar dag tegen terrasjesweer, zomerjurkjes en zonnebrandcrème, want de zomer heeft definitief plaatsgemaakt voor de herfst. Dat zagen we ook aan de kleuren die onze haarstylisten de afgelopen maand creëerden. Naarmate de maand vorderde, kwamen er op Instagram steeds meer herfsttinten voorbij. Ga jij dit seizoen voor chocoladebruin, waag je je aan strawberry blonde of kies je toch voor violet grey?

Photo credits: @randyvanrijsbergen@colourmesue@marije_salonb@maartjebroekhuishair@colourmesue, @salonb_maartje, @relinde_salonb, @evawolters_, @martenraw, @salonbinge, @hairstylist.sab, @randyvanrijsbergen

Delen:
FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblr
Posted in Inspiration Tagged , , , , ,8 tips voor lang en gezond haar

Droom jij ook van gezonde, lange lokken, maar werkt je haar niet echt mee? Helaas is er geen wondermiddel waar je haar sneller van gaat groeien, maar wij hebben wél de acht gouden tips om het in ieder geval een duwtje in de goede richting te geven.

1.     Geef je haar de tijd

Over het algemeen groeit je haar één centimeter per maand. Maar dit kan alleen als je haar gezond is en je geen gespeleten haarpunten hebt. Dat is lastiger dan je misschien denkt, dus lees snel de volgende tips voor de optimale verzorging.

2.     Was je haar niet te vaak

Als je je haar elke dag, of zelfs om de dag wast, dan heb je sneller kans op haarbreuk. Daarnaast was je dan ook de natuurlijke oliën uit je haar, die je juist nodig hebt om je haar er zacht en gezond uit te laten zien. Streef ernaar om maximaal 2 keer per week je haar te wassen, om de natuurlijke haar oliën optimaal te benutten en haarbreuk te voorkomen.

 3.     Kam voorzichtig

Je haar te vaak kammen kan schadelijk zijn, vooral als het nat is. Nat haar breekt sneller af en splijt sneller, wat natuurlijk niet de bedoeling is als je lang en gezond haar wil. Als je het kamt, zorg dan dat je van beneden naar boven kamt, dit zorgt voor minder grote klitten en resulteert in minder haarverlies.

4.     Ga niet met nat haar slapen

Slapen met natte haren is geen goed idee. Niet omdat mensen zeggen dat je er verkouden van kan worden, maar omdat het haarbreuk en uitval kan veroorzaken. Daarnaast droogt je haar ook niet geleidelijk en is de kans op een bad hair day groter. Zorgt dus altijd dat je haar droog is voordat je gaat slapen!

5.     Slaap op een satijnen kussensloop

Een satijnen kussensloop heeft een zacht oppervlak wat ervoor zorgt dat er minder kans is op wrijving. Hierdoor breekt je haar minder snel af en heb je minder last van klitten in de ochtend. Hoog tijd dus om je katoenen kussensloop te vervangen.

6.     Kapper

Geloof het of niet, maar als je lang en gezond haar wil, kan je het best wél af en toe naar de kapper gaan. Over het algemeen wordt aangeraden om elke zes tot acht weken naar de kapper te gaan, dit is natuurlijk best veel als je je haar wil laten groeien. Het hangt van je haarstructuur af, maar zorg dat je eens in de twee tot drie maanden naar de kapper gaat, zodat je geen last hebt van droge en gespleten haarpunten.

7.     Breng een masker aan

Om je haar tussen de knipbeurten door goed te verzorgen kan je één keer per week een masker aanbrengen. Dit is vooral nodig bij haar vanaf schouderlengte, aangezien dit haar al een paar jaar oud is. Breng een vochtinbrengend masker of olie aan op handdoek droog haar, voordat je gaat slapen. Laat het de hele nacht inwerken en spoel het vervolgens uit onder de douche. Was je haar met shampoo zodat alle oliën in je haar worden gesloten.

 8.     Vermijd hitte

Hete tangen zijn funest als je je haar wil laten groeien. De hitte is erg schadelijk voor je haar en zorgt ervoor dat het afbreekt. Als je toch een hete tang wil gebruiken, zorg dan dat je je haar goed beschermd. Gebruik een beschermende spray of crème en zet je tang op een lage hitte stand. Af en toe stijlen of krullen kan prima als je je haar goed beschermd, maar doe het zeker niet elke dag!

Delen:
FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblr
Posted in Inspiration Tagged , , , , , , ,Expert tip: Zó reken je af met weerbarstige kruinen

Kom jij thuis overal rondslingerende haren tegen, ben je slachtoffer van ‘blondeermoe’ haar of heeft jouw kapsel een wel héél sterk eigen willetje? De haarstylisten van Salon B weten als de besten hoe je afrekent met deze én andere haarproblemen. Deze keer antwoord op de vraag: what to do met weerbarstige kruinen?

Heb je eindelijk een good hair day, is er één eigenwijs plukje dat roet in het eten gooit en een totaal eigen leven lijkt te lijden. Meestal wordt dit probleem veroorzaakt door een kruin: een plaats waar haren verschillende richtingen op groeien. Haarstylist Myriam Winters van Salon B Amersfoort weet gelukkig raad.

Myriam: “Met knippen kan er altijd rekening mee worden gehouden. Het haar kan bijvoorbeeld iets langer worden gelaten, waardoor het net iets zwaarder is. Zo blijft het platter en gaat het als het ware met de rest van het haar mee. Ook kun je er met het drogen van je haar rekening mee houden. Als je haar nat is en je het gaat föhnen, is het belangrijk dat je het de kant op föhnt waar je het heen wilt dragen. Je kunt het alleen droogblazen en met je handen in model brengen, maar als je een wat sterkere kruin hebt, kun je het beter met een ronde borstel de goede kant op föhnen. Dan maak je het direct iets gladder. Ook producten kunnen hierbij helpen: haarlak kun je bijvoorbeeld altijd na het föhnen gebruiken, zodat je haar goed in model blijft. Voorafgaand aan het föhnen kun je ook producten in je haar doen, maar welke dat zijn, hangt af van je haartype en het effect dat je wilt creëren.”

Delen:
FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblr
Posted in Inspiration Tagged , , , , ,Colour inspiration: Augustus

De zon liet zich in augustus helaas minder vaak zien dan gehoopt, maar dat weerhield onze haarstylisten er niet van volop te shinen. Op Instagram vlogen de schitterende kleuren ons om de oren. Van cherry red tot vintage pink: het kon onze klanten deze maand niet kleurrijk genoeg. Kijk je met ons mee?

Photo credits: @simone_hoekstra, @hairbymyriamwinters, @hairby_luuk, @randyvanrijsbergen, @josevandalfsen, @marije_salonb@marije_salonb, @siemdenouden@randyvanrijsbergen, @laura.hairstyliste, @maartjebroekhuishair, @irisheijden

Delen:
FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblr
Posted in Inspiration Tagged , , , , ,Trend alert: Blonde hair, dark roots

Het is een bron van ergernis voor menig non-natural blondie: die altijd nét iets te snel terugkerende uitgroei. Bekend probleem? Dan hebben we goed nieuws voor je: voortaan mag je die donkere roots lekker laten zitten! Als het aan de celebrities ligt die vorige week hun opwachting maakten op de rode loper van de VMA’s in ieder geval wel. Wij voorspellen dat we hier met een nieuwe trend te maken hebben: blonde hair, dark roots.

Normaal gesproken zijn de VMA’s een uitstekende graadmeter van hoe het straatbeeld de komende tijd zal veranderen. Dit jaar voerde één haartrend duidelijk de boventoon: blond haar met een donkere aanzet. Eerder dit jaar maakten we al kennis met rooting: een subtielere variant van deze trend, waarbij de aanzet bewust iets donkerder wordt gekleurd. Deze nieuwe trend borduurt hierop voort en is een tikkeltje extremer. Waar uitgroei tot voor kort een absolute no-go was, kun je hier nu met een gerust hart mee over straat. Ideaal voor wanneer een bezoekje aan de kapper even niet in jouw overvolle agenda past of voor wanneer je op de kleintjes moet letten!

Bronnen: Pinterest, Refinery29

Delen:
FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblr
Posted in Inspiration Tagged , , , , ,4 tips om wakker te worden met coupe flawless

De meesten van ons hebben de vakantie inmiddels achter de rug en moeten er weer aan geloven: vroeg opstaan om naar school, studie of werk te gaan. Stel je eens voor dat je de snooze-knop van je wekker nog één keer extra kunt indrukken, omdat het temmen van je manen in no time is gepiept? Te mooi om waar te zijn, denk je nu misschien, maar met deze vier tips vergroot je de kans dat jij wakker wordt met coupe flawless aanzienlijk. Sweet dreams!

Tip 1: Investeer in een satijnen of zijden kussensloop
Klopt: een kussensloop van satijn of zijde is duurder dan een exemplaar van katoen of ander materiaal, maar wat ons betreft wegen de benefits beslist op tegen de extra kosten. Omdat satijnen en zijden kussenslopen gladder zijn en je haar minder uitdrogen, word je gegarandeerd wakker met minder knopen en klitten en glanzendere lokken. Rise and shine, baby!

Tip 2: Wrap it up!
Met een kussensloop van satijn of zijde ben je verzekerd van knoop- en klitvrij, gezond uitziend haar als je opstaat. In plaats daarvan kun je er ook voor kiezen ’s nachts een kapje of muts met een satijnen of zijden binnenkant te dragen. Dit houdt je haar gehydrateerd en voorkomt gespleten punten. Als alternatief kun je een sjaal van satijn of zijde om je haar wikkelen voordat je gaat slapen. Easy does it! Volume krijg je er niet van, dus deze optie is vooral geschikt voor dames die gezegend zijn met een weelderige bos dik haar of krullen.

Tip 3: Draag je haar vast
Je haar in een hoge knot of vlecht dragen, is veruit de bekendste en misschien wel de eenvoudigste manier om het te beschermen terwijl jij in dromenland bent. Of je nu krullen of steil haar hebt: dit trucje werkt altijd! Let wel op dat je een zacht elastiekje zonder metaal gebruikt (bijvoorbeeld een scrunchie), zodat je haar niet beschadigd raakt. Bijkomend voordeel: hier krijg je wél volumineus haar van.

Tip 4: Verwen je lokken met een overnight masker
Eigenlijk kun je je haar op elk moment van de dag verzorgen met een voedend masker, maar omdat dit niet altijd evengoed uitkomt én omdat een masker ’s nachts nu eenmaal meer tijd heeft om zijn werk te doen, is dit het moment bij uitstek om je lokken te verwennen. Er bestaan speciale overnight maskers, maar in principe kun je elk verzorgend masker hiervoor gebruiken. Zorg er wel voor dat het masker dat je kiest past bij jouw haartype. Om je kussen tegen de vettigheid te beschermen, kun je er een handdoek overheen leggen of zelf een douchekapje of haarhanddoek dragen.

Delen:
FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblr
Posted in Inspiration Tagged , , , , ,