Hair transformation: Edgy lob

Soms ben je toe aan iets nieuws. Omdat je simpelweg niet meer tevreden bent, iets te vieren hebt of een bepaalde periode uit je leven wilt afsluiten. Van een nieuwe hair cut of haarkleur kun je dan ontzettend opknappen. Niet alleen vanbuiten, maar óók vanbinnen. Ben jij klaar voor een nieuwe look, maar heb je last van koudwatervrees? Laat je dan inspireren door de haartransformatie van Vera, die geholpen werd door haarstylist Liv van den Boogaard van Salon B Utrecht.

Before
Vera: “Ik wilde graag totaal iets anders. Ik had al een aantal jaren heel lang haar. Ik ben vaak naar de kapper geweest en dan mochten echt alleen de puntjes worden geknipt. Ik had voor mezelf besloten dat als ik mijn haar zou afknippen, ik dit ook zou doneren. Op een gegeven moment heb ik de knoop doorgehakt en gebeld om een afspraak te maken. Mijn haar was erg lang en als er dertig centimeter af zou gaan, zou ik nog een aardige lengte overhouden. Daarnaast wilde ik een ander kleurtje: een stuk lichter, een wat koelere tint.”

Liv: “Vera was nog nooit bij Salon B geweest, een eerste ervaring dus. Ik vind het altijd extra leuk om nieuwe klanten te mogen behandelen. Je krijgt dan namelijk de kans om hem of haar met zowel jezelf als ondernemer, als met Salon B kennis te laten maken. Vera had lang, natuurlijk, donkerblond haar. Ze had het nog nooit eerder laten kleuren en wilde nu een keer écht iets nieuws proberen! Een look die wat meer power en volwassenheid uit zou stralen. Daarnaast wilde ze een groot stuk van de lengte afknippen om te kunnen doneren. Een bijzondere beslissing en iets waar we bij Salon B altijd volledig achter staan. Zo kunnen we mensen met een haarprobleem ook blij maken met mooi haar!”

During
Liv: “Voor het doneren van het haar begon ik met twee vlechten. Deze heb ik afgeknipt en in een enveloppe gedaan om op te sturen. Hierna volgden de highlights. We gingen voor een zachte, geschetste highlight. Dit zou meer speling en diepte in het haar creëren. Wel wilden we Vera’s eigen haarkleur als basis houden, zodat het geheel nog natuurlijk zou ogen. Aan de folies heb ik de Rescue 1 Bond Therapy Reconstructor van The Insiders toegevoegd. Rescue is een driedelige treatment die het haar beschermt tijdens het kleuren. Na het uitspoelen van de highlights heb ik de Rescue 2 Bond Therapy Strengthener gebruikt en tien minuten laten inwerken. De laatste stap van het kleurproces was het tonen van het haar. We hebben gekozen voor een toner die het haar een zachte, beige tint zou geven. Uiteindelijk heb ik het haar gedroogd en uitgewerkt door middel van subtiele lengteverschillen. Als finishing touch heb ik Vera laten zien hoe ze met behulp van een krultang een mooie slag in haar eigen haar kan creëren.”

After
Vera: “Ik ben erg tevreden en heel blij met het eindresultaat! Het was even wennen, maar ik krijg veel positieve reacties.”

Liv: “Ook ik was erg tevreden met het eindresultaat! Een echte verandering, maar toch heel natuurlijk. Om de kleur zo lang mogelijk mooi te houden, heb ik Vera de Stay With Me Colour Saver Shampoo van The Insiders meegegeven. Deze shampoo is extra lief voor gekleurd haar. Daarnaast heb ik haar uitgelegd dat ze de Rescue treatment thuis nog kan voortzetten met de Bond Therapy Weekly Treatment.”

Heb jij ook een haartransformatie ondergaan in een van onze salons? Deel deze dan op Instagram met #salonbtransformatie. Vinden we leuk!

Delen:
FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblr
Posted in Inspiration Tagged , , , , ,Colour inspiration: November

Raar maar waar: over iets minder dan een maand is het alweer 2018. Wij moeten nog een beetje aan het idee wennen, maar kijken nu al met een enorm positief gevoel terug op 2017 en alle lieve, leuke en enthousiaste klanten die we bij Salon B mochten verwelkomen. Fun fact: de kleuren die onze haarstylisten in november op Instagram deelden, vormen een goede afspiegeling van de trends die 2017 typeerden. Herken jij ze allemaal?

Photo credits: @kimberley.gt, @evawolters_, @rock.my.hair, @juud.hairstyliste, @laura.hairstyliste, @colourmesue, @randyvanrijsbergen, @linda_salonb, @deniisseebos, @shirley_salonb, @krisdidmyhair, @siemdenouden

Delen:
FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblr
Posted in Inspiration Tagged , , , , ,Trend alert: Root beer

Een paar weken geleden maakten we kennis met de haarkleur cream soda. Nu is het tijd voor een nieuwe, trending haarkleur die zijn naam te danken heeft aan een Amerikaanse frisdrank: root beer! Als je de herfst een kleur zou moeten geven, is root beer een goede kandidaat. Deze warme kleur houdt het midden tussen koperrood en hazelnootbruin en is met zijn vele verschijningsvormen net zo veelzijdig als de blaadjes die as we speak van de bomen vallen.

From Hollywood to Holland
Het zal je niet verbazen: net als cream soda dook root beer voor het eerst op in de straten van Los Angeles en op de rode lopers van Hollywood. Al snel werd deze haarkleur omarmd door celebrities als Kaia Gerber (model) en Sarah Hyland (actrice) en inmiddels heeft deze herfstige tint zich een weg gebaand naar het grote publiek. Ook de haarstylisten van Salon B experimenteren erop los met root beer-kleurig haar, met de nodige jaloersmakende creaties tot gevolg. Nieuwsgierig geworden? Check de collage hierboven voor twee voorbeelden van Sue (Salon B Amsterdam Centrum) en Kristel (Salon B Amsterdam Oud-Zuid).

What’s in a name?
We zeiden het net al: root beer kent vele verschijningsvormen. Sommigen omschrijven het als pure chocolade met highlights in de kleur van melkchocolade, anderen als middenbruin met hazelnootkleurige accenten en de gelijknamige Amerikaanse frisdrank neigt meer naar de kleur van Haagsche hopjes. Eén ding is zeker: root beer is een midden- tot donkerbruine kleur met een warme ondertoon. Dat deze kleur zo veelzijdig is, maakt hem tot de perfecte keuze voor verschillende typen vrouwen. Ben jij ervan overtuigd dat root beer jouw nieuwe haarkleur moet worden? Neem een foto van root beer-kleurig haar mee naar je volgende afspraak en laat je door je haarstylist adviseren over de tint die het best bij jou past.

Delen:
FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblr
Posted in Inspiration Tagged , , , , ,Stagelopen bij Salon B?

Dat kan! Eerder deze week vertelde haarstylist Laura Jacobs van Salon B Arnhem al hoe leuk het is om als ondernemer bij Salon B te werken, maar stagelopen bij ons is minstens even awesome, leerzaam en gezellig. We zijn weer op zoek naar enthousiaste bètatoppers, creatievelingen en regelneven om de afdelingen finance, marketing en office management te versterken. Iets voor jou?

Stage #1: Finance
Ben jij gezegend met een wiskundeknobbel, heb je een passie voor cijfers en is ‘check, check, dubbelcheck’ jouw middle name? Dan zou deze stage jou best weleens op het lijf geschreven kunnen zijn.

Als je stageloopt op de afdeling finance, krijg je alle ruimte om jouw financiële kennis naar het volgende niveau te tillen. Je helpt onder andere bij het bijhouden van het bankboek en het inkoopboek, assisteert bij de wekelijkse crediteurenbetalingen en debiteurenbeheer en houdt de administratiemailbox in de smiezen. Je werkt op ons hoofdkantoor in Amsterdam, te midden van ons jonge, altijd gezellige team.

Check deze pagina voor meer informatie en om direct te solliciteren.

Stage #2: Online video & beeld
Som jij zonder blikken of blozen de belangrijkste influencers van dit moment op, heb je een onuitputtelijke dosis creativiteit en kent Premiere Pro geen geheimen voor jou? Dan maken we graag kennis met je!

Stagelopen op de marketingafdeling van Salon B betekent dat je een volwaardige rol speelt in het creatieve proces en als een van de weinigen weet ‘where the magic happens’, zoals we zelf altijd zeggen. Je helpt onder meer bij het beheren van ons YouTube-kanaal en het tv-kanaal in de salons, gaat – zelfstandig of met een van ons – op pad om video’s op te nemen en ondersteunt bij vormgevingsklussen. Je werkt voornamelijk op onze marketingafdeling in Amersfoort, die gevestigd is boven de salon. Jouw ‘bron van inspiratie’ is dus altijd dichtbij!

Check deze pagina voor meer informatie en om direct te solliciteren.

Stage #3: Office management
Ben jij een communicatief sterk organisatietalent, dat moeiteloos verschillende ballen in de lucht houdt? Daar worden we op de afdeling office management héél erg blij van…

Op de afdeling office management zorgen we ervoor dat alle administratieve en productionele zaken bij Salon B op rolletjes lopen. En als jij stage bij ons loopt, mag jij ons daarbij helpen. Je neemt verschillende administratieve taken op je, assisteert bij producties en evenementen en ondersteunt bij personeelszaken en verbouwingen van vestigingen. Je werkt op ons hoofdkantoor in Amsterdam en maakt deel uit van een enthousiast team met gezellige collega’s.

Check deze pagina voor meer informatie en om direct te solliciteren.

Delen:
FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblr
Posted in News Tagged , , , , , , ,Giveaway: Ben jij winter ready?

De temperatuur komt steeds dichter in de buurt van het vriespunt, de kerstverlichting duikt langzamerhand weer op in het straatbeeld en de oliebollenkraampjes schieten als paddenstoelen uit de grond. Dat kan maar één ding betekenen: de winter is in aantocht! Kun jij wel wat hulp gebruiken bij de voorbereiding op deze barre periode? Doe dan mee met onze giveaway!

Om jou de winter door te helpen, hebben we een cadeaupakket met een totale waarde van maar liefst € 152,40 samengesteld waar jij én je haar vast en zeker blij van worden. Dit zit er allemaal in…

Baby Flat Brush van The Insiders t.w.v. € 39,95
Om mee te nemen in je tas, zodat je altijd iets bij de hand hebt om je lokken te temmen als je wordt verrast door een sneeuw- of hagelbui.
• Bond Therapy Weekly Treatment van The Insiders t.w.v. € 32,50
Dit masker uit de Rescue Bond Therapy-lijn van The Insiders herstelt je haar van binnenuit en geeft het de boost die het in de winter nodig heeft. Dit jaar geen dof, droog en frizzy haar voor jou! Meer weten? Lees dan dit blogbericht.
• Goosecraft leren handschoenen t.w.v. € 79,95
Met deze stunning leren handschoenen van Goosecraft weet je zeker dat jouw vingers zelfs de laagste temperaturen overleven.

Winnen? Volg ons op Instagram en Facebook en tag jezelf onder de posts over deze winactie op ten minste een van beide kanalen. De winnaar ontvangt op woensdag 29 november persoonlijk bericht.

Delen:
FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblr
Posted in News Tagged , , , , , , ,Hairstylists wanted: ondernemend, getalenteerd en team-minded

Bij Salon B zijn we altijd op zoek naar nieuwe talenten die hun carrière in het kappersvak over een andere boeg willen gooien. Inderdaad: ook nu! Maar is werken bij Salon B nu écht zo anders dan werken bij een andere kappersketen? Stel deze vraag aan een willekeurige haarstylist die dit aan den lijve heeft ondervonden en het antwoord is gegarandeerd ‘ja’. Laura Jacobs (@laura.hairstyliste) van Salon B Arnhem is zo iemand. Ze vertelt over haar ervaringen als kersverse ondernemer bij Salon B.

Hoe ben je bij Salon B terechtgekomen?
“Als haarstylist wil je natuurlijk ook weleens naar de kapper. Toen Salon B net was geopend in Arnhem, vond ik in een lokaal blaadje een voucher voor een blow dry. Dat was mijn eerste kennismaking met Salon B. Toen ik zoekende was naar een nieuwe uitdaging, heb ik bij een educator van Salon B aangeklopt om meer over Salon B te weten te komen. Na dit gesprek was ik enthousiast, maar had ik nog wel veel vragen en wat twijfels. Daarom ben ik naar een infoavond gegaan. Wat een passie straalde iedereen daar uit! Een week later heb ik een try out gedaan. Je laat dan zien wie je als haarstylist bent en er wordt gekeken of er een match is. Die was er van beide kanten. Kort daarna ben ik gestart bij The Graduates in Utrecht. Voordat je bij Salon B begint, ben je daar korte tijd in loondienst ter voorbereiding op het ondernemerschap. Al na vier maanden mocht ik starten als ondernemer bij Salon B.”

Vond je het spannend om voor jezelf te beginnen? Hoe heb je dat ervaren?
“Ontzettend spannend! Gelukkig hebben de voorlichting en begeleiding vanuit Salon B mij enorm geholpen. Zoals alles mij is verteld, zo heb ik het ook echt ervaren. Niets was mooier gemaakt of achtergehouden. De spanning zakte dus al gauw weg. Ik heb nooit eerder een bedrijf meegemaakt dat zo open en eerlijk is. Als ik nu terugkijk, had ik mezelf dus nooit zo zenuwachtig hoeven maken.”

Waarin verschilt werken bij Salon B van werken bij een andere kappersketen?
“De persoonlijkheid. Iedereen weet wie je bent en dat geeft me een warm gevoel. Ik ben een enorm gevoelsmens en kan mezelf dan ook snel ergens niet welkom voelen. Salon B was – en is nog steeds – als thuiskomen.”

Wat vind je het leukst aan werken bij Salon B?
“Het feit dat je zelfstandig ondernemer bent, maar mét gezellige collega’s. Na ruim zeven jaar in een andere salon gewerkt te hebben als salonleiding, wilde ik een stap verder. Maar als ondernemer starten zonder collega’s? Dat leek me helemaal niets! Nu ben ik én ondernemer én heb ik supergezellige collega’s om me heen. Daar haal ik veel enthousiasme en inspiratie uit.”

Hoe is de band tussen jou en je collega’s?
“Hartstikke goed! Er zijn regels en afspraken die voor iedereen bekend zijn. Zo ontstaan er bijna nooit problemen. Mocht dat toch gebeuren, dan worden die meteen opgelost. Vanuit Salon B wordt ook veel geïnvesteerd in communicatie door middel van trainingen.”

Ben je blij dat je de overstap naar Salon B hebt gemaakt?
“Zeker! Ik zat op mijn vorige werkplek tegen het plafond en dacht: dit is het dus? In de korte tijd dat ik hier werkzaam ben, heb ik mezelf enorm kunnen ontwikkelen. Ik ben gegroeid op vaktechnisch gebied en doe dat nog steeds. Ook weet ik nu beter wat ik wil, wat mijn doel is en waar ik voor sta.”

Wat zou je willen zeggen tegen haarstylisten die nog twijfelen?
“Ga naar een infoavond en laat je verrassen! Word je net zo enthousiast als ik, doe dan een try out. Je hebt niets te verliezen en alleen op deze manier leer je Salon B kennen en kom je erachter of dit hetgeen is waarnaar jij op zoek bent. Go for it!

Heb jij al een paar jaar ervaring als haarstylist en ben je klaar voor een nieuwe uitdaging? Vraag dan onze brochure aan of meld je meteen aan voor een infoavond.

Delen:
FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblr
Posted in FAQ Tagged , , , , ,Expert tip: Zó ga je om met ‘blondeermoe’ haar

Kom jij thuis overal rondslingerende haren tegen, ben je slachtoffer van ‘blondeermoe’ haar of heeft jouw kapsel een wel héél sterk eigen willetje? De haarstylisten van Salon B weten als de besten hoe je afrekent met deze én andere haarproblemen. Deze keer antwoord op de vraag: what to do als je te maken hebt met ‘blondeermoe’ haar?

Zo’n jaloersmakende blonde coupe als Blake Lively, Gigi Hadid of Rosie Huntington-Whiteley willen we allemaal wel, maar denk goed na voordat je jouw haar laat oplichten. Hoe je het ook wendt of keert: blonderen is een behoorlijke aanslag op je haar en kan – als het niet op de juiste manier wordt gedaan – aardig wat schade toebrengen. Haarstylist Ayleen Boonstra van Salon B Amsterdam (locatie Gravenstraat) vertelt hoe je omgaat met haar dat nét iets te vaak is gebleekt.

Wat kun je doen tegen extreme droogte als gevolg van blonderen?
“Vraag je haarstylist altijd de Rescue Bond Therapy Strenghtener van The Insiders te gebruiken tijdens een bleach-behandeling. Dit product zorgt ervoor dat je haar zo min mogelijk beschadigd raakt. Daarnaast is het verstandig de Weekly Treatment mee te nemen naar huis om je haar sterker te maken en voor te bereiden op een eventuele volgende bleach-behandeling. Zelf raad ik altijd aan om hiermee te gaan slapen, zodat het extra lang kan inwerken en optimaal zijn werk doet. Ga je naar de sauna of lig je op een tropisch strand te chillen? Gebruik ook dan de Weekly Treatment of een ander masker met proteïne of hydraterende bestanddelen. Win-winsituatie, want op deze manier is je haar meteen beschermd en door de hitte van de sauna of zon werkt het masker extra intensief!”

Wat kun je doen als je haar afbreekt omdat het te vaak is geblondeerd?
“Het is aan te raden om je haar ietwat vaker te laten knippen als je het bleacht. Een healthy haircut, waarbij je haar van het midden naar de punten toe gezond wordt geknipt zonder er lengte af te halen, doet ook wonderen. Sowieso raad ik aan om je haar altijd achteraf te laten knippen als je het helemaal bleacht. Als je alleen de uitgroei laat bijwerken, is dit van minder groot belang, omdat je de punten dan met rust laat.”

Wanneer is het aan te raden om te stoppen met blonderen?
“Luister naar je haarstylist! Hij of zij weet wat het best voor je haar is. Soms voel je het zelf ook wel aan de kwaliteit, maar wil je stiekem toch nog een stukje lichter. Doe dat alsjeblieft niet en ga je haar weer opbouwen en gezond maken met behulp van treatments en door het regelmatig te laten knippen. Merk je na een tijdje dat je haar gezonder is en beter aanvoelt, dan kun je weer een stapje lichter. Pas wel op en loop niet te hard van stapel! Sommige kleuren kun je helaas niet in een keer bereiken. Be sensible and kind to your hair, because at the end of the day, it’s the crown to your body!

Hoe kun je terug naar een donkerdere kleur?
“Ga naar een haarstylist met verstand van zaken. Als je heel licht bent en bijvoorbeeld naar bruin wilt, is dat een flink proces. Zou je er zelf in een keer een bruine kleur overheen zetten, dan wordt je haar groen! Het moet namelijk eerst voorgepigmenteerd worden. Over je blonde lokken gaat dan een rood pigment, zodat de ‘wenskleur’ er daarna overheen kan en niet groen uitvalt. Bovendien blijft de kleur hierdoor beter zitten. Geblondeerd haar laat snel kleur los en daarom moet er eerst wat kleur worden toegevoegd.”

Delen:
FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblr
Posted in Inspiration Tagged , , , , , , ,Hair transformation: Back to brunette

Soms ben je toe aan iets nieuws. Omdat je simpelweg niet meer tevreden bent, iets te vieren hebt of een bepaalde periode uit je leven wilt afsluiten. Van een nieuwe hair cut of haarkleur kun je dan ontzettend opknappen. Niet alleen vanbuiten, maar óók vanbinnen. Ben jij klaar voor een nieuwe look, maar heb je last van koudwatervrees? Laat je dan inspireren door de haartransformatie van Mandy, die geholpen werd door haarstylist Shirley Walhof van Salon B Hilversum.

Before
Mandy: “Mijn haar heeft door de jaren heen regelmatig veranderingen ondergaan. Twee jaar geleden ging ik van lang donkerbruin naar kort, bijna zwart met een vleugje violet erin. Afgelopen voorjaar, toen mijn haar alweer richting mijn eigen donkerbruine kleur ging en langer gegroeid was, wilde ik het tegenovergestelde en koos ik voor een balayage met blonde highlights. Toch dacht ik vaak terug aan mijn donkere look en verlangde ik weer naar mijn ‘easy in the morning’-hairdo. Na mijn vakantie in Portugal kwam ik bij Shirley terecht. In mijn gesprek met haar gaf ik aan dat ik eigenlijk weer back to brunette wilde, maar dat ik nog twijfelde over de lengte. Shirley vond een sleutelbeenlengte heel tof. Ik liet haar enkele pins zien van onder andere lobs en bevestigde hiermee haar idee om het kort te knippen. Ik zei tegen Shirley: ‘You know what? Doe maar. Ik wil weer even wat anders!’”

Shirley: “Mandy kwam binnen met lang blond haar, waar al een keer highlights in waren gezet. Ze wilde graag iets totaal anders en kwam met het voorstel het donkerder te maken. Met een hele nieuwe kleur leek het ons leuk om ook de lengte te veranderen. Met dat doel voor ogen gingen we aan de slag.”

During
Shirley: “Van blond naar een donkerdere kleur gaan, kan verkeerd uitpakken als je niet het goede doet. Als eerst heb ik een heel stuk van Mandy’s haar afgeknipt. Daarna heb ik het voorgepigmenteerd, zoals dat heet. Dat betekent dat je het rood maakt voordat de bruine kleur erin gaat. Om het haar goed te beschermen tijdens én na het proces, heb ik Rescue Bond Therapy van The Insiders gebruikt. De eerste stap van deze treatment gaat door de verf heen. De bruine kleur heb ik er twee keer in gezet, zodat Mandy er extra lang plezier van heeft. Vervolgens heb ik de tweede stap van Rescue gebruikt, het haar lekker gewassen en er een verzorgende conditioner in gedaan.

Nadat de kleur was uitgespoeld, zijn we het haar verder in model gaan knippen. In het adviesgesprek hadden we voor de undone look gekozen; het haar mocht lekker messy vallen. Ik heb wat Dip In The Ocean Beach Spray van The Insiders in haar natte haar gesprayd en het vervolgens zonder borstels geföhnd. Als finishing touch heb ik de Woodstock Wax Spray, ook van The Insiders, gebruikt.”

After
Mandy: “Ik vind het resultaat zelf echt heel tof en het is precies zoals ik na ons gesprek in gedachten had. Ik vind het vooral leuk om zo drastisch met mijn looks te spelen, dat houdt het interessant – en in dit geval ook zeker spannend! Als ik de before-foto zie, vraag ik me af waarom ik hier zo lang mee heb gewacht. De reacties uit mijn omgeving zijn ook superleuk! Ik ben erg tevreden met het werk van Shirley. De volgende keer zal ik zeker weer naar haar vragen. Wie weet voor welke look ze me dan enthousiast kan maken!”

Heb jij ook een haartransformatie ondergaan in een van onze salons? Deel deze dan op Instagram met #salonbtransformatie. Vinden we leuk!

Delen:
FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblr
Posted in Inspiration Tagged , , , , ,Trend alert: Brushed back 80’s hair

De ene haartrend heeft Hollywood nog niet eens verlaten of de volgende dient zich alweer aan. Deze keer is het brushed back 80’s hair wat de klok slaat! Retro haar is overduidelijk hip, hot en happening, want na de curtain fringe uit de jaren zeventig en de bowl cut uit de jaren negentig verovert deze kenmerkende, achterovergekamde coupe uit de jaren tachtig in hoog tempo de harten van bekend Amerika.

Terug in de tijd
De jaren tachtig staan niet direct bekend om de meest stijlvolle haartrends. Veel vrouwen brachten in dit tijdperk een bezoekje aan de kapper voor een permanent, gingen hun haar te lijf met een crimper ofwel wafeltang en toupeerden erop los. Gelukkig heeft dit decennium ook de nodige draagbare coupes voortgebracht, zoals deze iconische, achterovergekamde hairdo. Toen populair bij Madonna en veel gezien op straat, de catwalk en het witte doek; tegenwoordig geliefd bij celebrities als Adriana Lima, Jennifer Lawrence en Tatiana Maslany.

How to style?
Het voordeel van deze trend is dat je in principe niet voor een nieuwe hair cut hoeft te gaan om deze coupe te rocken. Het enige wat je nodig hebt, is (half)lang haar, een heleboel haarlak en volumemousse, molding paste of haargel, afhankelijk van het resultaat dat je voor ogen hebt. Je kunt namelijk kiezen voor de traditionele, glanzende wetlook of een meer sophisticated matte variant. Het creëren van deze look is zo gepiept: kam een haarproduct met medium hold door je handdoekdroge haar en föhn het naar achteren droog. Fixeer het daarna met haarlak en föhn het nogmaals op een hoge temperatuur en een lage snelheid, zodat ook de haarlak droogt en je haar niet meer van zijn plek komt. Voor het kenmerkende wavy effect duw je slag in de afzonderlijke lokken en zet je deze vast met watergolfclips.

Delen:
FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblr
Posted in Inspiration Tagged , , , , ,How to: Je haar borstelen (the right way!)

Een artikel met tips voor het borstelen van je haar? Jazeker, want deze o zo gewone handeling, die voor de meesten van ons dagelijkse kost is, wordt vaker fout uitgevoerd dan je denkt. We borstelen ons met zijn allen een slag in de rondte, dus dan kunnen we het maar beter op de juiste manier doen. Neem je het met borstelen niet zo nauw, dan kan dit je haar flink beschadigen. Vooral als je krullen, fijn haar of anderszins kwetsbaar haar hebt, is het oppassen geblazen. Waarop je moet letten? Wij vertellen het je.

Tip 1: Borstel je haar liever niet als het nat is
Klopt: door je haar te borstelen terwijl je onder de douche staat, kun je een paar minuten van je ochtendroutine afsnoepen, maar je haar wordt er niet bepaald vrolijk van. Nat haar is een stuk elastischer dan droog haar en breekt hierdoor gemakkelijker af. Door te wachten met borstelen tot na het föhnen of totdat je haar vanzelf droog is geworden, verklein je de kans op gespleten haarpunten aanzienlijk. Heb je daar écht geen tijd voor? Gebruik dan een leave-in conditioner en een grove kam in plaats van een borstel om de klitten te lijf te gaan.

Tip 2: Begin onderaan met borstelen
Bij de punten beginnen met borstelen in plaats van bij de wortels; het voelt misschien wat onwennig, maar is een stuk beter voor je haar dan the other way around. Als je bij de wortels begint, kom je onherroepelijk klitten tegen. Ga je daar niet zachtzinnig mee om, dan breekt je haar vrijwel zeker af. Door je haar op deze manier te borstelen, trek je het bovendien gemakkelijk uit de haarzakjes. Niet wat we willen! Veel verstandiger is het om een paar centimeter bij de punten vandaan te beginnen met borstelen en om stukje bij beetje naar boven te werken. Eventuele klitten kun je voorzichtig met je vingers uit elkaar trekken. Your hair will love you for it!

Tip 3: Gebruik de juiste borstel
Niet ieder haartype vraagt om dezelfde borstel, maar bepaalde borstels kun je beter helemaal links laten liggen als het op het ontwarren van je haar aankomt. Neem de ‘paddle brush’: deze grote, platte borstel komt waarschijnlijk met gemak door jouw ‘out of bed’-haar heen, maar is met zijn vele pinnetjes niet de meest haarvriendelijke kandidaat voor deze job. Gebruik liever een grove kam of een borstel die ontworpen is voor ontklitten. Als je het beste met je haar voor hebt, doe je er verstandig aan ook geen al te goedkope borstel te gebruiken. Deze zijn doorgaans van mindere kwaliteit, omdat ze van goedkoper materiaal zijn gemaakt. Investeer liever in een duurdere borstel waar jij én je haar langer plezier van hebben, zoals de Flat Brush van The Insiders.

Tip 4: Vergeet je borstel niet te wassen
De kans is groot dat je dit nog nooit hebt gedaan, maar het is belangrijk je borstel af en toe een grondige wasbeurt te geven. Bij voorkeur zelfs één keer per week, om productresten en achtergebleven haren te verwijderen. Borstel jij je pasgewassen haar met een borstel die nooit wordt schoongemaakt, dan komen deze productresten bij iedere borstelbeurt in je haar terecht. Dat wordt er op deze manier dus niet bepaald schoner op! Je borstel wassen is een fluitje van een cent: maak een sopje van water en shampoo en laat je borstel hier een paar minuten in weken. Spoel hem vervolgens goed af en verwijder achtergebleven haren met je vingers of een (borstel)kam.

Delen:
FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblr
Posted in FAQ Tagged , , , , ,