Minder snel vet haar in 3 weken

Eerlijk is eerlijk: eigenlijk weet je wel dat het beter voor je haar is om het niet elke dag te wassen, maar jezelf met vet haar in het openbaar vertonen? Dank je feestelijk. Dan gebruik je nog liever dagelijks shampoo om het teveel aan olie dat je hoofdhuid heeft geproduceerd weg te werken. Natuurlijk kun je het probleem ook bij de kern aanpakken, door je hoofdhuid aan te leren minder snel olie aan te maken. Het kost je een week of drie, maar dan ben je daarna wel verzekerd van haar dat in ieder geval een paar dagen langer fris en fruitig blijft. Wij vertellen je hoe je in drie weken minder snel vet haar krijgt, of je nu steil haar, golvend haar, krullend haar of kroeshaar hebt.

 

Steil haar

Week 1

Steil haar wordt sneller vet dan golvend haar, krullend haar of kroeshaar, omdat het dicht tegen de hoofdhuid aan ligt. Hierdoor ziet het er bovendien sneller vet uit. Je kunt steil haar daarom vaker wassen dan andere haartypen, namelijk zo’n twee à drie keer per week. Het is belangrijk om daar al meteen in de eerste week mee te beginnen. Je haar zal hier even aan moeten wennen, dus het is geen gek idee om droogshampoo in huis te halen, maar tegen het einde van deze week zou je al verschil moeten zien.

Week 2

Het is niet alleen belangrijk hoe je haar eruitziet, maar ook hoe het aanvoelt. Als je je haar netjes twee à drie keer per week blijft wassen, zou de structuur in de loop van de tweede week moeten verbeteren en zou het sterker moeten aanvoelen, omdat het niet keer op keer wordt gestript van de natuurlijke oliën die je hoofdhuid aanmaakt. Valt het nog niet mooi als je het los draagt, dan draag je het gewoon lekker vast.

Week 3

Als je de eerste twee weken hebt overleefd, zou je je haar in de derde week los moeten kunnen dragen zonder dat het er vet uitziet. Doordat je jouw steile haar de afgelopen weken minder vaak hebt gewassen, glanst het nu meer en is het gladder, waardoor er geen reden meer is om het voor de buitenwereld te verstoppen in een knot, staart of vlecht. Well done!

 

Golvend haar

Week 1

Menig persoon met steil of krullend haar zou een moord doen voor haar met slag, maar dit haartype is niet het makkelijkst als het aankomt op wennen aan minder vaak wassen. Ben jij gezegend met golvend haar? Dan zou je haar (uiteindelijk) toe moeten kunnen met twee wasbeurten per week, maar zelfs als je van dagelijks wassen switcht naar om de dag wassen, zul je een groot verschil bemerken. Was je haar deze week als het even kan niet vaker dan twee keer en probeer minder producten te gebruiken, om de olieproductie van je hoofdhuid nog sneller in balans te brengen.

Week 2

Té veel olie maakt je haar vet, maar over het algemeen heeft haar met slag veel baat bij de natuurlijke oliën die je hoofdhuid produceert. Je zult zien dat jouw golvende lokken in de tweede week zachter beginnen aan te voelen en er gladder gaan uitzien. Als je je strikt aan het regime van twee wasbeurten per week houdt, tenminste.

Week 3

Shine bright like a diamond! Dat moet geen probleem zijn als je het minder vaak wassen van je golvende lokken doorzet. Als het goed is, glanst je haar in de derde week aanzienlijk meer en oogt het sterker en gezonder. Ga zo door!

 

Krullend haar

Week 1

Als krullenbol is het iets makkelijker om afscheid te nemen van veelvuldig shampoogebruik dan wanneer je steil of golvend haar hebt. Daar staat tegenover dat je haar wel om een speciale behandeling vraagt. Wat voor jou zou kunnen werken, is je haar één keer per week wassen en één keer per week spoelen met warm water en verzorgen met conditioner. Op deze manier houd je je haar en hoofdhuid tussen de wasbeurten door schoon, zonder dat je krullen droog of slap worden.

Week 2

Heb je de eerste stap richting een nieuwe haarroutine gezet? Good job! Dan zou de textuur van je haar al in de tweede week merkbaar moeten zijn veranderd. Je krullen voelen minder droog aan en zien er gladder en meer gepolijst uit.

Week 3

Zachte, glanzende, bouncy krullen met veel definitie. Daar zeg je vast geen ‘nee’ tegen! Als je in de tussentijd niet stiekem van je nieuwe haarroutine bent afgeweken, is dit na drie weken je beloning voor je doorzettingsvermogen. Je krullen zagen er nog nooit zo goed uit en blaken van gezondheid. Reden genoeg om die nieuwe wasgewoonten erin te houden!

 

Kroeshaar

Week 1

Heb je kroeshaar, dan is het – net als bij lossere krullen – aan te raden om je haar één keer per week te wassen met shampoo en één keer per week te spoelen met warm water en te verzorgen met conditioner. Het kan even duren voordat je haar hieraan gewend is, maar je zult zien dat het al tegen het einde van de eerste week ten goede begint te veranderen.

Week 2

In de loop van de tweede week gaat je kroeshaar er stukje bij beetje nóg beter uitzien. Je krullen gaan meer glanzen, krijgen meer definitie en ogen dikker en gezonder.

Week 3

Geduld wordt beloond: in de derde week zou je haar gewend moeten zijn aan de minder frequente wasbeurten en kun je niet meer om de behaalde voordelen heen. Doordat je de natuurlijke oliën die je hoofdhuid aanmaakt niet voortdurend vroegtijdig verwijdert, houd je jouw kroeshaar gehydrateerd en wordt het steeds gezonder. Keep up the good work!

Previous
Previous

Zweetvrij haar na het sporten: 5 tips

Next
Next

9 x feestelijke glitters in je haar