In 5 stappen de perfecte blowout

Blowout

Heb jij altijd al willen weten hoe je je haar mooi in model kunt föhnen? Met het volgende stappenplan van onze haarstylisten kan het niet meer misgaan.

Stap 1: Zorg voor een goede basis

Zorg ervoor dat je haar een goede basis heeft. Dat wil zeggen: je haar is gezond, gevoed en gehydrateerd. Je zult zien dat je kapsel beter in model blijft zitten wanneer je haar gezond is. Goodbye frizzy hair!

Stap 2: Haal de juiste tools in huis

Het is belangrijk dat je de juiste tools hebt om de coupe te föhnen die jij wilt. Investeer in een goede föhn (en een diffuser if you’re curly-headed) en de juiste borstels. Verschillende borstels hebben allemaal een ander effect op jouw haar. Lees dit artikel als je hier meer over wilt weten.

Tip

Borstels met everzwijnhaar en föhns met een koude stand helpen je haarschubben te sluiten, waardoor je haar mooi gaat glanzen!

Stap 3: Prep je haar

Om je haar goed voor te bereiden op de hete lucht van je föhn en om ervoor te zorgen dat je kapsel zo lang mogelijk in model blijft zitten, is het goed om voor het föhnen een heat protector en een volumeproduct aan te brengen.

Stap 4: Föhnen maar!

First things first: föhn je haar vanaf de aanzet en schud het met je handen los nabij je hoofdhuid. Dichtbij je hoofd wordt je haar nu al droog en zo creëer je volume. Doe dit ook voor de rest van je haar, totdat je haar zo goed als droog is.

Als je haar bijna droog is, kun je het in model föhnen. Verdeel je haar hiervoor in verschillende lagen. Begin met de onderkant van je haar en zet de bovenste lagen bovenop je hoofd vast. Zo kun je ‘in lagen werken’ en werk je van de onderste laag tot de bovenste lagen boven op je hoofd. Per laag kun je je haar in model föhnen met een ronde borstel. Begin altijd bij de aanzet van je haar en ‘trek’ het haar omhoog. Zo krijg je het meeste volume in je haar.

Stap 5: Zet de puntjes op de i

Om je haar helemaal af te maken, kun je het glad maken met een serum. Zo weet je zeker dat je geen last hebt van fly-aways en geef je je haar net dat extra beetje verzorging. Kijk nu in de spiegel. Have you ever looked this good?!

Tip

Door je haar ondersteboven te föhnen, creëer je meer ruimte tussen het haar. Hierdoor droogt het sneller én ontstaat er meer volume.

Share This Post

Related Posts

LATEST POSTS