Mooi haar zonder föhn: 5 tips om je ochtendroutine in te korten

Mooi haar zonder föhn

Weet je nog dat je jezelf eind vorig jaar beloofde de snooze-knop op je wekker of mobiele telefoon in het nieuwe jaar écht minder vaak te gaan gebruiken? Grote kans dat je inmiddels hebt ondervonden dat je daar ’s ochtends om zeven uur íets anders over denkt dan – laten we zeggen – op oudejaarsavond, toen je nog vastberaden was je aan je goede voornemens te houden.

De oplossing voor snooze addicts? Je haar aan de lucht laten drogen! Als je de volgende 5 tips ter harte neemt, kun je net even iets langer in bed blijven liggen dan anders.

Tip 1: Dump je handdoek

Jij denkt dat een handdoek ervoor zorgt dat je haar sneller droog wordt? Wrong! Door een handdoek te gebruiken om je haar ‘droog’ te wrijven, beschadig je vooral je haarschubben. Een handdoek van microvezel is een beter alternatief. Deze neemt namelijk twee keer zoveel water op als your average huis-tuin-en-keukenhanddoek. Heb je die niet of wil je daar niet in investeren? Gebruik dan een kussensloop. Wikkel je haar hierin terwijl je je make-up aanbrengt (zie ook tip 5) of ‘knijp’ het hiermee droog.

Tip 2: Vergeet de conditioner niet

Wist jij dat conditioner je haar wél helpt sneller droog te worden? De meeste conditioners bevatten namelijk siliconen, die een beschermlaagje om je haar vormen en water afstoten. Gebruik voor het beste resultaat (én om tijd te besparen) een kam met wijde tanden om de conditioner gelijkmatig door je haar te verdelen terwijl je onder de douche staat.

Tip 3: Gebruik de juiste producten

Niet alleen conditioners bevatten siliconen die je haar helpen sneller droog te worden. Er bestaan speciale producten waarmee je hetzelfde effect bereikt, zoals Don’t Blow It van Bumble and bumble. Raar maar waar: er bestaan zelfs speciale haarborstels waarin stukjes microvezeldoek zijn verweven, zodat je haar extra snel droogt als je het hiermee borstelt.

Tip 4: Probeer de ploppingtechniek

Heb je weleens van de ploppingtechniek gehoord? Een paar jaar geleden was dit een ware hype, met name onder de krullenbollen onder ons. Deze techniek zou ervoor zorgen dat je haar niet alleen sneller droogt, maar ook nog eens pluisvrij. Zelf testen? Breng conditioner aan in je haar, spreid een katoenen T-shirt uit op een vlakke ondergrond (zoals je bed), ga erboven hangen en ‘plop’ je haar erop door je hoofd voorover te gooien. Knoop de uiteinden van het T-shirt vervolgens vast aan de achterkant van je hoofd en laat je haar tien tot twintig minuten op deze manier drogen.

Tip 5: Ga multitasken

Je ontbijt klaarmaken of je make-up aanbrengen terwijl je je haar föhnt, is een hele kunst, maar als je je haar aan de lucht laat drogen, kun je ondertussen prima iets anders doen. Zoek een plekje uit in de buurt van een verwarming (mits die aanstaat, natuurlijk) om het droogproces te versnellen en werk de andere taken op je to-do-lijst in de tussentijd af.

Share This Post

Related Posts

LATEST POSTS