6 haircuts waarmee je tien jaar van je leeftijd afsnoept

6 haircuts waarmee je tien jaar van je leeftijd afsnoept

Als je ervan droomt om er jonger uit te zien, kun je natuurlijk je toevlucht zoeken tot antirimpelcrèmes, botox en plastische chirurgie. Maar wist je dat een andere haircut ook wonderen kan doen? Niet alleen het aantal rimpels dat je gezicht telt, is namelijk van invloed op de leeftijd waarop je wordt geschat. Ook je coupe en haarkleur spelen hierbij een belangrijke rol. In dit artikel gaven we je al een aantal haargerelateerde tips en trucs mee die je kunt toepassen om de tijd optisch terug te draaien. Nu bekijken we het vanuit een ander perspectief en delen we zes haircuts met je die je een instant facelift geven.

Charlize Theron (chin-length bob)

Chin-length bob

Bob op kinlengte

Naarmate je leeftijd toeneemt, neemt de volheid van je haar (in de meeste gevallen) af. Door te kiezen voor een korte coupe, kun je de illusie van voller haar wekken. De op dit moment immens populaire chin-length bob is hiervoor uitermate geschikt. Met deze haircut creëer je niet alleen optisch meer volume, maar wordt de aandacht naar de sterke punten in je gezicht getrokken én krijg je een jeugdige, zelfverzekerde uitstraling. Als je een rond gezicht hebt, is de chin-length bob misschien niet de hairdo voor jou, maar in alle andere gevallen geldt: give it a try!

Rose Byrne (lob)

Lob

Lange bob

Wil je wel voor een korte coupe gaan, maar durf je stiekem nog geen afscheid te nemen van je lange lokken? Dan zou de lob (afgeleid van ‘long bob’ ofwel lange bob) weleens jouw redder in nood kunnen zijn. Met de lob combineer je namelijk the best of both worlds: je haar oogt dikker, voller en volumineuzer, maar is nog steeds lang genoeg om op talloze verschillende manieren te kunnen stijlen. Met name de bot afgeknipte (ofwel ‘blunt’) lob is perfect voor dit doel.

Jessica Biel (full fringe)

Full fringe

Volle pony

Kiezen voor een pony is een makkelijke manier om je uitstraling in een handomdraai frisser, jeugdiger en speelser te maken. In principe kun je dit met elk type pony bereiken, maar de full fringe ofwel volle pony heeft als bijkomend voordeel dat deze in staat is een ander kenmerk van ouderdom te verbergen: rimpels. Bovendien trek je de aandacht met dit type pony naar je ogen en niet naar eventuele lijntjes in je gezicht.

Jennifer Garner (wispy fringe)

Wispy fringe

Piekerige pony

Een ander type pony dat bijzonder geschikt is om de nodige jaren van je leeftijd af te snoepen, is de wispy fringe ofwel piekerige pony. Door de zachte valling van deze pony en de manier waarop deze je jukbeenderen omlijst, vestig je de aandacht op je botstructuur en wordt je gezicht als het ware ‘gelift’. Stel die afspraak met de plastisch chirurg dus nog maar even uit!

Nicole Kidman (shoulder-length layers)

Shoulder-length layers

Schouderlang haar met lange lagen

Ouder wordend haar verliest volume en heeft de neiging er snel dun en sluik uit te zien, met name als het aan de lange kant is. Wil je wel de lengte, maar niet de lijzige look die hier vaak mee gepaard gaat? Kies dan voor een haircut op schouderlengte en vraag je haarstylist hier lange lagen in te knippen. Dit creëert een speels effect en meer beweging in je haar, wat de illusie wekt van meer volume.

Sofia Vergara (voluminous waves)

Voluminous waves

Volumineuze golven

Een andere eenvoudige, maar daarom niet minder effectieve manier om je haar voller te doen laten lijken, is door krullen of golven in je haar te maken met behulp van een krul- of wafeltang. Haar met krullen of slag oogt automatisch volumineuzer en geeft je een zachte, jeugdige uitstraling.

Bron afbeeldingen: Pinterest

Share This Post

Related Posts

LATEST POSTS