6 head-turning updo’s voor kort haar

6 head-turning updo's voor kort haar

Stel je voor: je hebt een tijdje geleden afscheid genomen van je lange lokken en je hebt nu kort haar. Je bent superblij met de lengte, maar loopt sinds kort vast met hoe je je haar kunt opsteken in een updo die niet na vijf minuten in elkaar zakt. Klinkt dit bekend? Waarschijnlijk heeft iedereen met kort haar dit wel een keer meegemaakt. Daarom laten we je in dit artikel zes haarstijlen zien waarmee jij kunt bewijzen dat je kort haar wél kunt stylen.

6 head-turning updo's voor kort haar

Low and messy bun

Deze updo is perfect voor als je je haar even snel wilt opsteken. Want: hoe rommeliger de knot, hoe nonchalanter de look. Je kunt deze knot namaken door je haar eerst in een lage staart vast te zetten. Pin vervolgens met wat bobby pins je haar vast tot een knot. Laat wat lokken bij je gezicht los voor een messy effect.

6 head-turning updo's voor kort haar

French braid

Deze look is niet alleen speels, maar kan ook heel chic zijn. Begin de french braid bij je haarscheiding en werk de vlecht naar links of naar rechts uit. Ga net zo lang door totdat je de achterkant van je hoofd hebt bereikt. Zet de vlecht vast met een haarclipje. Laat de rest van je haar los of zet het vast in een staart of knot.

6 head-turning updo's voor kort haar

Romantic twist

Je kunt deze dreamy updo dragen op een romantische date of als je te gast bent bij een bruiloft. Pak een elastische haarband en zet deze op je hoofd. Pak de voorste plukken van je haar en draai deze onder de band door. Bij elke draai pak je er weer een beetje haar bij. Wanneer je bij de achterkant van je hoofd bent gekomen, draai je je lokken net zo lang door totdat al je haar om de haarband is gewikkeld. Zet je updo voor de zekerheid vast met wat speldjes.

6 head-turning updo's voor kort haar

Double braided

Voor festival-lovers is dit dé updo voor op het festivalterrein. Verdeel je haar in tweeën. Begin bij je scheiding aan de linkerkant met een french braid. Vlecht door tot net boven je haarpunten en zet de vlecht vast met een elastiekje. Herhaal dit ook aan de rechterkant. Deze dubbele vlechten kun je opleuken met clipjes, gekleurde elastiekjes of haarringetjes.

6 head-turning updo's voor kort haar

Twisted half-up

Met deze haarstijl houd je de voorste plukken uit je gezicht, maar draag je de rest van je haar los. Pak de voorste lokken van je haar en draai ze een aantal keren naar buiten. Zo draai je je haar van je gezicht af. Breng beide gedraaide plukken naar achteren en zet deze vast met wat speldjes. Woel met je vingers door de aanzet van je haar heen om meer volume te creëren.

6 head-turning updo's voor kort haar

Ponytail

De paardenstaart is misschien voor de hand liggend, maar ook met kort haar is dit een toffe manier om je haar op te steken. Breng al je haar naar achteren en zet het vast met een elastiekje. Simpel, maar je hoeft hier niet te stoppen. Pak bijvoorbeeld een klein plukje haar, draai het om je haarelastiek heen en zet het vast met een bobby pin. Zo breng je meer spice in die misschien ietwat saaie paardenstaart.

Bron afbeeldingen: Pinterest

Share This Post

Related Posts

LATEST POSTS