6 tips tegen droog en beschadigd haar

6 tips voor droog en beschadigd haar

Bij Salon B vinden we het belangrijk dat je gezond haar hebt. Haar dat er mooi, glanzend, sterk en vol uitziet. Droog en beschadigd haar voelt minder zacht aan en is hierdoor minder goed handelbaar. Ook glanst het minder en ziet het er dof uit. Herken jij jouw haar hierin? Lees dan hier wat je eraan kunt doen.

Tip 1: Voed je haar

Het belangrijkst is een goede verzorging. Na het wassen van je haar met shampoo, moet je haar weer in conditie worden gebracht met conditioner. Shampoo is een product dat je haar en hoofdhuid schoonmaakt, dus is het belangrijk dat het daarna weer gevoed wordt met conditioner.

Tip 2: Verwen je haar met een hydraterend masker

De juiste voeding is belangrijk, maar de manier waarop je jouw haar behandelt, heeft minstens zoveel invloed. Met hydraterende maskers bescherm je jouw haar tegen gespleten puntjes en laat je het er voller en glanzender uitzien.

Tip 3: Gebruik haarbeschermende styling tools

Hitte is een aanslag op je haar. Maar we hebben die hete lucht van de föhn of krultang soms nu eenmaal nodig voor een geweldige look. Daarom is het aan te raden om het haar van tevoren met een speciaal haarproduct te beschermen en een zo laag mogelijke temperatuur te gebruiken. Houd de föhn en stijltang ook altijd in beweging, zodat je geen plekken oververhit.

Tip 4: Wees voorzichtig met het kleuren van je haar

Een ander aspect dat je haar kan beschadigen, is natuurlijk het kleuren van je haar. Aangezien onze filosofie ‘healthy hair’ is, zijn onze haarstylisten erop getraind om je haar zo gezond mogelijk te houden. Onze haarstylisten kunnen je bijvoorbeeld een Colour Shine geven. Dit is een proteïneboost voor je haar en dit maskertje met een kleurtje geeft je haar weer een beetje TLC! Laat je dus goed adviseren door onze haarstylisten.

Tip 5: Bescherm je haar tegen de zon

Vooral in de zomer is het aan te raden om je haar te beschermen met een product met uv-filter. Net als de cellen op je huid, kunnen ook je dierbare lokken beschadigd raken door de zon. Je haar droogt uit, waardoor het zichtbaar dunner wordt. Een alternatief is een leuk hoedje dragen!

Tip 6: Eet voldoende eiwitten en vitaminen

Je haar bestaat voor een groot gedeelte uit eiwitten. Daarom is het belangrijk dat je er genoeg van binnenkrijgt om het te laten groeien. Daarnaast hebben vitamine D en verschillende varianten van vitamine B – zoals B2, B12 en foliumzuur – een positief effect op je haargroei. Visolie zorgt er onder meer voor dat je haar gevoed wordt en daardoor minder breekbaar is en meer gaat glanzen.

Share This Post

Related Posts

LATEST POSTS