7 manieren om er jonger uit te zien (dankzij je haar!)

7 manieren om er jonger uit te zien (dankzij je haar!)

Als je bij het lezen van de titel van dit blogbericht hoopte op een wondermiddel om het verouderingsproces een halt toe te roepen, moeten we je helaas teleurstellen. Met een beetje geluk bestaat zoiets over – laten we zeggen – vijftig jaar, maar tot het zover is, zijn we afhankelijk van andere trucjes om er jonger uit te zien. Het zal je niet verbazen dat je haar hierbij een belangrijke rol kan spelen. Met de juiste coupe en haarkleur snoep je met gemak tien jaar van je leeftijd af. Benieuwd hoe? We’ll tell you all about it…

Go short (or don’t!)

Eén van de onvermijdelijke gevolgen van ouder worden, is dunner wordend haar. Veel mannen verliezen hun haar uiteindelijk zelfs helemaal, maar bij vrouwen loopt het meestal niet zo’n vaart. Dunner wordend haar is echter al vervelend genoeg en om de zichtbaarheid hiervan te verminderen, gaan veel vrouwen op een bepaalde leeftijd voor een korte(re) coupe. Kort(er) haar oogt over het algemeen volumineuzer, ziet er minder snel sluik uit en kan je features versterken, dus deze oplossing is an sich zo gek nog niet. Bovendien zijn er tegenwoordig talloze korte coupes die heel wat hipper zijn dan de watergolven die je moeder of grootmoeder vroeger liet zetten, dus kort haar staat niet meer gelijk aan boring haar. Ben jij de vijftig gepasseerd, maar heb je nog geen last van dunner wordend haar? Dan is er wat ons betreft geen reden om kort te gaan – tenzij je dat zelf graag wilt, natuurlijk! Eén van de voordelen van lang(er) haar is namelijk dat het je een zachtere en daarmee jeugdigere uitstraling geeft.

Vind jouw perfecte haarkleur

Het is een van de meest zichtbare kenmerken van ouderdom: grijs haar. Misschien word je er al op jonge leeftijd mee geconfronteerd en misschien pas als je de veertig al lang en breed bent gepasseerd, maar op den duur krijgen we er allemaal mee te maken. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om jouw grijze haar te rocken en het niet laten kleuren, maar als je dat niet ziet zitten, hebben we een aantal tips voor je. First and foremost: win advies in bij je haarstylist. Hij of zij kent jou én je haar het best en weet als geen ander welke haarkleur het meest voor jou zal doen. Voor een warme(re) haarkleur kiezen, kan bijvoorbeeld helpen om er jonger uit te zien. Naarmate je ouder wordt, verliest je huidskleur aan warmte, wat (deels) gecompenseerd kan worden met een warme(re) haarkleur. Vermijd eendimensionale haarkleuren en kies liever voor een balayage of high- en lowlights. Hiermee geef je je haar meer diepte, waardoor het automatisch voller lijkt. Kijk – tenzij je van nature blond bent – wel uit met te veel highlights op een grijze basis, want hierdoor kun je een harde uitstraling krijgen.

Neem een pony

Nee, daarmee bedoelen we niet dat je een hinnikende viervoeter in huis moet halen. Een pony laten knippen, is een eenvoudige, maar daarom niet minder effectieve manier om je uitstraling frisser, jeugdiger en speelser te maken. Bijkomend voordeel: pony’s zijn as we speak hartstikke hip! Vraag je je af welk type pony het best bij jouw gezichtsvorm past? Dat lees je in dit artikel.

Penelope Cruz

Pump up the volume

We zeiden het net al: naarmate je ouder wordt, wordt je haar dunner en daarmee (helaas pindakaas) minder volumineus. Eén van de gemakkelijkste manieren om daar in ieder geval optisch een stokje voor te steken, is door volumeproducten te gebruiken. De Daydream Volume Shampoo en bijbehorende conditioner van The Insiders zijn hierbij een goed startpunt. Om meer volume te creëren bij de aanzet van je haar is een volumepoeder aan te raden, zoals de Teaser Styling Dust van The Insiders. Ook met behulp van stylingtools als een krultang of crimper (ofwel wafeltang) kun je natuurlijk volume eenvoudig faken.

Probeer hair extensions

Is het effect van volumeproducten en stylingtools je niet groot genoeg of heb je altijd een weelderige haardos gehad en voel je je niet meer jezelf nu je haar dunner begint te worden? Dan bieden hair extensions misschien uitkomst. Je zou het misschien niet zeggen, maar hair extensions zijn niet alleen geschikt om je haar te verlengen, maar ook om meer volume in je haar te creëren. Wil je meer weten over de Double You hair extensions die je in onze salons kunt laten zetten? Lees dan dit artikel.

Spoil your hair

Haar op leeftijd kan beslist wat extra TLC gebruiken. Doordat je haar in de loop der jaren dunner wordt, wordt het ook vatbaarder voor beschadigingen van buitenaf en als gevolg daarvan vaak droger. Droog, dof en breekbaar haar komt je jeugdige uitstraling niet ten goede en daarom is het gezegde ‘voorkomen is beter dan genezen’ in dezen zeker waar. Let erop dat je voedende, hydraterende producten gebruikt, bescherm je haar met een heat protector voordat je in de weer gaat met stylingtools en verwen je lokken regelmatig met een haarmasker (bijvoorbeeld het Bond Therapy Weekly Treatment van The Insiders) of een herstellende behandeling in een van onze salons.

Slik voedingssupplementen

Dit advies is er een in de categorie ‘baat het niet, dan schaadt het niet’. Het slikken van voedingssupplementen met vitamines en mineralen die je haar van binnenuit voeden (zoals biotine, vitamine B en zink), kan je haarconditie positief beïnvloeden. In hoeverre dit effect merkbaar is, verschilt van persoon tot persoon, maar zeker als je een dieet volgt waardoor je bepaalde voedingsstoffen mist, is het slikken van voedingssupplementen ten behoeve van de gezondheid van je haar het proberen waard.

Slik voedingssupplementen

Bron afbeeldingen: Pinterest

Share This Post

Related Posts

LATEST POSTS