7 tips voor het stijlen van je pony

7 tips voor het stijlen van je pony

Bangs are back! Als het je niet is opgevallen dat pony’s al een paar maanden bang (pun intended) on trend zijn, vragen wij ons af onder welke steen je hebt gelegen (just kidding). Heb jij jezelf recentelijk een pony laten aanmeten, maar kun je nog wel wat stylingadvies gebruiken? Of zijn jij en je pony juist al maanden (of jaren!) onafscheidelijk, maar gehoorzaamt je fringe je nog steeds niet? We’ll help you out met deze 7 tips!

Tip 1: Föhn je pony droog

Waarschijnlijk heb je het al gemerkt: een pony droogt snel. Heel snel. Als jij wilt voorkomen dat je pony in zijn natuurlijke, meestal niet bijster charmante vorm opdroogt, zit er maar één ding op: hem zo snel mogelijk na het douchen droogföhnen. Des te natter je pony, des te meer invloed je kunt uitoefenen op de valling ervan. Heb je je haar niet gewassen, maar zit je pony niet meer naar wens? Ook dan helpt het om je pony even nat te maken en droog te föhnen.

Cara Delevingne

Tip 2: Gebruik een ronde borstel

Je pony in (het juiste) model föhnen, is soms gemakkelijker gezegd dan gedaan. Door naast je föhn een kleine, ronde borstel te gebruiken, zoals de Small Round Brush van The Insiders, fixeer je het haar en is je pony minder snel geneigd van zijn plek te komen. Heb je een rechte pony? Houd je föhn dan boven je hoofd richting je voorhoofd en borstel je pony van boven naar beneden totdat deze droog is. Heb je een 70’s pony? Föhn de voorste lokken dan in verschillende richtingen naar achteren en gebruik de ronde borstel om ze de juiste kant op te laten vallen. Gooi de handdoek niet meteen in de ring als je eerste pogingen op niets uitlopen, want you know what they say: oefening baart kunst!

Tip 3: Schaf een ministijltang aan

Veel vrouwen zouden een moord doen voor haar met slag. Het hangt niet sluik langs je gezicht, waar steil haar nogal een handje van heeft, en je kunt het op ontelbare manieren dragen, wat bij krullend haar minder vanzelfsprekend is. Máár: met golvend haar kan het stijlen van je pony een hele uitdaging zijn. Sounds familiar? Dan biedt het aanschaffen van een ministijltang voor jou misschien uitkomst. Hiermee kun je gemakkelijk bij de aanzet van je pony komen en eigenzinnige haartjes weer in model brengen.

Tip 4: Wees voorzichtig met stylingproducten

Hoe vol je pony ook is; vergeleken met de rest van je haar is je pony maar klein. Gebruik daarom niet te veel product(en) om je pony te stijlen, want dan kun je er vergif op innemen dat je in de loop van de dag zit opgescheept met vette lokken. Voor je pony kun je dezelfde stylingproducten gebruiken als voor de rest van je haar, maar dan in een (veel) kleinere hoeveelheid. Hoe? Verdeel het product van jouw keuze door je haar en stijl je pony met wat er daarna nog op je handen zit.

Tip 5: Pas op met je dagcrème

Je gezichtshuid verzorgen, is ontzettend belangrijk, maar je wilt natuurlijk niet de hele dag met een vette pony rondlopen, omdat je ’s ochtends dagcrème hebt aangebracht. Wees er daarom alert op dat je pony niet in contact komt met je voorhoofd, totdat je dagcrème (of een ander verzorgingsproduct) volledig is ingetrokken. Trek hier een minuut of tien voor uit.

Tip 6: Houd je pony schoon

Zelfs als het je inmiddels is gelukt je haar minder vaak te wassen dan je gewend was, zul je merken dat je pony relatief snel vet wordt. Het is niet erg om je pony vaker te wassen dan de rest van je haar, maar overdrijf het niet. Dan haalt je pony het einde van de dag op een gegeven moment niet eens meer zonder vet te worden. Een goede droogshampoo, zoals Dryspun Finish van Bumble and bumble, is ook handig om in huis te hebben als je een pony hebt. Gebruik hem in plaats van reguliere shampoo of voordat je gaat sporten.

Tip 7: Laat je pony regelmatig bijpunten

Een pony die te lang is geworden of niet meer goed valt, kan je hele look veranderen. Breng daarom regelmatig een bezoekje aan je haarstylist om je pony te laten bijpunten. Hoe vaak? Dat hangt af van het soort pony, maar als je niets meer ziet, weet je dat het te laat is. Emoticon wink Als klant van Salon B kun je altijd even langskomen om een stukje van je pony af te laten halen, free of charge!

Bang

In need of advice?

Overweeg jij om een pony te nemen, maar weet je niet zeker of het zal staan? Je bent altijd welkom bij ons voor een gratis en geheel vrijblijvend adviesgesprek. Hiervoor een afspraak maken, is aan te raden, maar je kunt ook gewoon even binnenlopen bij een van onze salons.

Inspiratie: Byrdie

Share This Post

Related Posts

LATEST POSTS