7 tips voor mooie, gezonde krullen

 

Krullen zijn prachtig om te zien, maar soms lastig om goed te verzorgen. Wij vroegen onze experts naar hun tips voor mooie, gezonde krullen. Dit zijn ze.

 

Tip 1: Hydrateer, hydrateer, hydrateer!

Vijand nummer één van krullend haar is pluis. Krullend haar is vaak droger dan andere haartypes, waardoor het extra belangrijk is om je haar goed te verzorgen. 
Probeer minimaal één keer in de week een voedend masker, goede shampoo en verzorgende conditioner te gebruiken. Je zult zien dat je krullen hierdoor beter in model vallen, minder pluizen en meer gaan glanzen! Na elke wasbeurt kun je je haar extra verzorgen met een leave-in conditioner of olie. Let hierbij op dat je producten gebruikt met milde sulfaten.

 

Tip 2: Kam je haar tijdens het wassen

Kam je haar niet als het droog is, maar doe dit tijdens het wassen. Met een grove kam en conditioner kom je er makkelijker doorheen én het is beter voor je haar. Doordat krullend haar droger is, breekt het sneller af. Gebruik na het wassen een zachte microvezel handdoek. Deze absorbeert het water sneller en is ook nog eens zacht voor je haar.

 

Tip 3: Was je haar minder vaak

Uiteindelijk wordt je haar hierdoor ook minder snel vet en hebben de natuurlijke oliën en vetten van je hoofdhuid de kans om je haren te verzorgen.

 

Tip 4: Gebruik een diffuser

Een must have voor je krullen is een diffuser. Dat is een föhn met een groot opzetstuk met pinnen. Die zorgt ervoor dat je je krullen van binnenuit droogt, brengt je krullen mooi in model en voorkomt de meeste pluis. Föhn je haar ondersteboven en zet hem niet op de hardste stand. Heb je vragen over welke verzorgingsproducten je hierbij het best kunt gebruiken? Laat je dan adviseren in een van onze salons.

 

Tip 5: Creëer meer volume

Als je krullenbos een beetje futloos is, kun je de Teaser Styling Dust van The Insiders aanbrengen om meer volume in je haar te creëren.

 

Tip 6: Koop een satijnen kussensloop

Lichaamshaar kan ook grijs worden. Het groeitempo hiervan ligt alleen anders. Dat is ook de reden dat sommige mannen wel grijze haren in hun baard hebben, maar nog niet in het haar op hun hoofd.

 

Tip 7: Laat je haar regelmatig knippen

Als je punten beschadigd zijn, staan je haarschubben zo erg uit elkaar dat ze niet goed meer sluiten. Hierdoor droogt je haar sneller uit en verlies je belangrijke stoffen die je haar gezond houden. Het gevolg hiervan? Meer pluis! Let op dat je je laat knippen door iemand die weet hoe je het best krullen kunt knippen. Een goede kapper let op de natuurlijke valling van het haar en knipt je haar altijd als het droog is. Bij Salon B maken we gebruik van de Dry Cutting Curls-techniek. Ben je benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Bekijk dan onderstaande video.

 

De Salon B kniptechniek voor mooiere krullen

 
Previous
Previous

Expert tip: Dit kun je doen tegen haaruitval

Next
Next

9 tips tegen pluizend haar