8 hair hacks voor voller haar

Acht hair hacks voor voller haar

Vol haar. Het lijkt al eeuwenlang dé trend te zijn onder vrouwen én mannen. Je ziet het op de catwalk, in videoclips, in tijdschriften… Kun je alleen vol haar krijgen als het in je dna zit? Of is er meer mee gemoeid dan alleen geluk hebben met je genen? Wij van Salon B zeggen van wel. We hebben acht hair hacks voor je verzameld, zodat jij straks met voller haar over straat loopt.

Hair hack 1: Weet waar het vandaan komt 

Heb je al stilgestaan bij de oorzaak van je dunne lokken? Dun haar is niet altijd genetisch bepaald. Dat kan een opluchting zijn, maar waar kan het dan aan liggen? Je haar kan dunner worden door te veel kleuren of te veel stijlen met hitte. Als je dit vaak doet, haal je vezels uit je haar die ervoor zorgen dat het sterk en gezond blijft. Wat ook een oorzaak kan zijn van haarverdunning, zijn grote hormonale veranderingen in het lichaam. Als je schildklier bijvoorbeeld niet functioneert zoals het hoort, kun je verschil gaan merken in je haartextuur. Tot slot kan stress ervoor zorgen dat je haar steeds dunner en slapper wordt. Er bestaat zelfs een term voor plotselinge haaruitval door stress: shock-related hair loss. Als je veel stress ervaart, kan vaker momentjes voor jezelf nemen en goed voor je mentale gezondheid zorgen op den duur misschien voller haar tot gevolg hebben.

Hair hack 2: Eet slimmer

Dit is waarschijnlijk niet de eerste keer dat je dit hoort, maar we herhalen het nog maar een keer: gezonde voeding kan een positieve impact hebben op je haar. We zetten even een aantal must-have voedingsstoffen op een rijtje:

– Gezonde vetten, zoals avocado, zalm en noten;
– Antioxidanten, zoals bosbessen;
– Magnesium, zoals amandelen, pure cacao en sojabonen;
– Eiwitten, zoals biefstuk, eieren en zalm;
– Vitamine D, zoals zalm, tonijn uit blik en paddenstoelen.

Volg je een dieet waarbij je bepaalde etenswaren niet mag en mis je daardoor sommige voedingsstoffen? Dan kun je supplementen of mineralen- of vitaminepillen slikken om alsnog de juiste hoeveelheid voedingsstoffen binnen te krijgen. Het klinkt als veel gedoe, maar je haar zal je er waarschijnlijk dankbaar voor zijn.

Acht hair hacks voor voller haar

Hair hack 3: Was slimmer

Het wassen van je haar met de juiste shampoo en conditioner kan je haar de juiste boost geven. Probeer bijvoorbeeld shampoos met sulfaten te vermijden. Bij de ingrediënten worden sulfaten aangegeven als sodium lauryl sulphate en sodium laureth sulphate. De Daydream Volume Shampoo van The Insiders bevat geen sulfaten. Het bevat wel disodium laureth sulfosuccinate, maar dit is een milde, niet-schadelijke vervanger. Je kunt ook kijken naar shampoos die zorgen voor volume of verdikking om je haar een handje te helpen.

Hair hack 4: Verzorg beter

Soms kan je haar wat extra liefde gebruiken. Masseer je hoofdhuid zonder producten drie of vier keer per week om je bloedsomloop te stimuleren. Houd verder in je achterhoofd: hoe minder producten je gebruikt, hoe beter het is voor je haar. Was je haar niet te vaak. Zo houd je je hoofdhuid gezond en wordt je haar minder snel vet. Als laatst willen we je meegeven dat het gebruik van producten zoals mousse, textuurspray en droogshampoo je het effect van voller haar kan geven, maar ook hiervoor geldt: gebruik niet te veel.

Hair hack 5: Knip anders

Een goede coupe doet wonderen voor je haar. Vraag aan je haarstylist of je punten botter geknipt kunnen worden, of je lokken een paar centimeter korter kunnen of of een pony je zou staan. We hebben eerder een blog geschreven waarin we zes haircuts voor je op een rijtje hebben gezet waaruit je kunt kiezen als je dun haar hebt. Misschien staat er wel iets voor jou tussen?

Hair hack 6: Kleur anders

Je kunt de illusie geven van voller haar door het anders te laten kleuren. Vermijd eendimensionale kleuringen en ga voor meerdere kleuren en tinten. Dit zorgt er namelijk voor dat je haar diepte krijgt en er als gevolg daarvan voller uitziet. Bespreek met je haarstylist hoe je met een goede mix van highlights en lowlights een mooi kleureffect kunt creëren.

Acht hair hacks voor voller haar
Acht hair hacks voor voller haar

Hair hack 7: Gebruik hair extensions

Ben je ongeduldig en wil je nú voller haar? Dan zijn hair extensions een goede oplossing. Je kunt bij de meeste van onze salons terecht voor het laten zetten van onze Double You hair extensions. Je krijgt eerst advies over de extensions van je haarstylist en bespreekt samen wat je wensen zijn en hoeveel banen nodig zijn voor je haar. Na het adviesgesprek kun je een afspraak maken voor het laten zetten van de extensions. We hebben een blog geschreven over het hele proces en over hoe je de hair extensions verzorgt.

Hair hack 8: Stijl je haar anders

Je kunt zelf lekker creatief worden met hoe jij je haar stijlt. Doe eens gek en zet je scheiding links in plaats van rechts. Het is mogelijk dat er hierdoor meer volume in je haar ontstaat. Je haar krullen, kan er ook voor zorgen dat het voller lijkt. Als je je haar liever in een staart draagt, kun je bijvoorbeeld twee haarelastiekjes gebruiken om het vast te maken. Hierdoor steekt je haar meer uit, waardoor het dikker lijkt. Gebruik een teasing comb om je staart meer volume te geven bij de aanzet.

Bron afbeeldingen: The Insiders, Salon B

Share This Post

Related Posts

LATEST POSTS