9 haartrends die we meenemen naar 2019

9 haartrends die we meenemen naar 2019

Het is een onder hair lovers welbekend gezegde: new year, new hair. Als we de voorspellingen van de meest vooraanstaande trendspotters op haargebied mogen geloven, heeft 2019 weer talloze nieuwe coupes en kleuren voor ons in petto. Gelukkig voor ons betekent dit niet dat alle haartrends van 2018 rechtstreeks de prullenbak in kunnen. In tegendeel: volgens deze zelfde trendspotters, gaan we van een groot aantal haartrends waar we vorig jaar kennis mee maakten ook dit jaar nog heel wat horen. Ben jij benieuwd of jouw Brigitte Bardot-pony in 2019 nog wel ‘kan’ of vraag je je af of je jouw lob (lange bob) weer moet laten groeien? Wij delen negen haartrends uit 2018 met je waar je voorlopig geen afscheid van hoeft te nemen.

Blunt fringe (Gigi Hadid)

Blunt fringe

Bot afgeknipte pony

We hoeven je vast niet te vertellen dat de pony in 2018 een ware comeback heeft gemaakt. De blunt fringe – ofwel bot afgeknipte pony – is een van de varianten die we vorig jaar veel zagen en naar verwachting blijft dat nog wel even zo. Model Gigi Hadid geeft het goede voorbeeld en rockt deze gelaagde, rechte pony met verve.

Chin-length haircuts (Emma Stone)

Chin-length haircuts

Coupes op kinlengte

Naarmate 2018 vorderde, doken ze steeds vaker op in Hollywood én in het straatbeeld: coupes op kinlengte. Steeds meer vrouwen ruilen hun lange lokken in voor een bob à la Emma Stone of een andere, korte coupe en het einde van deze haartrend is nog niet in zicht.

Cold brew (Jessica Biel)

Cold brew

Koud gebrouwen koffie

In de nazomer van vorig jaar maakten we kennis met de trendkleur cold brew. Deze multidimensionale bruintint is vernoemd naar met koud water gezette koffie met een scheutje melk. Jessica Biel wordt regelmatig gezien met deze haarkleur en naar alle waarschijnlijkheid is zij in 2019 niet de enige die voor (een variant van) cold brew gaat.

Curtain fringe (January Jones)

Curtain fringe

Gordijntjespony

Deze pony mag natuurlijk niet in dit rijtje ontbreken! De curtain fringe (a.k.a. Brigitte Bardot bangs, a.k.a. 70’s pony) is misschien wel de grootste haartrend van 2018 en zullen we ook dit jaar nog regelmatig gaan zien. Of je nu dik of dun haar hebt en of het nu krult of steil is zoals dat van actrice January Jones; met de curtain fringe zit je altijd goed.

Dirty Dancing curls (Zendaya Coleman)

Dirty Dancing curls

Dirty Dancing-krullen

Vorig jaar hebben we een belangrijke les geleerd: als je krullen hebt, is een pony niet per definitie onbereikbaar en hoef je deze bovendien niet te steilen. Krullen met pony in de stijl van Baby Houseman uit de klassieker Dirty Dancing waren hot in 2018 – en blijven dat vermoedelijk nog wel even. Model Zendaya Coleman heeft het in ieder geval begrepen.

Hair accessories

Hair accessories

Haaraccessoires

Nog een les die we in 2018 leerden: met een simpel haaraccessoire kun je je look in een handomdraai updaten. De haarclips, schuifspeldjes, linten en strikken vlogen ons om de oren, om over scrunchies nog maar te zwijgen… Voorlopig hoef je deze nog niet naar de zolder te verbannen en kun je ze gewoon blijven dragen.

Mid-length haircuts (Margot Robbie)

Mid-length haircuts

Middellange coupes

In 2018 zagen we niet alleen veel coupes op kinlengte, maar wonnen ook de middellange coupes aan populariteit. De lob (lange bob) was gedurende het hele haar booming en tegen het einde van het jaar zagen we steeds meer middellange hairdo’s. Het lijkt erop dat dit in 2019 niet anders zal zijn en dat we coupes als die van actrice Margot Robbie veel gaan zien.

Mushroom brown (Jourdan Dunn)

Mushroom brown

Paddenstoelenbruin

Halverwege 2018 maakten we kennis met mushroom brown: een koelbruine tint met een grijze, soms paarsachtige gloed. Deze haarkleur van model Jourdan Dunn is hier een goed voorbeeld van. Hoewel we dit jaar waarschijnlijk ook veel warme tinten zullen gaan zien, zijn we nog lang niet uitgekeken op astinten – en zeker niet op astinten in het bruine spectrum.

(Short) shag (Freja Beha Erichsen)

(Short) shag

(Korte) shag

Een warrig uitziende, piekerige coupe met veel lagen. Dat omschrijft de shag misschien nog wel het best. Al in 2017 maakten we kennis met deze hairdo en hoewel de hedendaagse shag in de regel korter is dan die van twee jaar geleden, ziet het ernaar uit dat we voorlopig nog niet van deze coupe af zijn. Dat vindt model Freja Beha Erichsen vast niet erg!

Got excited?

Heeft bovenstaande je ervan overtuigd dat dit hét moment is om een (lange) bob te laten knippen of durf je het eindelijk aan om voor een curtain fringe te gaan? Give us a call en wij helpen je met alle plezier van de wereld aan een nieuwe look.

Bron afbeeldingen: Pinterest

Share This Post

Related Posts

LATEST POSTS