9 makkelijke haarstijlen voor niet-ochtendmensen

9 makkelijke haarstijlen voor niet-ochtendmensen

Goedemorgen! Of juist niet? Misschien lees je dit bericht om zeven uur ’s ochtends, met een grote kop koffie in je hand en slaperige, halfgesloten ogen. Niet iedereen is een ochtendmens en niet iedereen heeft ’s ochtends vroeg de wilskracht om tien tot vijftien minuten eerder uit bed te stappen om tijd te besteden aan het stijlen van zijn of haar haar. Jij wilt in een handomdraai een goed uitziende hairdo hebben, die de hele dag meegaat. Daarom delen we negen makkelijke haarstijlen met je, die ervoor zorgen dat je morgenochtend vijf minuten langer in bed kunt blijven liggen.

9 makkelijke haarstijlen voor niet-ochtendmensen

Half up, half down

Half vast, half los

Deze updo is ideaal als je je haar niet in een simpele knot of paardenstaart wilt dragen. Daarnaast kun je de ‘half up, half down’-look dragen als je haar iets meer nodig heeft dan droogshampoo alleen. Pak het bovenste deel van je haar (ongeveer een derde) en zet het vast in een staart of knot. Spray vervolgens wat haarspray in je haar om kleine, eigenwijze haartjes te fixeren.

9 makkelijke haarstijlen voor niet-ochtendmensen

Braided headband

Gevlochten haarband

Ben je snel in het maken van vlechten? Dan kun je deze haarstijl misschien morgenochtend wel proberen. Pak aan de linker- of rechterzijde van je gezicht een lok haar en vlecht deze naar achteren. Dit kan in een normale vlecht, maar als je in korte tijd een french braid of fishtail braid kunt maken, houden we je niet tegen. Zet de vlecht aan de achterkant van je hoofd vast met een bobby pin of een leuk haarclipje om hem iets speelser te maken.

9 makkelijke haarstijlen voor niet-ochtendmensen

Big braid

Grote vlecht

Ook voor deze haarstijl is het fijn als je het vlechten al in de vingers hebt. Het enige verschil met de vorige haarstijl, is dat je twee plukken pakt (aan beide kanten van je hoofd) en deze naar de achterkant van je hoofd brengt. Verdeel elke pluk in drie lokken en vlecht deze tot een paar centimeter boven de punten. Zet dit vast met een elastiekje. Als je de vlecht er te strak vindt uitzien, kun je hem op een paar punten uit elkaar trekken voor meer volume.

9 makkelijke haarstijlen voor niet-ochtendmensen

Double ponytail

Dubbele staart

Met deze haarstijl geef je een nonchalante, bohemian feel aan je haar. Pak twee plukken haar aan beide kanten van je gezicht ter hoogte van je voorhoofd. Breng deze aan de achterkant van je hoofd samen tot één lok en zet deze vast met een elastiekje. Pak nu twee plukken haar aan beide kanten van je gezicht ter hoogte van je oren. Breng deze wederom aan de achterkant van je hoofd samen tot één lok en zet deze over de eerste staart heen vast met een elastiekje. Je kunt het hierbij laten of net zolang doorgaan met dit proces tot je al je haar hebt gehad.

9 makkelijke haarstijlen voor niet-ochtendmensen

Loose and wavy

Los en golvend

Voor deze haarstijl hoef je geen uur lang met je krultang te vechten voordat je krullen hebt. Deze krullen zijn niet alleen minder tijdrovend, maar ook heatless! Maak je haar ’s avonds voordat je je bed inkruipt vochtig met water. Was je je haar ’s avonds? Zorg er dan voor dat het nog maar voor twintig procent vochtig is. Verdeel je haar in twee of meer secties – hoe meer secties, hoe kleiner de krul – en vlecht elke sectie van aanzet tot punt. Zet je vlechtjes vast met een elastiekje. Als je de volgende ochtend wakker wordt, hoef je de vlechtjes alleen nog maar uit te halen en met je vingers door je haar heen te gaan om het losser te maken. Fixeer je krullen met behulp van een textuurspray en you’re done!

9 makkelijke haarstijlen voor niet-ochtendmensen

Ponytail with scarf

Staart met sjaaltje

Het sjaaltje is dit seizoen een grote trend op het gebied van haaraccessoires. Hoe fijn is het dat je je updo met een simpel stukje mooi uitziende stof in weinig tijd kunt opleuken? Je kunt het sjaaltje bijvoorbeeld dragen in combinatie met een paardenstaart. Maak een staart in je haar zoals je dat gewend bent. Rol het sjaaltje op en wikkel het één keer om je staart heen. Zet het aan de bovenkant van je staart vast en laat het sjaaltje langs je staart vallen. Dit trucje kun je ook toepassen bij een knot!

9 makkelijke haarstijlen voor niet-ochtendmensen

Scrunchies

Scrunchies

Wil je eigenlijk het liefst een staart in je haar maken en de deur uitrennen, maar doe je dit niet, omdat je deze look nét iets te saai vindt? Gebruik dan een scrunchie. Net als sjaaltjes zijn scrunchies tegenwoordig overal in verschillende kleuren te vinden. De kans dat je een kleur vindt die perfect bij jouw haarkleur past, is daardoor erg groot. Je kunt ook voor een scrunchie met een patroontje kiezen, om extra spice te geven aan de anders zo boring ponytail.

9 makkelijke haarstijlen voor niet-ochtendmensen

Low, messy bun

Lage, warrige knot

If you really can’t be bothered, is de warrige, lage knot dé oplossing. Bij deze updo is het de bedoeling dat je haar er niet perfect, maar juist warrig en nonchalant uitziet. Spray eerst wat textuurspray in je haar om het stugger te maken. Pak vervolgens al je haar en zet het vast in een knot op de onderkant van je hoofd. Laat wat lokken langs je gezicht vallen voor het messy effect.

9 makkelijke haarstijlen voor niet-ochtendmensen

Texturizing spray

Textuurspray

Dit is een mooi product om in te investeren voor de ochtenden waarop je eigenlijk niets met je haar wilt doen, maar waarop je lokken toch even een extra boost nodig hebben. Textuurspray zorgt ervoor dat er meer structuur in je haar komt en dat het stugger aanvoelt. Hierdoor krijgt je haar meer volume en kun je het makkelijker stijlen. Probeer bijvoorbeeld de Salon B Texturising Volume Spray om meer definitie aan je haar te geven.

Bron afbeeldingen: Pinterest

Share This Post

Related Posts

LATEST POSTS