9 tips tegen pluizend haar

Pluizend haar

Reageert jouw haar ook direct op koud en vochtig weer en zit je regelmatig opgescheept met een bos pluishaar waar je u tegen zegt? Gebruik deze tips dan om jouw pluizige haar te temmen!

Tip 1: Föhn je haar langer

De meeste mensen föhnen hun haar droger, maar niet droog. Wanneer je je haar echt droog föhnt, wordt het heel even pluizig, maar als je daar ‘doorheen’ föhnt, is het weer pluisvrij (en het zit natuurlijk mooi in model).

Tip 2: Was je haar niet elke dag

Door de natuurlijke oliën en vetten van je hoofdhuid in je haar te behouden, is je haar zwaarder en pluist het minder snel. Ook hebben deze vetten een verzorgende werking op je haar (een win-winsituatie, dus). Als je haar snel vet wordt, kun je tussen de wasbeurten door een droogshampoo gebruiken.

Tip 3: Hydrateer je haar

Weersomstandigheden hebben minder grip op gezond, gehydrateerd haar. Droog haar pluist sneller, dus als je snel last hebt van pluizend haar, kun je het best vaker een verzorgend haarmasker gebruiken.

Tip 4: Gebruik een grove kam

Kam je haar met een grove kam als het nat is. Je haar is kwetsbaarder wanneer het nat is en breekt daardoor sneller af. Beschadigd haar pluist sneller. Door met een grove kam je haar te kammen, trek je minder aan je haar.

Tip 5: Wrijf je haar niet droog

Wrijf je haar na het douchen niet droog met een handdoek. Door de wrijving gaan je haarschubben openstaan en breken ze sneller af. Hierdoor is je haar sneller geneigd om te gaan pluizen. Een betere optie is om je natte haren in de handdoek te draaien of droog te deppen.

Tip 6: Vermijd synthetische stoffen

Draag zo min mogelijk kleding gemaakt van synthetische stoffen. Synthetische stoffen, zoals polyester en nylon, maken je haar nog pluiziger. Als je een synthetische sjaal, jas of trui draagt, kan het zijn dat je haar ineens alle kanten opspringt. Ga in plaats daarvan voor natuurlijke stoffen zoals katoen. Dit biedt meestal een oplossing.

Tip 7: Slaap je pluis weg

Slaap op een kussen met een satijnen of zijden kussensloop. Deze materialen verwarren je haar minder door het gladde oppervlak. Hierdoor is er minder wrijving met je haar en sta je minder snel op met klittend of pluizend haar. Dat is nog eens lekker wakker worden!

Tip 8: Gebruik de juiste producten

Gebruik een stylingproduct tijdens het föhnen of stylen van je haar om pluis tegen te gaan. Sommige producten, zoals de Defrizz van Bumble and bumble, zijn speciaal ontwikkeld voor haar dat snel pluist. De Grooming Cream van The Insiders is goed te gebruiken tijdens het föhnen. Door de crèmeformule pluist je haar minder snel en dit product heeft bovendien een verzorgende en beschermende werking. Sebastian’s Taming Elixir is ook een aanrader. Dit serum is rijk en voedend en verzorgt je haar tot in de puntjes, waardoor jij goodbye kunt zeggen tegen pluis!

Tip 9: Verwen je haar met een Colour Shine-behandeling

Je kunt bij Salon B een afspraak maken voor een Colour Shine-behandeling. Dit is een kleuring op natuurlijke basis, die je haar sealt en verzorgt. Je hoeft je haar niet per sé te kleuren, want Colour Shine is er ook in een doorzichtige variant! Hierdoor gaat je haar supermooi glanzen en is het optimaal beschermd tegen guur weer.

Share This Post

Related Posts

LATEST POSTS