Afscheid nemen van je money piece: zo doe je dat

Afscheid nemen van je money piece header

Die money piece staat toch niet zo leuk als je gehoopt had, je kleurpoging is mislukt of je bent ‘m gewoon zat… Allemaal redenen om van je money piece af te willen. Makkelijker gezegd dan gedaan. Don’t worry: de money piece is nog niet out of style, dus als je ‘m nog met plezier rockt, moet je dat ook vooral blijven doen! Maar mocht je er afscheid van willen nemen, dan vertellen wij je hoe.

Don’t: al je haar in één keer kleuren

Natuurlijk kun je je money piece laten uitgroeien, maar dat kost veel tijd en geduld. Daarnaast loop je dan ook nog geruime tijd met een flinke uitgroei rond. Daar zit je waarschijnlijk niet op te wachten. Wil je snel van je money piece af, dan snappen wij dat het verleidelijk is om al je haar zelf met één kleur te kleuren. Please don’t! De kans is groot dat je money piece dan alsnog een andere kleur krijgt dan de rest. Ga je van blond naar donker zonder de juiste kleuring, dan loop je zelfs het risico dat je haar groen wordt! Blond haar bevat namelijk weinig pigment en om het haar weer donker te krijgen, moet je de juiste pigmenten toevoegen.

Verschillende basis, verschillende aanpak

Bij een money piece zijn de voorste plukken van je haar geblondeerd; deze bevatten dus minder pigment en hebben dus ook een andere ondergrond dan het overige haar. Hoe een kleuring uitpakt, is grotendeels afhankelijk van de basiskleur. Denk bijvoorbeeld aan highlights. Hierbij worden kleine plukjes lichter gemaakt, waarna het haar met één en dezelfde toner gekleurd wordt. Het resultaat? Lichte en donkere plukken. Zou je dus één en dezelfde kleuring gebruiken bij je money piece en de rest van het haar, dan is de kans groot dat er een kleurverschil ontstaat. En dat is nou net wat je juist niet wilt! Een verschillende basis vraagt dus om een verschillende aanpak.

Afscheid nemen van je money piece header

Vraag het aan een professional

Om je haar weer in één kleur te krijgen, heb je dus verschillende kleuringen nodig die allebei precies de juiste pigmenten bevatten. Welke pigmenten je precies nodig hebt om het hele haar weer in één kleur te krijgen kan lastig zijn om zelf te bepalen, zeker met het beperkte aanbod aan thuiskleuringen. Ons advies? Ga naar een professional. Jouw haarstylist maakt de kleuringen op maat, zodat je zeker weet dat je weer over straat kunt zonder money piece, maar met een mooi gekleurde coupe!

Need our help?

Maak een afspraak, dan helpen wij je van je money piece af!

Share This Post

Related Posts

LATEST POSTS