Autumn 2019 Fashion Weeks: streetstyle hair report

AUTUMN 2019 fashion weeks: HAIR ON THE STREET

Afgelopen weekend werden de Autumn 2019 Fashion Weeks afgesloten in ons eigen Amsterdam. In dit artikel heb je kunnen lezen over de vintage hairdo’s die de Fashion Weeks overnamen. Dit is natuurlijk niet de enige trend die zich heeft gemanisfesteerd in New York, Londen, Milaan, Parijs en Amsterdam. We zouden kunnen kijken naar het haar van alle modellen die voet op de catwalk hebben gezet, maar dat is niet de enige plek waar nieuwe trends worden gespot. Waar nog meer? Daarvoor moeten we buiten de deur zijn. De straten zijn eigenlijk de grootste catwalk tijdens de Fashion Weeks. Wij zetten de vijf meest geziene hair looks voor je op een rijtje én vertellen je hoe je deze thuis kunt namaken.

AUTUMN 2019 fashion weeks: HAIR ON THE STREET

Wet look

Hoor je de stem van je moeder bij de term ‘wet look’ al in je achterhoofd? “Ga niet met nat haar naar buiten, anders word je ziek!” Dat is nergens voor nodig. Denk bij deze trend aan extreem glanzend haar, dat strak naar achteren is gekamd. Om slick hair na te bootsen, kun je je haar het best een paar dagen niet wassen, want hoe vetter het is, des te beter het op deze manier te stylen is. Maak je haar nat en breng een gel of pomade aan, zoals de Slick Jimmy’s Pomade van The Insiders, op de aanzet van je haar. Kam je haar vervolgens naar achteren en laat het opdrogen.

AUTUMN 2019 fashion weeks: HAIR ON THE STREET

Pearl hair clips

Haaraccessoires hebben tijdens de Fashion Weeks een comeback gemaakt. Een van de accessoires die we veel terugzagen, is de haarclip of het haarschuifje met parels. De parels geven je haar een chique look and feel. Er zijn meerdere manieren waarop je deze parels kunt dragen:

1. Pak een van de voorste lokken van je haar en zet deze vast met een speld.
2. Zet al je haar vast in een staart of vlecht en clip een speld aan de zijkant van je hoofd.
3. Pak de voorste lokken van beide kanten van je gezicht, breng ze naar de achterkant van je hoofd en zet ze vast met een clip.
4. Maak een knot die vrij hoog op je hoofd staat en maak de onderste plukjes haar vast met een clip.

AUTUMN 2019 fashion weeks: HAIR ON THE STREET

Crimped hair

Voor deze look heb je niet per se een crimper of waver nodig. Als je er al eentje thuis hebt liggen, kun je deze gewoon gebruiken om je haar de crimped look te geven. Heb je geen crimper of waver in huis, maar wel een steiltang? Vlecht je lokken dan in kleine, strakke vlechtjes en ga er met je steiltang overheen. Wacht totdat je haar is afgekoeld en haal het voorzichtig uit de vlechtjes. Maak het af met een textuurspray – zoals de Dip In The Ocean Beach Spray van The Insiders – en je bent klaar!

AUTUMN 2019 fashion weeks: HAIR ON THE STREET

Hair rings

Ook deze haaraccessoires zagen we veel terug in het straatbeeld. Hair rings zijn speciale ringen die je kunt buigen, maar ook volledig kunt sluiten, zodat ze niet uit je haar vallen. Ze zijn er in allerlei varianten: de ene keer kaal, de andere keer met bedels. Deze trend was voornamelijk te zien bij haar dat van aanzet tot punt was ingevlochten. Zet je haar vast in een staart en maak de ringen vast in de vlechten op je hoofdhuid. Je kunt je haar ook vastzetten in een knot en de ringen daarin vastmaken. Wees creatief!

AUTUMN 2019 fashion weeks: HAIR ON THE STREET

Hats, hats, hats

Deze look is perfect voor de dagen waarop je je haar eigenlijk had moeten wassen, maar daar net iets te lui voor was. Nu is je haar extra vet en wil je het zo moeiteloos mogelijk verbergen. De oplossing is simpel: zet een hoed op! Jij hebt de vette aanzet van je haar bedekt en iedereen denkt dat jij je leven helemaal op orde hebt. Kies voor een vissershoedje voor een stoere look of een visserspetje voor een meer feminine touch.

Bron afbeeldingen: Pinterest

Share This Post

Related Posts

LATEST POSTS