Back to the past: 9 trending vintage hairdo’s

De eerste Fashion Weeks van 2019 zijn bijna ten einde en we hebben de catwalks goed in de gaten gehouden om te achterhalen wat de belangrijkste haartrends worden voor aankomend seizoen. Onze conclusie: vintage is back, baby! We zagen veel hairdo’s terugkomen uit de vorige eeuw, waarop we helemaal verliefd zijn geworden. In dit artikel zetten we 9 trending vintage hairdo’s op een rijtje; van een subtiele twist tot volledige haircuts.

Classic bob

De bob is al decennialang een van de klassiekers onder de coupes. Het is misschien spannend om gedag te zeggen tegen je lange haar, maar deze hairdo zorgt voor veel lucht en volume. Daarbij kun je deze coupe op veel manieren stijlen. Steil je haar en krul de punten naar binnen of naar voren voor een echte vintage vibe.

Hair by: Liv van den Boogaard

Back to the past: 9 trending vintage hairdo's

Hippie chic

We gaan terug naar de jaren 60: de tijd van de hippiecultuur. Ondanks dat deze beweging vijftig jaar geleden hoogtij vierde, zijn de haarstijlen uit deze tijd nog steeds on trend. Creëer de hippie chic haarstijl door een paar willekeurige lokken te vlechten. Maak de look af door de bovenste helft van je haar op te steken of plaats een dunne haarband op je hoofd.

Hair by: B Academy

Back to the past: 9 trending vintage hairdo's

Big hair

Go big or go home! Haar met veel volume begon populair te worden in de jaren 70, maar is in 2019 nog steeds te zien in modeshows van grote merken. Maak deze look na door je haar van aanzet tot punt te krullen met een dunne krultang, om je haar de welbekende curly bounce te geven. Gebruik vervolgens een textuurspray of een volumepoeder, zoals de Teaser Styling Dust van The Insiders, om het big hair effect te krijgen.

Hair by: Sue Soussain

Back to the past: 9 trending vintage hairdo's

Rosie the Riveter

Het Amerikaanse personage van de beroemde ‘we can do it’-poster is medeverantwoordelijk voor de bandanatrend. Kies voor klassiek rood, net als Rosie, of juist voor een heel andere kleur die goed past bij je haar. Leg de bandana uitgespreid op tafel, vouw de doek van punt tot punt en rol de bandana vervolgens op. Wikkel de bandana als een haarband om je hoofd en strik deze vast. You can do it!

Back to the past: 9 trending vintage hairdo's

Bangs

De pony is al maanden een van de grootste haartrends en it’s here to stay. Om de vintage look na te bootsen, ga je voor een curtain fringe. Zo houd je je pony wat luchtiger en laat je nog wat van je voorhoofd zien. Nonchalant, maar elegant. Geef de aanzet van de rest van je haar meer volume door het te teasen met een teasing comb of door volumepoeder te gebruiken.

Hair by: The Graduates

Back to the past: 9 trending vintage hairdo's

Cher hair

Nee, het is niet Kim Kardashian die deze trend heeft gezet. Artieste Cher is degene die lang, glanzend en donker haar rockte en dit geliefd maakte bij het grote publiek. Gebruik een haarmasker, zoals het Bond Therapy Weekly Treatment van The Insiders, om je haar een gezonde glans te geven.

Hair by: Inge Morriën

Back to the past: 9 trending vintage hairdo's

Flower power

Voor deze trend hoef je niet de eerste de beste kledingwinkel in te stappen voor een plastic flower crown. Nee, voor deze trend kun je terecht in je eigen tuin of bij de bloemenwinkel. Verse bloemen in je haar dragen, is dé fleurige trend op het gebied van haaraccessoires. Kies een paar bloemen uit die mooi bij je haarkleur staan en zet ze vast met wat haarspeldjes voor een elegante, maar speelse look.

Back to the past: 9 trending vintage hairdo's

Chop. It. Off.

Het is misschien spannend, maar hip is het zeker. We hebben al talloze sterren zien rondlopen met kort haar, zoals Zendaya, Michelle Williams en Kristen Stewart. Deze haircut is perfect voor jou als je een nieuwe start wilt maken. Vraag je haarstylist welke korte coupe het best past bij jouw gezicht.

Back to the past: 9 trending vintage hairdo's

Warm it up

Wij weten wel dat koel, icy haar helemaal hot is op dit moment, maar misschien niet voor lang meer… De warme blond- en bruintinten komen terug and we’re warming up to it. Niet alleen gaan warme kleuren en warme dagen hand in hand, maar warme tinten passen bij meer huidskleuren dan koele tinten. Bespreek met je haarstylist welke warme tint het best bij jouw teint past.

Hair by: Maartje Broekhuis

Wanna go vintage?

Daar helpen wij je graag een handje bij! Maak snel een afspraak bij een van onze salons om jezelf een retro hairdo te laten aanmeten.

Share This Post

Related Posts

LATEST POSTS