Colour of the Year: Classic Blue

Colour of the Year: Classic Blue

Misschien ben je de tekst ‘I dream in colour’ al eens tegengekomen in een van onze salons. Onze haarstylisten zijn gespecialiseerd in kleur en smullen – net als wij – van alle nieuwe ontwikkelingen die zich op dit gebied voordoen. Toen ons ter ore kwam dat het toonaangevende kleurinstituut Pantone de kleur van het jaar 2020 bekend had gemaakt, konden we ons geluk dan ook niet op. Vorig jaar lieten we je kennismaken met de kleur van 2019: Living Coral. Vandaag stellen we je voor aan wat volgens Pantone dé kleur van 2020 gaat worden. Wij presenteren u: Classic Blue.

Classic Blue in een notendop

Classic Blue is een diepe, koningsblauwe kleur, die volgens Pantone rust, vertrouwen en verbinding uitstraalt. Als we Pantone mogen geloven, is dat precies wat we aan het begin van dit nieuwe decennium nodig hebben. Door de voortschrijdende technologische ontwikkelingen en de grote hoeveelheid prikkels die we op een dag moeten verwerken, hebben we volgens Pantone behoefte aan een rustgevende kleur die elegant is in zijn eenvoud. Classic Blue beantwoordt aan dit verlangen. De kleur doet denken aan de tint van de hemel tijdens de schemering en staat daarmee niet alleen symbool voor stabiliteit, maar ook voor het aanbreken van een nieuw begin. We like! Classic Blue heeft als kleurcode 19-4052. Deze code functioneert als internationaal communicatiemiddel tussen ontwerpers, productontwikkelaars en fabrikanten.

Classic Blue als haarkleur

De afgelopen tijd heb je Classic Blue al meer dan eens voorbij kunnen zien komen op de Instagram-profielen van onze haarstylisten. Wat ons betreft is de keuze voor Classic Blue als kleur van het jaar dan ook een uitstekende en het zou ons niet verbazen als we deze kleur dit jaar ook regelmatig(er) als haarkleur gaan spotten. Toegegeven: het is een behoorlijk opvallende kleur die niet iedereen zal aanspreken, maar als je van felle tinten houdt en niet bang bent om in de schijnwerpers te staan, is Classic Blue misschien wel de (haar)kleur voor jou. Creative Colour Educator Marije Stoelhorst nam de proef op de som en creëerde alvast een look geïnspireerd op deze nieuwe kleurtrend. Deze variant is met name geschikt voor op een lichtblonde basis. Heb je die niet, dan is de kans groot dat je haar eerst moet worden opgelicht. Als je de kleur net zo levendig wilt hebben als in het voorbeeld van Marije, kun je jouw haarstylist vragen om de aanzet van je haar iets dieper in te kleuren dan de lengtes en punten.

Colour of the Year: Classic Blue
Colour of the Year: Classic Blue

Enthousiast geworden? Houd ons YouTube-kanaal in de smiezen voor een op deze trendkleur geïnspireerde make-over…

Colour of the Year: wat houdt het in?

Nog even een stukje achtergrondinformatie tot besluit: Pantone kiest de kleur van het jaar traditiegetrouw in december van het voorafgaande jaar, nadat er uitgebreid onderzoek is gedaan naar kleurinvloeden. Hierbij wordt onder andere gekeken naar films, social media, influencers, kunstcollecties, catwalktrends, populaire reisbestemmingen en andere sociaaleconomische omstandigheden. Classic Blue is als kleur van het jaar dus niet zomaar uit de lucht komen vallen (hoewel de herkomst van deze kleur anders doet vermoeden)!

Doe mij die kleur!

Ben je blown away door deze haarkleur en overweeg je zelf ook voor Classic Blue te gaan? Dan is het aan te raden om je haarstylist eerst om advies te vragen. Ben je nog niet bekend met Salon B? Maak dan een afspraak voor een gratis en geheel vrijblijvend adviesgesprek.

Haar: Marije Stoelhorst (Creative Colour Educator)

Share This Post

Related Posts

LATEST POSTS