De haarroutine van influencer Saskia Weerstand

De haarroutine van influencer Saskia Weerstand

De meeste influencers staan niet alleen bekend om hun grote volgersaantal, fabulous lifestyle en ongeëvenaarde fashion sense, maar ook om hun never not flawless hairdo. Wat is het geheim achter hun jaloersmakende lokken en hoe houden ze hun haar in top shape? Dat wilden wij ook weleens weten en daarom vroegen we influencer Saskia Weerstand (@saskiaweerstand) deze maand het hemd van het lijf over haar haarroutine. Deze multigetalenteerde mommy vlogger zit regelmatig in de stoel bij haarstylist Jet Pijbes (Salon B Amsterdam Centrum) en deelt haar tips en tricks op haargebied met ons.

Hoe vaak was je je haar?

“Ik probeer mijn haar zo weinig mogelijk te wassen, want hoe vaker ik dat doe, hoe vetter het wordt. Dit lukt me nog niet altijd. Ik denk dat ik het nu zo’n drie tot vier keer per week was. Veel te vaak nog dus, maar working on it!

Welke haarproducten gebruik je?

“Ik gebruik heel veel droogshampoo (Batiste of Schwarzkopf), een beetje haarlak (got2be 2 Sexy – die is extreem fijn), een zilvershampoo, een crèmespoeling (John Frieda of Aussie), af en toe een masker en altijd Moroccanoil.”

Welke stylingtools gebruik je?

“Mijn haar kan echt niet zonder steiltang. Ik heb extreem droog en stug haar; soms met slag, maar vooral met een eigen willetje. Als ik mijn haar zonder föhn of steiltang laat opdrogen, ben ik echt lost. Het ziet er dan direct sluik, onverzorgd en droog uit. Ik heb dus flink geïnvesteerd in stylingtools. Ik gebruik een föhn van Dyson (wat mij betreft de allerbeste föhn ter wereld!) en een steiltang van José Eber. Beide onbetaalbaar, maar ik gebruik ze bijna dagelijks, dus ze zijn het waard.”

Wat is je all time favoriete haarproduct?

“Moroccanoil. Dat is zo fijn! Mijn droge haar heeft dit ook echt nodig. Verder gebruikte ik een masker van Coco & Eve. Dat vond ik heel fijn, maar het is nu op. Ik heb nu een masker van John Frieda staan, maar eerlijk gezegd was ik een grotere fan van dat van Coco & Eve.”

De haarroutine van influencer Saskia Weerstand
Stel: je mag één tip geven om je haar mooi en gezond te houden. Wat zou je adviseren?

“Ga nóóit zelf rommelen met je haar. Ik kwam vijf jaar geleden hopeloos Salon B in gerend. Ik had weer eens zelf lopen experimenteren en dat was goed misgegaan. De bovenste helft was blond/wit en de punten waren bruin. Ik vond het prima, want het was toch vakantie, maar toen kreeg ik de kans om te auditeren bij Zapplive. Oeps! Ik ben toen naar Salon B aan de Gravenstraat gegaan en daar werd ik gered. ‘Ik wil grote-mensen-, sexy-vrouwen-haar’, zei ik. Dat lukte! Voor het eerst was ik echt blij met mijn haar. Je moet er een beetje in investeren, want je haar is echt je visitekaartje.”

Vergeet ook niet het YouTube-kanaal van Saskia en haar Instagram-account te bekijken voor haar wekelijkse mommy vlog en een kijkje in haar leven.

Share This Post

Related Posts

LATEST POSTS