De krullenfilosofie van Salon B

De krullenfilosofie van Salon B

Krullen: degenen met steil haar zouden er een moord voor doen, zij die ermee zijn geboren, worden er bij tijd en wijle gierend gek van. True: krullen zijn niet het makkelijkst als het op styling en productgebruik aankomt, maar juist daarom zijn we bij Salon B zo in love met dit haartype. Krullen zijn sexy, volumineus en heerlijk eigenzinnig. Kun jij die van jou af en toe wel achter het behang plakken? Dan is het hoog tijd om te leren hoe jij net zo hard van je krullen kunt gaan houden als wij.

Als jij met een weelderige bos krullen bent gezegend, weet je als geen ander dat krullen je humeur flink kunnen beïnvloeden. Zitten ze goed, dan heb je het gevoel dat je de hele wereld aankunt. Gaan ze hun eigen gangetje, dan zou je ze het liefst allemaal steil willen toveren. Misschien wenste je vroeger vurig dat je met steil haar was geboren of word je nog altijd dagelijks geconfronteerd met krullen die weigeren naar je te luisteren. Misschien is je haar (meer dan eens) verknipt door een onervaren kapper of weet je niet welke producten jouw krullen het best tot hun recht laten komen. Wij helpen je graag een betere relatie met je krullen op te bouwen, door ze dat extra beetje liefde en aandacht te geven dat ze verdienen. Want: iedere krul is uniek en vraagt om een behandeling op maat.

Curl Crush by The Insiders
Curl Crush by The Insiders

The Insiders

Wat is een Cutting Curls-behandeling?

Bij Salon B gaan we voor veerkrachtige, gedefinieerde krullen, die zacht om je gezicht heen vallen. We vinden dat je krullen niet alleen vlak na je behandeling goed moeten zitten, maar ook als je – bij wijze van spreken – net uit bed komt. Krullen die vanzelf goed vallen, dáár gaan we voor. Als je een afspraak bij ons maakt voor een Cutting Curls-behandeling, gaan we eerst met je in gesprek om jou én je krullen beter te leren kennen. We leren bijvoorbeeld graag meer over je haarroutine: hoe vaak was je je haar, hoe droog je het, welke producten gebruik je en wat irriteert je? We luisteren ook goed naar jouw ervaringen met je haar, want als je krullen hebt, weet je zelf vaak het best wat voor jou wel en niet werkt.

Krullen knippen we bij Salon B in eerste instantie in droog haar. Zo kunnen we goed zien hoe iedere krul valt en wat ervoor nodig is om het gewenste resultaat te bereiken. Waar wil je meer volume en waar niet? Waar mogen je krullen springen en waar houd je ze liever in toom? Krullen knippen is een vak apart en is misschien nog wel het best te vergelijken met beeldhouwen: ieder knipje beïnvloedt het eindresultaat. Bijkomend voordeel van deze kniptechniek: je hoeft niet bang te zijn dat je haar te kort wordt, want dat zien we meteen.

Beyoncé Knowles

Nadat we je krullen in droog haar hebben geshapet, zoals we dat noemen, wassen we je haar met een product dat bij jouw haartype past. In nat haar bepalen we of de lengte juist is en vervolgens drogen we je haar, meestal met behulp van een diffuser. Daarna kan het finetunen beginnen. We lopen je coupe nog één keer na en doen hier en daar zo nodig nog wat aanpassingen, zodat we zeker weten dat je de salon niet verlaat voordat je helemaal tevreden bent. Je bent trouwens sowieso nog niet van ons af, want we laten je niet gaan voordat we je krullen perfect in model hebben gebracht en je advies hebben gegeven over de producten die het best bij jouw type krul passen. Daarna ben je free to go – en hopelijk over the moon met je krullen!

Welke producten passen bij mijn krullen?

Iedere krul is uniek. Daarom kan de zoektocht naar jouw match made in heaven onder de krulproducten aardig wat tijd in beslag nemen. Bij Salon B zijn we groot fan van de producten uit de Curl Crush-lijn van The Insiders en de producten uit de Bb Curl-lijn van Bumble and bumble. Deze producten zijn stuk voor stuk ontwikkeld voor de krullenbollen onder ons, maar hebben allemaal net weer een andere werking. Het ene product geeft je krullen meer stevigheid, het andere maakt ze juist luchtiger en het volgende zorgt voor minder frizz. Op basis van de behoeften van jouw haar en de look waarop jij je zinnen hebt gezet, bepalen we welke producten je nodig hebt om met zo min mogelijk moeite een zo groot mogelijk effect teweeg te brengen. Je hebt tenslotte geen tijd (en zin) om dagelijks uren voor de spiegel te staan, voordat je je huis durft te verlaten.

Curl Crush by The Insiders

Long story short: krullen zijn amazing, maar moeten wel met extra zorg worden behandeld. Met een persoonlijk advies, de juiste kniptechnieken en bij jouw haar passende producten, kunnen we het beste uit je krullen naar boven halen, zodat je ze voor eens en voor altijd kunt omarmen en je nooit meer zorgen hoeft te maken over het aanschaffen van behang om ze achter weg te stoppen.

Meer weten?

Check dan zeker even deze make-overvideo en deze video over onze Cutting Curls-behandeling. Meteen een afspraak maken, kan natuurlijk ook!

Share This Post

Related Posts

LATEST POSTS