Deze scheiding past het best bij jouw gezichtsvorm

Deze scheiding past het best bij jouw gezichtsvorm

Het kan even zoeken zijn naar de voor jou perfecte scheiding, maar zoals er voor elk type gezicht een geschikte pony bestaat, bestaat er ook voor elke gezichtsvorm een ideale plek om je scheiding te trekken. Met de ene gezichtsvorm is die makkelijker te vinden dan met de andere (om de doodeenvoudige reden dat verschillende opties je fabulous staan), maar dát hij voor iedereen bestaat, is een ding dat zeker is. Woel jij een stuk of 394 keer per dag met je hand door je haar, omdat je er nog niet uit bent wat ‘jouw ding’ is? Wie weet helpt dit artikel je van je ‘kopzorgen’ af…

Ovaal gezicht

Als jij bent gezegend met een ovaal gezicht, kun je eigenlijk alle kanten op als het op de plaatsing van je scheiding aankomt. Jouw gezichtsvorm kenmerkt zich door een smal voorhoofd, een smalle kin en (relatief) brede jukbeenderen. In other words: je gezicht is perfect in balans en daarom kun je zoveel hebben. Ons advies luidt in jouw geval dan ook: speel met de positionering van je scheiding! Van een midden- naar een zijscheiding switchen (of andersom) kan je look in een oogwenk veranderen. Actrice Jessica Alba geeft het goede voorbeeld…

Jessica Alba

Langwerpig gezicht

Een langwerpig gezicht is bijna gelijk aan een ovaal gezicht, maar dan (zoals de naam al doet vermoeden) langer. Als je jouw gezicht minder lang wilt laten lijken, kan het helpen om je scheiding in het midden te dragen. Hiermee creëer je de illusie dat je gezicht ronder is dan het eigenlijk is. Wat ook kan helpen om de lengte van je gezicht optisch te verkleinen, is een pony dragen. Met middenscheiding, uiteraard.

Sarah Jessica Parker
Jessica Biel

Rond gezicht

Een rond gezicht oogt doorgaans al behoorlijk symmetrisch. Dit effect kun je nog eens versterken door te kiezen voor een middenscheiding. Kijk er bij een middenscheiding wel voor uit dat je rond je gezicht niet te veel lagen in je haar draagt, want die doen je gezicht juist ronder lijken. Ook een relatief lage zijscheiding doet het goed bij deze gezichtsvorm. Beide typen scheidingen laten je gezicht namelijk langer lijken.

Jennifer Lawrence
Selena Gomez

Vierkant gezicht

Bij een vierkant gezicht zijn het voorhoofd, de jukbeenderen en de kaaklijn nagenoeg even breed. Een vierkant gezicht geeft je een sterke uitstraling en ziet er (letterlijk en figuurlijk) edgy uit, maar kan er ook voor zorgen dat je hard overkomt. En dat wil je natuurlijk niet! Om daar een stokje voor te steken, kun je het best kiezen voor een zijscheiding in combinatie met een schuine pony. Dit zorgt direct voor een zachtere uitstraling. Om dezelfde reden is ook een middenscheiding in combinatie met een curtain fringe een goede keuze voor jou.

Olivia Wilde
Nicole Richie

Hartvormig gezicht

Als je een hartvormig gezicht hebt, heb je een smal toelopende kin en zijn je jukbeenderen in verhouding tot de rest van je gezicht aan de brede kant. Met een lage zijscheiding oogt je kin iets minder spits en creëer je optisch meer balans in je gezicht. Dat werkt zowel bij kort haar als bij lang haar. Draag je jouw haar toch liever in een middenscheiding? Combineer deze dan met een relatief lange, piekerige pony om je kin breder te laten lijken en je gezicht een zachtere uitstraling te geven.

Scarlett Johansson
Reese Witherspoon

Natuurlijk zijn dit maar suggesties, dus als je – om maar even wat te noemen – een hartvormig gezicht hebt en je scheiding al jaren in het midden draagt (wat je beeldig staat!), hoef je echt niet opeens van de ene op de andere dag naar een zijscheiding te switchen. Maak daarin vooral je eigen keuzes en doe waar jij je het prettigst bij voelt. Als er een moment komt waarop je iets anders wilt, kun je altijd dit artikel nog raadplegen. Of je haarstylist om advies vragen, natuurlijk, want die kent jou het best!

Wist je dat…

… we bij Salon B altijd rekening houden met de manier waarop je jouw scheiding draagt bij het knippen van je haar? Zo weet je zeker dat je met de voor jou perfect op maat geknipte coupe de deur uit loopt en je haar niet opeens compleet anders zit als je het een dag na je knipbeurt zelf in model brengt. Winning!

Bron afbeeldingen: Pinterest

Share This Post

Related Posts

LATEST POSTS