Dit is de perfecte pony voor jouw gezichtsvorm

Dit is de perfecte pony voor jouw gezichtsvorm

Het is zenuwslopend: dat moment waarop je haarstylist de schaar in je voorste lokken zet en je beseft dat er geen weg terug meer is. Overweeg jij een pony te nemen, maar vrees je voor dit moment en durf je de stap nog niet te zetten? Misschien kunnen wij je twijfels wegnemen. Bijvoorbeeld door je te vertellen dat er voor iedere gezichtsvorm een bijpassende pony is. En door je te vertellen dat een pony je uitstraling een enorme boost kan geven (en as we speak ook nog eens superhip is!). En door je te vertellen dat we je bij Salon B op basis van je features én persoonlijkheid helpen bij het kiezen van de (voor jou) perfecte pony. Benieuwd hoe? In dit artikel lichten we een tipje van de sluier op!

Ovaal gezicht

Heb jij een ovaal gezicht, waarbij de jukbeenderen het breedst zijn en het voorhoofd en de kin het smalst? Lucky you! Deze gezichtsvorm staat erom bekend veel hairdo’s te kunnen handelen en dat is voor pony’s niet anders. Natuurlijk staan bepaalde pony’s je met een ovaal gezicht extra goed. Dit zijn ze.

Wispy fringe

Wispy fringe

Piekerige pony

Een rechte, piekerige pony met een zachte valling staat vooral goed bij the oval-faced met hoekige features.

Textured fringe

Textured fringe

Getexturiseerde pony

Een getexturiseerde pony past bij verschillende haarstructuren én hairdo’s en geeft je een edgy look.

Side-swept fringe

Side-swept fringe

Schuine pony

Voor iedere gezichtsvorm bestaat er wel een geschikte variant van de side-swept fringe; zo ook voor het ovale gezicht.

Langwerpig gezicht

Het langwerpige gezicht heeft dezelfde vorm als het ovale gezicht, maar is iets langer. Ook met deze gezichtsvorm heb je de keuze uit een breed scala aan typen pony’s, maar als je de lengte van je gezicht minder wilt benadrukken, zijn deze exemplaren interessante opties.

Straight textured fringe

Straight textured fringe

Rechte, getexturiseerde pony

De straight textured fringe is ideaal als je slag of krullen hebt, maar doet het ook goed bij steil haar. De rechte lijn maakt je gezicht optisch breder, waardoor het minder lang lijkt.

Long blunt fringe

Long blunt fringe

Lange, bot afgeknipte pony

Als je een wat hoger voorhoofd hebt waar je de aandacht niet op wilt vestigen, is een lange, bot afgeknipte pony een goede keuze. Net als de straight textured fringe zorgt dit type pony ervoor dat je gezicht breder en minder lang lijkt.

Bardot bangs

Bardot bangs

Bardot-pony

Deze pony dankt zijn naam aan de in de jaren 60 immens populaire actrice Brigitte Bardot. De zijkanten vallen op de jukbeenderen en zijn relatief vol, waardoor je niet de lengte, maar juist de breedte van je gezicht accentueert.

Rond gezicht

Een rond gezicht is relatief kort en wordt gekenmerkt door de brede jukbeenderen en ronde kaaklijn. Wil jij de suggestie wekken dat jouw ronde gezicht meer bone structure heeft dan daadwerkelijk het geval is? Probeer dan een van deze pony’s.

Feathered fringe

Feathered fringe

Gelaagde pony

Met een feathered fringe lijkt je gezicht optisch langer, omdat de relatief lange lokken de lengte van je gezicht accentueren, in plaats van de ronde vormen.

Micro fringe

Micro fringe

Micropony

Zoals de naam al doet vermoeden: de micro fringe is kort. Heel kort. En juist daarom doet dit type pony het ronde gezicht langer lijken.

Thick side-swept fringe

Thick side-swept fringe

Volle schuine pony

Ook als je een rond gezicht hebt, is de schuine pony een uitstekende keuze. Met name de iets vollere variant van deze pony doet je gezicht minder rond lijken.

Vierkant gezicht

Zijn jouw voorhoofd, jukbeenderen en kaaklijn nagenoeg even breed? Dan heb je zeer waarschijnlijk een vierkant gezicht. Een vierkant gezicht oogt snel hard en hoekig. Daarom zijn pony’s met zachte, ronde vormen met deze gezichtsvorm een verstandige keuze.

Choppy fringe

Choppy fringe

Slordige pony

Korte pony’s worden niet direct aangeraden bij een vierkant gezicht, maar als je een edgy look wel kunt waarderen, is deze ongelijke, ietwat slordige variant een prima optie.

Tousled fringe

Tousled fringe

Warrige pony

Als je een vierkant gezicht hebt, zit je met een warrige, gelaagde pony sowieso goed. Belangrijk hierbij is dat de pony niet recht is, maar aan de zijkanten rond afloopt.

Long side fringe

Long side fringe

Lange zijpony

De long side fringe staat extra stunning als je slag in je haar hebt. De lange lokken aan de zijkanten balanceren je gezicht uit en geven je een zachtere uitstraling.

Hartvormig gezicht

You wouldn’t guess: het hartvormige gezicht lijkt op een hart, doordat de jukbeenderen duidelijk aanwezig zijn en de kin smal toeloopt. Net als bij het vierkante gezicht, draait het bij deze gezichtsvorm om het creëren van balans. Deze pony’s helpen je daarbij.

Curtain fringe

Curtain fringe

Gordijntjespony

Met de immens populaire curtain fringe creëer je de perfecte balans tussen edgy en stoer en zacht en vrouwelijk. Door de relatief lange zijkanten lijkt je smalle kin iets breder en komen je jukbeenderen en kaaklijn beter uit.

Wispy blunt fringe

Wispy blunt fringe

Piekerige, bot afgeknipte pony

Deze piekerige, bot afgeknipte pony is relatief lang, wat je hartvormige gezicht een zachte uitstraling geeft en de aandacht vestigt op je uitgesproken jukbeenderen.

Tapered fringe

Tapered fringe

Taps toelopende pony

De tapered fringe doet hartvormige gezichten iets langer lijken en zorgt ervoor dat de ogen eruit springen.

Maar ik wil deze pony…

Heb je jouw oog laten vallen op een pony die volgens bovenstaande adviezen niet direct bij je gezichtsvorm past? No worries! Dit zijn slechts suggesties om je te helpen bepalen welke pony jou goed zou kúnnen staan, maar er zijn ongetwijfeld nog vele andere typen pony’s die jouw features versterken. Niets is onmogelijk! Uiteindelijk draait het er tenslotte om dat je de pony kiest die jou dat onbetaalbare gelukkige en zelfverzekerde gevoel geeft.

Niet alleen je persoonlijkheid en gezichtsvorm bepalen trouwens welk type pony jouw perfect match is; ook je haarstructuur en de tijd die je bereid bent in het stijlen van je pony te steken, zijn van belang. Wil jij ’s ochtends weinig tot geen extra tijd kwijt zijn aan het in model brengen van je pony? Kies dan voor een low maintenance-exemplaar en houd daarbij rekening met de structuur van je haar. In other words: als je krullen hebt, is een supersteile micro fringe geen goed idee. Je haarstylist kan je hierover adviseren.

Hebben we je overtuigd en sta je op het punt een afspraak te maken bij de voor jou dichtstbijzijnde salon? Lees je dan ook alvast even in over het stijlen van je pony. Wij geven je 7 tips!

Bron afbeeldingen: Pinterest

Share This Post

Related Posts

LATEST POSTS