Dit moet je weten over de Salon B Double You hair extensions

Als het op ons haar aankomt, zijn we niet snel tevreden. Degenen met stijl haar willen krullen en vice versa, wie voor een kort koppie is gegaan, kijkt met weemoed terug op haar lange lokken en zij die als krullenbol door het leven gaan, zouden een moord doen voor silky smooth stijl haar. Van één ding worden we echter bijna allemaal dolgelukkig: volume! Als Moeder Natuur jou geen volle bos haar heeft toebedeeld, kun je altijd nog uitwijken naar een nét iets minder natuurlijk alternatief: hair extensions.

De Salon B Double You hair extensions zijn supersterk, zijdezacht en gemaakt van natuurlijk haar van de hoogste kwaliteit. Ze zijn bij uitstek geschikt om meer volume te creëren, maar kunnen ook prima worden gebruikt voor het verlengen van het haar. De keuze voor hair extensions is er meestal niet een die je van de ene op de andere dag maakt. Voordat je deze beslissing neemt, wil je weten wat je kunt verwachten. Van de behandeling zelf, maar ook van het haar en de verzorging daarvan. Dat begrijpen wij maar al te goed en daarom hebben we de meest gestelde vragen over hair extensions voor je beantwoord.

Salon B Double You hair extensions

Hoe ziet de afspraak eruit?

Als je interesse hebt in hair extensions en ons belt of met ons chat om een afspraak te maken, plannen we eerst een adviesgesprek in. Tijdens dit gesprek bespreken we jouw wensen en bepalen we hoeveel banen haar van welke kleur we nodig hebben. Daarna maken we een afspraak voor het zetten. Meestal kan dit binnen een week, afhankelijk van of het haar nog besteld moet worden. De basiskleuren hebben we op voorraad. Je hoeft het haar in ieder geval niet zelf in te kopen; dit is onderdeel van de behandeling.

Hoe gaat het zetten in zijn werk?

Er worden horizontale vlechtjes bij de aanzet van je haar gemaakt, waarop de banen haar met draad worden vastgezet. Deze vlechtjes blijven zitten. Daarna wordt het haar geknipt, zodat de extensions mooi wegvallen in je eigen haar. Check ook deze video van vlogger Sara Ras (Saar) als je benieuwd bent hoe de Salon B Double You hair extensions worden gezet.

Waar zijn de extensions van gemaakt?

De Salon B Double You hair extensions zijn gemaakt van een mix van echt Europees en Indiaas haar, waardoor ze er heel natuurlijk uitzien en extra sterk zijn.

Kan het haar worden gewassen?

Jazeker! Het is wel belangrijk je haar goed uit te spoelen, zodat er geen restjes shampoo of conditioner in de vlechtjes achterblijven. Verder is het verstandig het goed te verzorgen met voedende maskers. Hoe liever je voor je haar bent, hoe langer de extensions meegaan.

Kan het haar worden gekleurd?

Dat kan wel, maar is niet aan te raden. Er zijn ontzettend veel kleuren beschikbaar, dus het uitkiezen van de juiste kleur heeft de voorkeur en is eenvoudiger.

Salon B Double You hair extensions

Kun je je haar gewoon borstelen?

Zeker, dat is juist heel belangrijk! Door zowel de extensions als je eigen haar te borstelen, voorkom je dat er klitten ontstaan. Voorzichtigheid is geboden bij de aanzet, omdat je de vlechtjes niet wilt meeborstelen. Voor het borstelen van je haar kun je het best een borstel gebruiken die speciaal voor extensions is gemaakt, of in ieder geval een borstel zonder knopjes, zoals de Flat Brush van The Insiders.

Kun je je haar in een staart dragen zonder dat de extensions zichtbaar zijn?

Ja, daar wordt op gelet bij het zetten. Uiteraard moet je wel een beetje rekening houden met de extensions, maar ze worden zo geplaatst dat je ze eigenlijk niet ziet zitten.

Hoelang kunnen de extensions blijven zitten?

We raden aan de extensions na ongeveer zeven weken opnieuw te plaatsen, omdat ze anders te los komen te zitten. Doordat je haar groeit, komen de vlechtjes verder van de hoofdhuid af te staan. Het haar zelf gaat tot een jaar mee, afhankelijk van wat je ermee doet en hoe je het verzorgt.

Is het schadelijk voor je eigen haar?

In principe niet. Je gebruikt niets anders dan een draadje om de extensions te bevestigen. Het gewicht van de extensions wordt over de volledige breedte van de vlechtjes verdeeld, waardoor je haar minimaal wordt belast. De vlechtjes worden bovendien elke keer op een andere plek gemaakt, zodat je haar ook even kan rusten.

Hoe duur is het?

De kosten zijn afhankelijk van de benodigde hoeveelheid extensions. Voor een verlenging is meer haar nodig dan voor meer volume. Je kunt uitgaan van vijf tot acht banen haar à € 85,- (50 cm) of € 100,- (60 cm) per stuk, plus de kosten voor het knippen om de extensions mooi over te laten lopen in je eigen haar. Bij twee vlechtjes komen de kosten voor het opnieuw omhoog plaatsen uit op ongeveer € 80,-. Met name de eerste behandeling is dus een flinke investering; daarna vallen de kosten relatief gezien mee.

Share This Post

Related Posts

LATEST POSTS