Dit moet je weten over de Salon B Double You hair extensions

Double You by Salon B

Als het op ons haar aankomt, zijn we niet snel tevreden. Degenen met steil haar willen krullen en vice versa, wie voor een kort koppie is gegaan, kijkt met weemoed terug op haar lange lokken en zij die als krullenbol door het leven gaan, zouden een moord doen voor silky smooth steil haar. Van één ding worden we echter bijna allemaal dolgelukkig: volume! Als Moeder Natuur jou geen volle bos haar heeft toebedeeld, kun je altijd nog uitwijken naar een nét iets minder natuurlijk alternatief: hair extensions.

De Double You hair extensions zijn er in twee varianten: tapes (met een stukje tape bevestigd) en wefts (met een vlechtje bevestigd). Beide soorten extensions zijn supersterk, zijdezacht en gemaakt van natuurlijk haar van de hoogste kwaliteit. Ze zijn bij uitstek geschikt om meer volume te creëren, maar kunnen ook prima worden gebruikt om het haar te verlengen of bijvoorbeeld voor het toevoegen van kleuraccenten. De keuze voor hair extensions is er meestal niet een die je van de ene op de andere dag maakt. Voordat je deze beslissing neemt, wil je weten wat je kunt verwachten. Van de behandeling zelf, maar ook van het haar en de verzorging daarvan. Dat begrijpen wij maar al te goed en daarom hebben we de meest gestelde vragen over extensions voor je beantwoord.

Double You tape extensions (before)

Before

Double You tape extensions (after)

After (haar door Randy van Rijsbergen)

Hoe ziet de afspraak eruit?

Als je interesse hebt in de Double You hair extensions en ons belt om een afspraak te maken, plannen we eerst een adviesgesprek in. Tijdens dit gesprek bespreken we jouw wensen, beslissen we aan de hand daarvan en op basis van je haartype of we voor tapes of wefts gaan en bepalen we hoeveel haar van welke kleur we nodig hebben. Daarna maken we een afspraak voor het zetten. Meestal kan dit binnen een week, afhankelijk van of het haar nog besteld moet worden. De basiskleuren hebben we op voorraad. Je hoeft het haar in ieder geval niet zelf in te kopen; dit is onderdeel van de behandeling. Na de behandeling ontvang je van je haarstylist een handleiding met instructies voor de verzorging van je nieuwe extensions.

Hoe gaat het zetten in zijn werk?

Dat is afhankelijk van het type hair extensions waarvoor je kiest.

Ga je voor tape extensions, dan worden de hair extensions met doorzichtig tape op de aanzet van je haar bevestigd. Zodra dat is gebeurd, wordt je haar geknipt om de extensions naadloos te laten overlopen in de rest van je haar. Wil je met eigen ogen zien hoe dat in zijn werk gaat? Bekijk dan deze make-overvideo.

Kies je voor weft extensions, dan worden er horizontale vlechtjes bij de aanzet van je haar gemaakt, waarop meerdere banen haar met draad worden vastgezet. Deze vlechtjes blijven zitten. Daarna wordt je haar geknipt, zodat de extensions – net als bij de tapes – mooi wegvallen in je eigen haar. Check ook deze video van vlogger Sara Ras (Saar) als je benieuwd bent hoe dit type hair extensions wordt gezet.

Double You tape extensions

Tape extensions

Double You weft extensions

Weft extensions

Waar zijn de extensions van gemaakt?

De Double You hair extensions zijn gemaakt van een mix van echt Europees en Indiaas haar, waardoor ze er heel natuurlijk uitzien en extra sterk zijn.

Kan het haar worden gewassen?

Jazeker! Als je hebt gekozen voor weft extensions, is het wel belangrijk om je haar goed uit te spoelen, zodat er geen restjes shampoo of conditioner in de vlechtjes achterblijven. Verder is het verstandig om je haar goed te verzorgen met voedende maskers. Heb je tape extensions, dan moet je proberen te voorkomen dat producten als conditioner en maskers met de tapes in aanraking komen, omdat deze hierdoor kunnen loslaten. In het algemeen geldt: hoe liever je voor je haar bent, hoe langer de extensions meegaan.

Kan het haar worden gekleurd?

Dat kan wel, maar is niet aan te raden. Er zijn ontzettend veel kleuren beschikbaar, dus het uitkiezen van de juiste kleur heeft de voorkeur en is eenvoudiger.

Kun je je haar gewoon borstelen?

Zeker, dat is juist heel belangrijk! Door zowel de hair extensions als je eigen haar te borstelen, voorkom je dat er klitten ontstaan. Voorzichtigheid is geboden bij de aanzet, omdat je de tapes of vlechtjes niet wilt meeborstelen. Voor het borstelen van je haar kun je het best een borstel gebruiken die speciaal voor extensions is gemaakt, of in ieder geval een borstel zonder knopjes, zoals de Flat Brush van The Insiders.

Salon B Double You hair extensions

Kun je je haar in een staart dragen zonder dat de extensions zichtbaar zijn?

Ja, daar wordt op gelet bij het zetten. Uiteraard moet je wel een beetje rekening houden met de extensions, maar zowel de tape extensions als de weft extensions worden zo geplaatst dat je ze eigenlijk niet ziet zitten.

Hoelang kunnen de extensions blijven zitten?

We raden aan om de extensions na ongeveer zeven weken opnieuw te plaatsen, omdat ze anders te los komen te zitten. Doordat je haar groeit, komen de tapes of vlechtjes verder van de hoofdhuid af te staan. Het haar zelf gaat tot een jaar mee, afhankelijk van wat je ermee doet en hoe je het verzorgt.

Is het schadelijk voor je eigen haar?

In principe niet. Je gebruikt niets anders dan een stukje tape of een draadje om de extensions te bevestigen. Tape extensions zijn smalle strookjes haar die gelijkmatig worden verdeeld, waardoor je haar minimaal wordt belast. Ook in het geval van wefts krijgt je haar weinig te verduren, omdat het gewicht van de extensions dan over de volledige breedte van de vlechtjes wordt verdeeld. De vlechtjes worden bovendien elke keer op een andere plek gemaakt, zodat je haar ook even kan rusten.

Hoe duur is het?

De kosten zijn afhankelijk van de benodigde hoeveelheid haar. Voor een verlenging is meer haar nodig dan voor meer volume.

Bij tape extensions heb je de keuze uit ‘natural colours’ en ‘happy colours’. Ga je voor een natuurlijke kleur, dan komt de prijs van het haar bij een gemiddelde hoeveelheid van tien tapes neer op € 130,- (40 cm), € 160,- (50 cm) of € 195,- (60 cm). De kosten voor bijzondere kleuren liggen iets hoger: voor tien tapes betaal je dan € 170,- (40 cm), € 195,- (50 cm) of € 210,- (60 cm). Wil je alleen plaatselijk meer volume of kleuraccenten, dan zijn er waarschijnlijk minder dan tien tapes nodig en valt de prijs vanzelfsprekend lager uit.

In het geval van weft extensions kun je uitgaan van twee tot acht banen haar à € 90,- (50 cm), € 95,- (50 cm ombre) of € 106,- (60 cm) per stuk.

Houd er rekening mee dat de kosten voor het knippen om de extensions mooi over te laten lopen in je eigen haar hier nog bij komen. Daarnaast betaal je na een week of zeven voor het opnieuw omhoog plaatsen van de tapes of wefts. Ter indicatie: in het geval van weft extensions kun je bij twee vlechtjes rekenen op ongeveer € 80,- (het starttarief is € 40,-). Met name de eerste behandeling is dus een flinke investering; daarna vallen de kosten relatief gezien mee.

Double You hair extensions: do or don’t?

Wil je met een van onze haarstylisten sparren over wat in jouw situatie het beste plan van aanpak is? Maak dan een afspraak voor een gratis adviesgesprek. Dat duurt ongeveer een kwartiertje en is geheel vrijblijvend. Samen met je haarstylist maak je een keuze voor het type hair extensions, de kleur en de benodigde hoeveelheid haar. Op basis daarvan worden de kosten berekend. Na dit gesprek kun je er thuis nog even rustig over nadenken of meteen een afspraak inplannen.

Share This Post

Related Posts

LATEST POSTS