Dit moet je weten over pastelkleuren in je haar

Dit moet je weten over pastelkleuren in je haar

Regenboogkleurige haartinten zijn al een tijdje razend populair. Van roze tot blauw en lila: je kunt het zo gek niet bedenken of het is een kleur voor in je haar. Wil jij ook graag een mooie pastelkleur? Houd dan rekening met de volgende feiten.

Niet iedereen kan meteen voor een pastelkleur gaan

Voor pastelkleuren heb je namelijk een zeer lichte ondertoon nodig, omdat je de kleur anders niet ziet op je donkere haar. Heb je donker haar en wil je toch een pasteltint? Dan moet je haar eerst worden opgelicht. Als je haar licht genoeg is, kan de pasteltint worden aangebracht. In beide gevallen is het dus mogelijk om een pastelkleur te nemen, alleen bij donker haar komt er wat meer bij kijken. We zien heel vaak inspiratiefoto’s van meisjes met een donkere uitgroei voorbijkomen, maar daarvoor hebben ze het haar toch echt eerst moeten oplichten.

Een pastelkleur blijft niet lang zitten

Hoelang een pastelkleur blijft zitten, is afhankelijk van de kwaliteit van je haar. Meestal gaat een pasteltint ongeveer zes wasbeurten mee. Hoe gezonder je haar, hoe langer de kleur blijft zitten. Als je haar beschadigd is, gaan je haarschubben namelijk openstaan en verdwijnen kleurpigmenten sneller uit je haar. Bovendien bevatten pastelkleuren weinig kleurpigment. Hierdoor zijn ze vaak zo licht van kleur, maar verdwijnen ze ook sneller uit je haar. Laat je dus altijd goed adviseren, want je wilt ook nog een mooie kleur houden nadat de pasteltinten eruit zijn!

Colour guide pastelkleuren

Pastelkleuren onderhouden

Gebruik een kleurshampoo om je haar mee te wassen. Deze shampoos reinigen minder intensief, waardoor de kleur beter blijft zitten. Een conditioner brengt een beschermend laagje aan, waardoor je kleur beter beschermt blijft. Gebruik bijvoorbeeld de Stay With Me Colour Saver Shampoo van The Insiders. Daarnaast is het belangrijk dat je één keer per week een haarmasker gebruikt, zodat je haar de juiste voeding krijgt na het kleuren. Ga ook niet in de felle zon zitten zonder bescherming. Gebruik een spray met UV-filter of zet een hoed op om je kleur te beschermen.

Stay With Me Colour Saver Shampoo The Insiders
Share This Post

Related Posts

LATEST POSTS