Expert tip: Uitgenodigd voor een bruiloft? Zo prep je je haar!

Expert tip: uitgenodigd voor een bruiloft? Zo prep je je haar!

Wedding season is aangebroken: de tijd van witte jurken, lange ceremonies en verliefde stelletjes. Laten we eerlijk zijn: de kans dat je wordt uitgenodigd voor een bruiloft, is groter dan de kans dat je zelf de bruid bent. Als je zelf gaat trouwen, kun je de hulp van onze haarstylisten inschakelen voor je bruidskapsel, maar wat moet je met je haar doen als je bent uitgenodigd als gast? Haarstylist Sab van Baggem (Salon B Utrecht) helpt je uit de brand! We zijn met haar om de tafel gaan zitten en hebben haar om tips gevraagd voor het preppen en stijlen van je haar voor een bruiloft.

Wat is jouw go-to haarroutine om je haar voor te bereiden voor een groot event, zoals een bruiloft?

“Als er een event op de planning staat – of dat nu een festival of een bruiloft is – zorg ik ervoor dat mijn haar op zijn stugst is. Was je haar dus niet op de dag van het event! Als je haar stugger aanvoelt, heb je een goede basis voor een updo. Je hebt zo meer volume en haarspeldjes glijden niet zo snel uit je haar. Stel: de bruiloft is op een zaterdag. Ik was dan op woensdag mijn haar met shampoo en conditioner. Ik vind de Head In The Clouds Shampoo en de Head In The Clouds Conditioner van The Insiders het fijnst om hiervoor te gebruiken. Na het wassen, gebruik ik de Date Night Thickening Spray van The Insiders op de aanzet van mijn haar en breng ik wat haarolie aan in mijn punten. Vervolgens föhn ik mijn haar ondersteboven droog, zodat ik nog meer volume creëer. Op donderdag, vrijdag en zaterdag gebruik ik vervolgens alleen een droogshampoo om de stugheid van mijn haar op te bouwen.”

Sab van Baggem

Wat is volgens jou een absolute no-go als het gaat om je haar stijlen voor een bruiloft (als gast)?

“Ik geloof niet dat er een echte no-go bestaat, maar ik zou wel zeggen: ga niet overenthousiast voor een megaklassiek kapsel als dat niet bij je past. Blijf dicht bij jezelf en durf te variëren. Tegenwoordig kun je zoveel inspiratie opdoen op Instagram of Pinterest, dus kijk daar eens rond en sla op wat je mooi bij jezelf vindt. Misschien is een paardenstaart een beetje een no-go? Maar zelfs deze klassieker kun je leuk maken door een pluk haar om het elastiek te wikkelen en je staart hoog of juist laag te dragen. Besef ook dat jij niet de bruid bent. Maak het dus niet te bont met opzichtige coupes, kroontjes of glinsterende haaraccessoires. Oh, en draag geen sluier! Maar dat lijkt me vrij logisch.”

Waar moet je op letten bij het kiezen van een haarstijl als je als gast naar een bruiloft gaat?

“Ik denk dat je best veel met haarstijlen kunt variëren. Maar zoals ik al eerder benoemde: blijf dicht bij jezelf en bij jouw stijl. Doe niet iets waarbij je je niet prettig voelt, omdat het zogenaamd ‘moet’. Super slick hair of een klassieke krul gemaakt met een krultang, kan ook prachtig zijn!”

Hoe zou jij je haar stijlen als je als gast naar een bruiloft zou gaan?

“Zelf ben ik fan van een quick updo als ik als gast naar een bruiloft ga. Ik pak al mijn haar bijeen, vervolgens twist ik het en zet ik het op een nonchalante manier vast met speldjes. Daarna trek ik wat plukjes aan de voorkant bij mijn gezicht los et voilà!”

Stel: ik wil een haaraccessoire gebruiken. Wat raad je aan?

“Haaraccessoires zijn helemaal terug van weggeweest. Je ziet veel clipjes, steentjes en pareltjes. Again: houd het rustig. Je kunt best een leuk schuifspeldje met een pareltje in je updo verwerken om je haar iets extra’s te geven. Hier kun je ook lekker creatief mee zijn!”

Bruiloft op de planning?

Ben jij binnenkort te gast op een bruiloft? En wil je de hulp van een van onze haarstylisten inschakelen? Dat kan! Maak bij de voor jou dichtstbijzijnde salon een afspraak voor een Dry Styling Session. Wij denken graag met je mee! Stap je binnenkort zelf in het huwelijksbootje en wil je dat wij jouw bruidskapsel verzorgen? Vraag dan naar de mogelijkheden van onze ‘I Do’ Bridal Styling.

Share This Post

Related Posts

LATEST POSTS