FAQ: Zo haal je je haar uit die ‘after summer’-dip

faq-after-summer-dip

Kom jij thuis overal rondslingerende haren tegen, ben je slachtoffer van ‘blondeermoe’ haar of heeft jouw kapsel een wel héél sterk eigen willetje? Wij weten als de besten hoe je afrekent met deze én andere haarproblemen. Deze keer antwoord op de vraag: hoe haal je je haar uit de welbekende ‘after summer’-dip?

Zwoele zomeravonden, vakanties naar Verweggistan en tropische temperaturen: we all love summer! Als je haar een favoriet seizoen zou mogen (en kunnen) kiezen, is het echter nog maar de vraag of dat de zomer zou zijn. Waarschijnlijk niet, want de zon (uv-straling), de zee (zout water) en zwembaden (chloor) doen je haar niet veel goeds en zijn er de voornaamste redenen van dat je lokken na de zomer wel een oppepper kunnen gebruiken. Wij weten gelukkig raad en leggen je graag uit hoe je je haar na de zomer weer in topconditie krijgt.

Hoe komt het dat je haar na de zomer behoorlijk van slag (pun intended 😉) kan zijn?

Je haar en hoofdhuid krijgen tijdens de zomer aardig wat te verduren. Dit komt doordat beide worden blootgesteld aan uv-straling. Dit bleekt je haar heel lichtjes, waardoor het beschadigd raakt en je kleur sneller terugloopt. Ook vindt je haar zout water en chloor niet heel fijn. Soms kan chloorwater zelfs zó heftig zijn voor je haar dat het groen wordt.

Hoe kun je je hair cut na de zomer een boost geven?

Na de zomer merk je dat je haar niet zo lekker meer valt en niet prettig meer aanvoelt, omdat het door de uv-straling die op je haar terecht is gekomen wat is gebleekt en droger is geworden. Om je haar een boost te geven, is een knipbehandeling geen overbodige luxe. Zo kun je je haar na je vakantie weer laten stralen.

En hoe zit het met je haarkleur?

In de salon hebben we verschillende opties om je haarkleur weer mooi te maken. Een goed voorbeeld hiervan is de Colourshine-behandeling. Dit is een transparante kleuring zonder waterstofperoxide, die niet schadelijk is voor je haar. Het maakt je haarkleur intenser, laat je haar onwijs mooi glanzen en beschermt het bovendien tegen uv-straling. Het is dus niet alleen een kleurbehandeling, maar brengt ook de vochtbalans van je haar weer op pijl. Je bent altijd welkom voor een gratis en geheel vrijblijvend adviesgesprek als je hier interesse in hebt. Als blondine kun je thuis de Beautiful Blonde Shampoo en het Beautiful Blonde Colour Mask van The Insiders gebruiken. Deze shampoo is mild en neutraliseert gele, warme tonen in highlights en blond haar. Het masker kun je na de shampoo gebruiken om je haar een verzorgende boost te geven. Net als de shampoo bevat dit masker een intens violetkleurig pigment, dat zorgt voor een sprekende, koelere kleur bij alle blondines.

Wat kun je doen om de algehele conditie van je haar na de zomer te verbeteren?

De Rescue treatment die we in de salon aanbieden, is een superfijne behandeling om je haarconditie te verbeteren. Deze behandeling versterkt en herstelt je haar en zorgt ervoor dat het weer mooi glanst en gezonder en zachter aanvoelt. Voor het allerbeste resultaat raad ik aan om thuis één keer per week de Bond Therapy Weekly Treatment van The Insiders te gebruiken en om eens in de zes weken in de salon langs te komen voor de Rescue treatment. Ook de My Hero Wonder Spray van The Insiders is een goed product om je haar in betere conditie te brengen. Het ontwart, beschermt, hydrateert, verzacht, versterkt, vermindert statische elektriciteit, voegt glans toe en – last but not least – prept je haar, waardoor andere stylingproducten beter blijven zitten. Natuurlijk hebben we in de salon ook andere verzorgende en herstellende behandelingen voor je haar. Feel free om je hierover door een van de haarstylisten te laten adviseren, zodat we samen kunnen bepalen wat de beste behandeling voor jouw haar is.

Hoe kun je de schade volgend jaar zomer tot een minimum beperken?

Wees lief voor je haar! Zorg er goed voor en pas de tips die je hierboven en in dit artikel kunt lezen toe. Als je op vakantie gaat, is het extra belangrijk om goed voor je haar te zorgen. Je huid heeft zonbescherming nodig, maar je haar net zo goed. De Protection Spray van Wella Professionals SUN hydrateert en voedt je haar na het wassen en beschermt het tegen uv-straling. Ook tijdens het zonnen kun je je haar extra beschermen door een masker te gebruiken dat je haar ook meteen voedt.

Afspraak maken?

Hebben we je aan het denken gezet en wil je graag een afspraak maken bij een van onze haarstylisten? No problem!

Share This Post

Related Posts

LATEST POSTS