FAQ: Bye bye baby hairs!

Babyhaar

Kom jij thuis overal rondslingerende haren tegen, ben je slachtoffer van ‘blondeermoe’ haar of heeft jouw kapsel een wel héél sterk eigen willetje? Bij Salon B weten als de besten hoe je afrekent met deze én andere haarproblemen. Deze keer antwoord op de vraag: wat kun je doen tegen babyhaar?

Je kent ze wel: die vervelende donshaartjes rondom je haarlijn, die maar niet langer lijken te groeien en een geheel eigen leventje leiden. In other words: babyhaar. Wij delen onze visie op babyhaar met je en onthullen hoe je deze eigenwijze haartjes het best in toom kunt houden.

Wat is babyhaar en hoe ontstaat het?

Babyhaar is een lastig onderwerp, omdat de meningen over wat het is en hoe het ontstaat verdeeld zijn. Sommige mensen hebben altijd babyhaar. In dat geval is het erfelijk bepaald en daar kun je niets aan doen. Anderen krijgen er pas op latere leeftijd last van, vaak als er sprake is van een hormoonverandering. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren bij vrouwen die een kindje verwachten.

Wat kun je het best doen als je last hebt van babyhaar?

Onderzoek om te beginnen het volgende: heb je echt korte haartjes rond je haargrens – babyhaar – óf zijn het afgebroken haren? Je haarstylist kan je hierbij helpen. Aan babyhaar kun je niets doen, aan afgebroken haren wel. Afgebroken haar heeft proteïne nodig. Dit kun je aan je haar meegeven door verzorgende producten met proteïne te gebruiken, zoals de producten uit de Penetraitt-lijn van Sebastian. Je kunt je haar ook een boost geven met een herstellende behandeling, zoals een Colourshine treatment of een Rescue treatment. Laat je haarstylist je hierin adviseren.

Hoe kun je babyhaar het best stylen?

Van babyhaar kom je niet zo gemakkelijk af, maar je kunt het wél onder controle houden. Bijvoorbeeld door een hydraterende shampoo en conditioner te gebruiken, zodat je haar niet zo snel alle kanten opvliegt wanneer het opdroogt. Vocht zorgt er namelijk voor dat je haar beter onder controle te houden is. Ook kun je jouw babyhaar verbergen door je scheiding net iets anders te dragen of door de haartjes glad te maken met wat haarspray.

Share This Post

Related Posts

LATEST POSTS