FAQ: Droog haar, vette hoofdhuid

Expert tip: Droog haar, vette hoofdhuid

Kom jij thuis overal rondslingerende haren tegen, ben je slachtoffer van ‘blondeermoe’ haar of heeft jouw kapsel een wel héél sterk eigen willetje? Wij weten als de besten hoe je afrekent met deze én andere haarproblemen. Deze keer antwoord op de vraag: hoe kun je je haar het best verzorgen als het droog is, maar je een vette hoofdhuid hebt?

Het is een welbekend probleem: de lengten en punten van je haar zijn zo droog als stro, maar je hoofdhuid wordt binnen de kortste keren vet en houdt het nog geen twee dagen uit zonder (droog)shampoo. Wat is de oplossing voor dit bloedirritante euvel en – more importantly – bestaat die eigenlijk wel? Wij vertellen je er alles over!

Hoe kun je tegelijkertijd droog haar hebben en een vette hoofdhuid?

Je kunt tegelijkertijd droog haar hebben en een vette hoofdhuid, omdat dit in principe losstaat van elkaar. Een vette hoofdhuid ontstaat door de aanmaak van talg, dat je hoofdhuid beschermt. De een maakt nu eenmaal meer talg aan dan de ander. Ook door je haar te vaak te wassen, wordt de aanmaak van talg gestimuleerd en krijg je sneller een vette hoofdhuid. Heb je ondanks je vette hoofdhuid droog haar, dan zou dit kunnen komen doordat het gekleurd is, door het gebruik van stylingtools zoals een föhn, steiltang of krultang of door shampoo waar bijvoorbeeld veel alcohol in zit.

Hoe vaak kun je je haar het best wassen bij droog haar en een vette hoofdhuid?

Het is in ieder geval verstandig om de frequentie waarmee je je haar wast af te bouwen. Was het bijvoorbeeld eens in de drie dagen met een shampoo die vrij is van sulfaten en parabenen, zoals de shampoos van The Insiders. Op de overige dagen kun je een droogshampoo gebruiken, zoals de Prêt-à-powder van Bumble and bumble, en je haar bijvoorbeeld lekker nonchalant in een knot dragen.

Wat voor soort verzorgingsproducten kun je het beste gebruiken bij droog haar en een vette hoofdhuid?

Fijne shampoos om te gebruiken, zijn bijvoorbeeld de Seaweed Shampoo van Bumble and bumble en de Stay With Me Colour Saver Shampoo van The Insiders. De Seaweed Shampoo van Bumble and bumble is mild voor de hoofdhuid en verzorgend voor de lengten en punten. De Stay With Me Colour Saver Shampoo van The Insiders bevat geen parabenen en sulfaten en is goed voor gekleurd haar. Daarnaast is het belangrijk om altijd een verzorgende conditioner te gebruiken in de lengten en punten, zoals de Super Rich Conditioner van Bumble and bumble. Deze ontwart het haar, maakt het zachter en is bij uitstek geschikt voor droog en gekleurd haar. Blijf ongeveer vijf tot tien centimeter bij de hoofdhuid vandaan, om deze niet extra vet te maken. Een ander fijn product is de Hairdresser’s Invisible Oil van Bumble and bumble. Deze is heel verzorgend, verzwaart niet en is hitte- en uv-bestendig. Verder kun je een verzorgende leave-in spray die hitte- en uv-bestendig is in de lengten en punten sprayen, zoals de Hairdresser’s Invisible Oil Primer van Bumble and bumble. Zo wordt je hoofdhuid niet sneller vet, maar je haar wel minder droog.

Wat is aan te raden qua styling bij droog haar en een vette hoofdhuid?

Het is raadzaam om in ieder geval droge stylingproducten bij de aanzet te gebruiken, zoals droogshampoo of volumepoeder. Een goed voorbeeld van een product uit deze laatste categorie is de Teaser Styling Dust van The Insiders. Gebruik eerst een verzorgende primer in de lengten en punten. Daarna kun je ieder gewenst stylingproduct aanbrengen op de rest van je haar, als je maar vijf tot tien centimeter bij de hoofdhuid vandaan blijft.

Kun je iets doen aan droog haar en een vette hoofdhuid?

Vrij weinig, helaas. Eigenlijk is het enige dat je hieraan kunt doen minder vaak je haar wassen en letten op je productgebruik en -keuze.

Zijn er verder nog tips voor de slachtoffers van droog haar en een vette hoofdhuid?

Je zou een afspraak kunnen maken voor een Colourshine-behandeling of Rescue Bond Therapy treatment. De Colourshine-behandeling is een verzorgende en verstevigende behandeling die je haar weer gezond maakt, zonder je hoofdhuid vetter te maken. De Rescue Bond Therapy treatment is een natuurlijk treatment dat niet in contact komt met je hoofdhuid en je haar verzorgt, zonder het te verzwaren.

Share This Post

Related Posts

LATEST POSTS