FAQ: Goodbye, statisch haar!

FAQ-statisch-haar-fs

Kom jij thuis overal rondslingerende haren tegen, ben je slachtoffer van ‘blondeermoe’ haar of heeft jouw kapsel een wel héél sterk eigen willetje? Wij weten als de besten hoe je afrekent met deze én andere haarproblemen. Deze keer antwoord op de vraag: wat kun je doen tegen statisch haar?

Nog maar één nachtje slapen en dan is het officieel winter. Hoewel dit jaargetijde gepaard gaat met een heleboel leuks (denk: de nodige feestelijkheden, zonder schuldgevoel warme chocolademelk met slagroom drinken en – met een beetje geluk – ijs- en sneeuwpret), is dit seizoen niet een en al rozengeur en maneschijn. IJs en sneeuw kúnnen leuk zijn, maar we hoeven je niet te vertellen dat winterse weersomstandigheden behoorlijk wat problemen kunnen opleveren. Niet alleen op de weg, maar óók voor je haar. Zit jij ’s winters steevast met statisch haar opgescheept? Doe dan je voordeel met deze tips!

Hoe ontstaat statisch haar?

In de winter is de luchtvochtigheid veel lager dan in de zomer. Daarom heb je ’s zomers minder snel last van statisch haar. Als de luchtvochtigheid hoog is, wordt er een klein laagje water over je huid en haar gelegd. Water geleidt elektriciteit, dus dat geldt op dat moment ook voor je huid en haar. ’s Zomers zal de elektriciteit dus wegvloeien via je huid en haar. In de winter is de luchtvochtigheid aanzienlijk lager, waardoor de statische elektriciteit niet weg kan vloeien. Het blijft dan als het ware aan je haar zitten, waardoor de statische lading – het welbekende knetteren en schokken – ontstaat.

Hoe kun je statisch haar voorkomen?

Tip 1: Gebruik geen kammen of borstels van metaal of plastic. Kies liever voor een borstel met nylon en varkenshaar, zoals de Flat Brush van The Insiders.
Tip 2: Probeer je haar niet te vaak met shampoo te wassen. Dit droogt je haar uit, waardoor het eerder een statische lading krijgt.
Tip 3: Draag zo min mogelijk synthetische en wollen kleding.
Tip 4: Kam je haar niet te vaak, want hierdoor ontstaat wrijving en daardoor weer statische lading.
Tip 5: Gebruik thuis een luchtbevochtiger, zodat de luchtvochtigheid stijgt en je haar minder snel statisch wordt.

Met deze producten voorkom je statisch haar…

1. Flat Brush van The Insiders

2. My Hero Wonder Spray van The Insiders

3. Moroccanoil

4. Oil Reflections van Wella (haarmasker)

Hoe kom je van statisch haar af?

Tip 1: Spuit wat haarlak op je kam of borstel. De haarlak legt een isolerend laagje over je haar, waardoor de elektriciteit beter wordt geleid.
Tip 2: Gebruik na het douchen een leave-in conditioner, zoals de My Hero Wonder Spray van The Insiders.
Tip 3: Gebruik vaker een haarmasker, zodat je haar voldoende vocht bevat.
Tip 4: Voeg een droogtrommeldoekje toe als je je was in de droger stopt. Je was ruikt op deze manier meteen extra lekker én het doekje gaat de statische lading in je kleding tegen.
Tip 5: Hoewel een wollen muts voor statisch haar zorgt, wil je deze in de winter wel kunnen dragen. Spuit daarom wat haarlak in je muts voordat je hem opzet. De wolvezels krijgen dan een isolerend laagje, waardoor je haar minder snel statisch wordt.

Wat moet je vooral niet doen bij statisch haar?

Gebruik geen water op je haar om het minder statisch te maken. Dit werkt namelijk maar even en daarna heb je nog sneller kans op statisch haar.

Share This Post

Related Posts

LATEST POSTS