FAQ: Help, ik word grijs!

FAQ: Grijs haar

Kom jij thuis overal rondslingerende haren tegen, ben je slachtoffer van ‘blondeermoe’ haar of heeft jouw kapsel een wel héél sterk eigen willetje? Wij weten als de besten hoe je afrekent met deze én andere haarproblemen. Deze keer antwoord op de vraag: what to do als je ontdekt dat je grijs wordt?

Het moment waarop je jouw eerste grijze haar ontdekt, blijft je waarschijnlijk nog lang bij. Want hoe tof granny grey haar ook kan zijn; op écht grijs haar zitten de meesten van ons niet te wachten. Hoewel wij van mening zijn dat grijs haar ontzettend mooi en stijlvol kan zijn, begrijpen we het ook best als je jouw grijze haren liever verdoezelt. Zeker als je er op jonge leeftijd mee te maken krijgt. Of je nu zo snel mogelijk van je grijze haren af wilt of juist wilt weten hoe je jouw grijze lokken kunt rocken; wij weten raad.

Hoe kan het dat je grijs wordt?

Grijs haar is het gevolg van een veranderde eiwitsynthese, waardoor er een verlies is van melanine: het pigment dat kleur geeft aan ons haar. De concentratie van melanine in het haar neemt af, waardoor het grijs wordt. Wanneer alle melanine volledig verdwijnt, wordt het haar wit ofwel kleurloos.

Kun je ervoor zorgen dat je minder snel grijs wordt?

Aan de belangrijkste oorzaken van vroeg grijs worden – erfelijkheid en leeftijd – kun je helaas niets doen. Je kunt natuurlijk wel zorgen voor voldoende vitamine B12-inname en een goede gezondheid om schildklierproblemen te voorkomen, maar vroeg grijs worden, is iets wat je doorgaans jammer genoeg gewoon zult moeten accepteren.

Wat kun je doen als je je grijze haar wilt verdoezelen? Wat beter niet?

Begin je grijs te worden, dan kun je kiezen voor ‘colour blending’: door een paar extra babylights te nemen, zorg je ervoor dat de focus niet meer op de grijze haren ligt. Ook kun je ervoor kiezen je haar te laten kleuren met Color Touch of Color Touch Plus van Wella. Dit zijn semipermanente kleuringen die tot zeventig procent dekkend zijn en je haar niet beschadigen. Om je grijze haren minder te laten opvallen, kun je je scheiding bijvoorbeeld ook eens anders leggen, een nonchalante knot in je haar maken of een brede haarband dragen. Er zijn diverse stylingmogelijkheden die je thuis kunt toepassen. Aan de slag gaan met thuiskleuringen raden wij af, omdat deze niet gepersonaliseerd zijn.

Wat kun je als man doen als je je grijze haar wilt verbergen?

Laat je haar toch mooi grijs worden! Dat is sexy en straalt kracht en wijsheid uit. Mocht je jouw grijze haar echt willen verbergen, dan kun je het in de salon laten kleuren met een semipermanente kleuring in astonen, die zo dicht mogelijk bij je natuurlijke haarkleur in de buurt komen. Je wilt tenslotte geen oranje gloed in je haar! De modegevoelige man kan altijd wat lichtere highlights nemen; superhip en stijlvol.

Wat kun je het best doen als je het niet erg vindt dat je grijs wordt, maar je haar wél zo mooi mogelijk wilt houden?

Als je het niet erg vindt om grijs te worden, maar je haar wel zo mooi mogelijk wilt houden, zou je een Colour Gloss-behandeling kunnen laten doen. Deze salonbehandeling verzorgt en geeft glans – met of zonder kleurpigment – en is niet grijsdekkend.

Vraagt grijs haar om andere haarverzorging en zo ja, waar dien je rekening mee te houden?

Het is goed voor je grijze lokken om een zilvershampoo en een verzorgende conditioner te gebruiken. De producten uit de Beautiful Blonde-lijn van The Insiders zorgen ervoor dat je haar niet geel wordt en verzorgen het meteen. Grijs haar is relatief droog, dus voor het föhnen en stylen een leave-in spray met heat protector gebruiken, is aan te raden om te voorkomen dat je haar uitdroogt. Als je eens in de week een halfuurtje een verzorgend masker laat inwerken en vervolgens uitspoelt, glanst het daarna en voelt het heerlijk zacht aan.

Zijn er bepaalde producten die je beter niet kunt gebruiken als je grijs wordt of al bent?

Pakjes haarverf van de drogist! Deze zijn namelijk niet persoonlijk afgestemd op jouw haartype. Met verzorgingsproducten van de drogist is het ook belangrijk om op te passen. Die zijn misschien goedkoop, maar zitten vaak vol alcohol, waardoor ze je haar nog meer uitdrogen. Kijk dus altijd goed op de verpakking en laat je adviseren door je haarstylist.

Share This Post

Related Posts

LATEST POSTS