FAQ: Van blondine naar brunette

Van blond naar bruin

Kom jij thuis overal rondslingerende haren tegen, ben je slachtoffer van ‘blondeermoe’ haar of heeft jouw kapsel een wel héél sterk eigen willetje? Wij weten als de besten hoe je afrekent met deze én andere haarproblemen. Deze keer antwoord op de vraag: hoe switch je van een blonde coupe naar een bruine?

Het is een welbekend gezegde: blondes have more fun. Dat zal allemaal best, maar stiekem vraagt menig blondine zich op een zeker moment af hoe het is om door het leven te gaan als brunette. Wij vertellen je waar je rekening mee moet houden als jij die natural blonde bent die zelf wil ervaren if brunettes do it better.

Wat maakt het zo lastig om van (natuurlijk) blond haar naar bruin haar te gaan?

Blond haar mist warmtepigment, dat wel in bruin haar zit. Daardoor is de kans groot dat de kleur groen doorslaat en snel terugloopt als je van blond naar bruin gaat. Bruin haar is opgebouwd uit rood pigment, geel pigment en blauw pigment. Als je blond haar bruin kleurt, neemt dit als eerst het rode pigment in zich op, waardoor geel en blauw overblijven. Geel en blauw maakt samen groen, wat ervoor zorgt dat er een groene waas kan ontstaan.

Hoe kun je veilig van blond haar naar bruin haar gaan?

Je kunt voorkomen dat het haar groen uitslaat, door het voor te pigmenteren. Dit is het toevoegen van warmtepigmenten aan het haar, zoals geel, oranje of rood. Welk pigment wordt gebruikt, is afhankelijk van de kleurhoogte die je wilt bereiken. Voorpigmentatie zorgt bovendien voor een langere houdbaarheid van de kleur. Daarna kan de kleur die je voor ogen hebt aan het haar worden toegevoegd.

Kun je in één behandeling van blond haar naar bruin haar gaan?

Je kunt zeker in één behandeling van blond naar bruin gaan, mits dit in de goede volgorde gebeurt en met de juiste hoeveelheden pigment. Doe dit niet thuis en schakel hiervoor een professionele haarstylist in.

Hoe groot is de kans dat de bruine kleur vervaagt en hoe snel gebeurt dit doorgaans?

De kans dat de kleur na een aantal wassingen terugloopt, is zeker aanwezig. Dit gebeurt overigens minder snel als je haar goed is behandeld. Hoe snel de kleur terugloopt, is ook afhankelijk van de kwaliteit van je haar. Hier kan je haarstylist je meer over vertellen.

Wat kun je doen om te voorkomen dat de bruine kleur snel vervaagt?

Gebruik altijd de kleurshampoo die je haarstylist adviseert, bijvoorbeeld de Stay With Me Colour Saver Shampoo van The Insiders. Ook kun je de kleur mooi houden door eens in de week een verzorgend haarmasker te gebruiken, zoals het Cool Brown Colour Mask van The Insiders. Dit versterkt en verzorgt je haar en hiermee zorg je ervoor dat je kleur langer mooi blijft en je haar langer gezond.

Wat adviseren wij over zelf je haar van blond naar bruin kleuren?

Niet doen! Je weet namelijk nooit wat er met je haar gebeurt. Als het niet goed gaat, wordt het voor je haarstylist lastiger de stapelingen uit je haar te krijgen. Thuis je haar kleuren is onwijs risicovol, omdat het gemakkelijk te donker kan worden (door stapelingen) of groen kan uitslaan (door te weinig voorpigmentatie). Ga voor de perfecte bruine coupe altijd bij je haarstylist langs en laat dit aan hem of haar over.

Share This Post

Related Posts

LATEST POSTS