FAQ: Zo föhn je je haar zelf perfect in model

faq-zelf-je-haar-föhnen

Kom jij thuis overal rondslingerende haren tegen, ben je slachtoffer van ‘blondeermoe’ haar of heeft jouw kapsel een wel héél sterk eigen willetje? De haarstylisten van Salon B weten als de besten hoe je afrekent met deze én andere haarproblemen. Deze keer antwoord op de vraag: hoe kun je je haar op eigen houtje perfect in model föhnen?

Je kent het wel: als je net uit de kappersstoel komt en met je pas geföhnde haar de salon uitloopt, waan je jezelf een ware Victoria’s Secret Angel, maar als je een paar dagen later thuis probeert hetzelfde resultaat te bereiken, kom je negen van de tien keer van een koude kermis thuis. Toegegeven: de perfecte blow dry creëren, is een vak apart, maar met de juiste tips kom je al een heel eind. En laten wij die nu nét voor je hebben…

Tegen welke problemen kun je zoal aanlopen aan als het op het föhnen van je eigen haar aankomt?

Dat varieert behoorlijk: het is zwaar om zolang boven je macht te werken, het duurt een eeuwigheid voordat je haar droog is, je krijgt al die kleine pluishaartjes niet weg, je hebt veel haar, de coördinatie van de föhn en de borstel zorgt voor moeilijkheden… You name it!

Wat maakt je eigen haar föhnen zo lastig?

Wat het vooral lastig maakt, is dat je het niet goed kunt zien. Waar gaat die borstel heen? Waar blijft dat haar? Veel mensen proberen hun haar via de spiegel te föhnen, maar dat vindt ons brein maar lastig. Wat makkelijker gaat, is met behulp van de spiegel een plukje haar oppakken en verdergaan zonder spiegel. Dan weet je meestal beter welke kant je op moet dan wanneer je in de spiegel kijkt. Let er dan wel op dat je met je föhn tegen je borstel aan blaast en niet erlangs.

Wat kun je het beste doen op het gebied van productgebruik tijdens het föhnen?

Kies voor een product dat makkelijk in gebruik is en dat past bij de look waarvoor je wilt gaan. Ga je bijvoorbeeld voor een undone glamour look, dan zou je kunnen kiezen voor de Supernatural Thickening Cream van The Insiders om een mooie basis te leggen en om meer stevigheid te krijgen in het volume. Wat ook helpt, is voor het föhnen een serum – zoals Sebastian Dark Oil – in de punten van je haar aanbrengen, om de glans nog mooier over je haar te verdelen.

Stappenplan voor een perfect geföhnde coupe

Benodigdheden

 Een föhn (bijvoorbeeld de Professional Ionic Hairdryer van The Insiders)
 Een keramische borstel (bijvoorbeeld de Thermal Copper Brush van The Insiders)
 Drie klemmen
 Een product passend bij de look die je voor ogen hebt

Stappen

Stap 1

Laten we het vooral makkelijk houden: begin met je haar ondersteboven aan te drogen. Doordat je ondersteboven hangt, gaat je haar rechtop staan, wat volume geeft. Zorg ervoor dat je haar net niet droog is; zeg voor negentig procent egaal droog. Op deze manier heb je al veel volume gemaakt en hoef je het alleen nog mooi te polijsten.

Stap 2

Verdeel je haar in vier delen: deel één van je inhammen tot je kruin in de vorm van een hoefijzer, deel twee van je slapen tot je achterhoofd en deel drie van je oren tot je achterhoofdsbeentje (het bot dat je voelt boven de holling van je achterhoofd). Deel vier bestaat uit het haar dat overblijft. Gebruik de klemmen om deel één, twee en drie vast te zetten. Hierdoor heb je meer overzicht en kun je sneller werken.

Stap 3

Pak in het haar dat loshangt een plukje op dat niet breder is dan je borstel. Test of je borstel makkelijk door dit plukje heen glijdt. Is dat niet het geval, dan bevat het plukje waarschijnlijk te veel haar. Borstel je haar voordat je begint met föhnen eerst omhoog. Hoe hoger je je haar borstelt, hoe meer volume er ontstaat tijdens het föhnen.

Stap 4

Ga nu met je borstel en je föhn langs het plukje haar, zo langzaam als je kunt. Doe dit maximaal vier keer. Meestal is twee keer al genoeg om een mooi, gepolijst resultaat te krijgen. Doordat je dit zo langzaam doet, maak je je haar op vriendelijke wijze warm en geef je het superveel glans. Doe dit plukje voor plukje, totdat je al je haar hebt gehad.

Stap 5

Ben je klaar? Laat je haar dan goed afkoelen voordat je eraan gaat zitten. Doe bijvoorbeeld eerst je make-up. Zodra je daarmee klaar bent, is je haar flink afgekoeld en kun je het veilig borstelen. Et voila! Je hebt nu prachtig geföhnd haar, waarmee je misschien wel een week kunt doen.

Wat zijn  de absolute do’s en don’ts bij het föhnen van je eigen haar?

Was je haar met een stevige shampoo en een luchtige conditioner, zoals de Walk On The Beach Seaweed Shampoo en de Walk On The Beach Conditioner van The Insiders. Deze producten bieden een geweldige basis om je haar body te geven en te verzorgen. Gebruik ook altijd een heat protector. De My Hero Wonder Spray van The Insiders is wat mij betreft een van de beste. Het verzorgt, maar verzwaart niet, geeft glans, maar maakt niet vettig en beschermt tegen hitte én uv-straling. Wat betreft de don’ts: gebruik geen haarlak als je haar nog niet helemaal droog is. Let er ook op dat je haarlak zelf niet te vochtig is, want als je haar weer nat wordt van je haarlak, is je föhnwerk voor niets geweest. Föhn je haar niet als het buiten mistig is. Het vocht in de lucht laat je haar pluizen, dus bij mist kun je het beter opsteken. En tot slot: droog is droog. Ga niet te vaak met de föhn over je haar heen, want dan droog je het onnodig uit en krijg je geen mooi resultaat.

Wat als je het ondanks deze tips niet voor elkaar krijgt om het gewenste resultaat te bereiken?

Heb je alles geprobeerd – de juiste producten, je haar afdelen, ondersteboven hangen – maar heb je nog steeds geen volume in je haar? Dan is er gelukkig altijd wel een Salon B bij jou in de buurt waar je terechtkunt voor een Express Blow Dry-behandeling. We love doing your hair! Natuurlijk hopen we dat het je zelf lukt, maar anders ben je van harte welkom in een van onze salons.

Share This Post

Related Posts

LATEST POSTS