FAQ: Zó ga je om met ‘blondeermoe’ haar

Blondeermoe haar

Kom jij thuis overal rondslingerende haren tegen, ben je slachtoffer van ‘blondeermoe’ haar of heeft jouw kapsel een wel héél sterk eigen willetje? Bij Salon B weten we als de besten hoe je afrekent met deze én andere haarproblemen. Deze keer antwoord op de vraag: what to do als je te maken hebt met ‘blondeermoe’ haar?

Zo’n jaloersmakende blonde coupe als Blake Lively, Gigi Hadid of Rosie Huntington-Whiteley willen we allemaal wel, maar denk goed na voordat je jouw haar laat oplichten. Hoe je het ook wendt of keert: blonderen is een behoorlijke aanslag op je haar en kan – als het niet op de juiste manier wordt gedaan – aardig wat schade toebrengen. Wij vertellen hoe je omgaat met haar dat nét iets te vaak is gebleekt.

Wat kun je doen tegen extreme droogte als gevolg van blonderen?

Vraag je haarstylist altijd de Rescue Bond Therapy Strenghtener van The Insiders te gebruiken tijdens een bleach-behandeling. Dit product zorgt ervoor dat je haar zo min mogelijk beschadigd raakt. Daarnaast is het verstandig de Weekly Treatment mee te nemen naar huis om je haar sterker te maken en voor te bereiden op een eventuele volgende bleach-behandeling. Je kunt hier ook mee gaan slapen zodat het extra lang kan inwerken en optimaal zijn werk doet. Ga je naar de sauna of lig je op een tropisch strand te chillen? Gebruik ook dan de Weekly Treatment of een ander masker met proteïne of hydraterende bestanddelen. Win-winsituatie, want op deze manier is je haar meteen beschermd en door de hitte van de sauna of zon werkt het masker extra intensief!

Wat kun je doen als je haar afbreekt omdat het te vaak is geblondeerd?

Het is aan te raden om je haar ietwat vaker te laten knippen als je het bleacht. Een healthy haircut, waarbij je haar van het midden naar de punten toe gezond wordt geknipt zonder er lengte af te halen, doet ook wonderen. Het is sowieso slim om je haar altijd achteraf te laten knippen als je het helemaal bleacht. Als je alleen de uitgroei laat bijwerken, is dit van minder groot belang, omdat je de punten dan met rust laat.

Wanneer is het aan te raden om te stoppen met blonderen?

Luister naar je haarstylist! Hij of zij weet wat het best voor je haar is. Soms voel je het zelf ook wel aan de kwaliteit, maar wil je stiekem toch nog een stukje lichter. Doe dat alsjeblieft niet en ga je haar weer opbouwen en gezond maken met behulp van treatments en door het regelmatig te laten knippen. Merk je na een tijdje dat je haar gezonder is en beter aanvoelt, dan kun je weer een stapje lichter. Pas wel op en loop niet te hard van stapel! Sommige kleuren kun je helaas niet in een keer bereiken. Be sensible and kind to your hair, because at the end of the day, it’s the crown to your body!

Hoe kun je terug naar een donkerdere kleur?

Ga naar een haarstylist met verstand van zaken. Als je heel licht bent en bijvoorbeeld naar bruin wilt, is dat een flink proces. Zou je er zelf in een keer een bruine kleur overheen zetten, dan wordt je haar groen! Het moet namelijk eerst voorgepigmenteerd worden. Over je blonde lokken gaat dan een rood pigment, zodat de ‘wenskleur’ er daarna overheen kan en niet groen uitvalt. Bovendien blijft de kleur hierdoor beter zitten. Geblondeerd haar laat snel kleur los en daarom moet er eerst wat kleur worden toegevoegd.

Share This Post

Related Posts

LATEST POSTS