Gegarandeerd blij met je nieuwe haircut? Zo doe je dat!

Gegarandeerd blij met je nieuwe haircut? Zo doe je dat!

Jouw bezoek aan een van onze salons moet als een feestje voelen. Niet alleen omdat je van begin tot eind in de watten wordt gelegd, maar ook omdat je na afloop van je behandeling huiswaarts keert met de haircut van je dromen. Dat is tenminste wel onze missie, want er is niets zo vervelend als een nieuwe haircut die niet aan je verwachtingen voldoet. Gelukkig zijn onze haarstylisten stuk voor stuk sterren in communicatie, maar zelf kun je ook de nodige voorzorgsmaatregelen treffen om jezelf van happy new hair te verzekeren. Wij vertellen je welke dat zijn.

Tip 1: Vind de juiste haarstylist

Soms is het love at first sight, maar het vinden van een haarstylist die perfect bij jou én je haar past, kán even duren. Iedere haarstylist heeft een andere werkwijze en een eigen kijk op het vak en daar moet jij je in kunnen vinden en goed bij voelen. Wij zijn ervan overtuigd dat al onze haarstylisten de skills en knowhow bezitten om jou de haircut van je dromen te geven en adviseren je om je tijdens je kennismaking met Salon B te laten verrassen, maar als je het heft liever in eigen handen neemt, is dat ook geen probleem. Neem een kijkje op de verschillende salonpagina’s om onze haarstylisten beter te leren kennen en vergeet ook hun Instagram-accounts niet te bekijken om een indruk te krijgen van hun werk. Bij het maken van een afspraak kun je aangeven door welke haarstylist je het liefst wordt geholpen. Ga je voor een major hair change en wil je jouw haarstylist voorafgaand aan je behandeling ontmoeten om je plannen door te spreken en om advies in te winnen? Je kunt bij ons altijd een afspraak maken voor een gratis (en vrijblijvend) adviesgesprek.

Tip 2: Kom op tijd

Door niet te laat te komen, weet je zeker dat er voldoende tijd is om je haarstylist alles over jezelf, je haargeschiedenis en je wensen te vertellen en om je behandeling door te spreken. Zo voorkom je onaangename verrassingen en weet je zeker dat je haarstylist alle tijd voor je heeft. Verwacht je om welke reden dan ook te laat te komen voor je afspraak? Laat ons dit dan zo snel mogelijk weten. We proberen de juiste hoeveelheid tijd in te plannen voor elke behandeling en te laat komen schopt de planning voor de rest van de dag vaak in de war. Houd er rekening mee dat we niet kunnen garanderen dat je behandeling door kan gaan als je tien minuten of meer te laat bent. In onze salon policy lees je hier meer over.

Tip 3: Neem een inspiratiefoto mee

Ze zeggen weleens: één beeld zegt meer dan duizend woorden. Daar kunnen wij het alleen maar roerend mee eens zijn! Heb je een specifieke kleur of coupe in gedachten of wil je weten hoe je jouw haar op een bepaalde manier kunt stijlen? Neem een foto mee van het eindresultaat dat je voor ogen hebt en leg je haarstylist uit wat je hier zo mooi aan vindt. Natuurlijk kunnen we niet garanderen dat jouw haar er precies hetzelfde uit komt te zien, maar dit geeft ons in ieder geval een duidelijke richtlijn. Heb je iets in je hoofd dat je in ieder geval níét mooi vindt? Ook dan kan het helpen om hier een afbeelding van mee te nemen.

Edward Scissorhands

Tip 4: Gebruik je handen

Wil je een x-aantal centimeters van de punten van je haar af hebben? Geef met je vingers aan hoeveel dit volgens jou is als je het hier met je haarstylist over hebt. Miscommunicatie is namelijk zo gebeurd: wat in jouw ogen twee centimeter is, is in de ogen van je haarstylist misschien wel drie of vier centimeter. Gebruik je handen daarom om aan te geven hoeveel er van je haar af mag óf om te laten zien tot waar het moet vallen nadat het is geknipt.

Tip 5: Vraag je haarstylist om stylingtips

Misschien komt dit je bekend voor: je komt extreem excited thuis na je knipbehandeling, maar nadat je je haar zelf hebt gewassen en in model hebt gebracht, is die perfecte hairdo in geen velden of wegen meer te bekennen en verdwijnt je blijdschap als sneeuw voor de zon. Dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn! We hebben twee tips voor je waarmee je dit kunt voorkomen. Eén: vertel je haarstylist voorafgaand aan je knipbehandeling hoeveel tijd je bereid bent ’s ochtends (of ’s avonds) in je haar te steken. Dit kan namelijk van invloed zijn op het model dat het meest geschikt is voor jou. Twee: vraag je haarstylist precies (!) wat hij of zij doet tijdens het stijlen van je haar. Met welke producten is het gewassen, welke stylingtools en -producten zijn er gebruikt en voor welke technieken kiest je haarstylist? Met deze informatie op zak is het een stuk eenvoudiger om die picture perfect haircut thuis na te bootsen. Oefening baart kunst!

Tip 6: Onthoud dat je altijd terug mag komen

Ben je écht niet tevreden met het eindresultaat van je behandeling? Dan mag je natuurlijk altijd terugkomen. Wij vinden het net zo vervelend als jij als je niet happy bent met je haar en verhelpen hetgeen dat jou ongelukkig maakt (in veel gevallen kosteloos) met alle plezier van de wereld. Neem binnen veertien dagen na je behandeling telefonisch contact met ons op om je onvrede kenbaar te maken en wij regelen de rest.

Fotografie: Femke Kamps

Share This Post

Related Posts

LATEST POSTS