Hair SOS: Zo houd je je haar gezond in de winter

Hair SOS: zo houd je je haar gezond in de winter

Verlang jij tijdens de winter ook terug naar die glanzende zomerlokken? We feel you! Door het koude weer kan je haar er droog en pluizig uit komen te zien en raakt het sneller beschadigd. Geen paniek: met de juiste haircare komt je coupe er weer net zo stralend uit te zien als wanneer de zon erop schijnt!

Hot and cold

Waarom heb je iedere winter eigenlijk last van statisch, droog en breekbaar haar? Het antwoord hierop is dat je haar slecht om kan gaan met de grote temperatuurverschillen in de winter. Buiten is het guur en ijzig koud, terwijl binnen de lucht juist extra warm en droog is. Het resultaat? Je haar verliest vocht, waardoor het niet alleen droog, dof en pluizig oogt, maar ook sneller kan beschadigen. Je wilt natuurlijk niet de lente tegemoet gaan met gespleten punten en afgebroken haar. Gelukkig kun je schade aan je lokken voorkomen. Het belangrijkste hierbij is hydratatie; het vocht dat je haar is verloren, vul je dan weer aan. En gelukkig hoeft dat helemaal niet moeilijk te zijn!

 

Was je haar niet te vaak

Was je je haar iedere dag? Stop daar dan in ieder geval in de winter mee. Hier kun je je haar in ‘trainen’. Als je je haar te vaak wast, gaan de natuurlijke oliën verloren. En die natuurlijke oliën zijn juist ontzettend belangrijk; ze houden je haar gehydrateerd en bieden bescherming aan je lokken. Zeker in de winter kan je haar dit goed gebruiken. Natuurlijk wil je dan niet met een vette coupe rondlopen. Gebruik daarom bijvoorbeeld de Salon B Dry Shampoo. Niet alleen ziet je haar er zo schoon uit; deze droogshampoo geeft ook een heerlijke volumeboost. En als je je haar wast, vergeet dan nooit conditioner te gebruiken. Shampoo zet de haarschubben namelijk open en maakt je haar schoon en conditioner sluit de haarschubben weer. Het resultaat? Minder schade aan je haar en shiny lokken!

 

Bescherm je haar als je gaat douchen

Dat je je haar uiteindelijk toch moet wassen, is onvermijdelijk. Maar als je dan onder de douche stapt, zijn er verschillende dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat jouw haar niet in een winterdip belandt. Douche bijvoorbeeld niet te warm. We know: als het buiten koud is, is het verleidelijk om de douche net een graadje hoger te zetten om lekker op te warmen, maar dit is niet goed voor je haar. Als je lauw doucht, wordt je haar ook nog eens minder snel vet. Een win-win dus! Ook is het goed om je haar te kammen voor je onder de douche stapt; je hoeft dit dan niet nog eens te doen als je haar nat – en dus kwetsbaar – is.

Ga niet met nat haar naar buiten

Nat haar = kwetsbaar haar. In combinatie met koude lucht kan dit ervoor zorgen dat het water dat het haar heeft geabsorbeerd tijdens je douchebeurt bevriest. Het gevolg? Het haar breekt af. Als je gekleurd haar hebt, kan het er ook voor zorgen dat de kleur sneller vervaagt. And we don’t want that! Zorg er dus altijd voor dat je haar droog is als je de winterse kou gaat trotseren. Het liefst zonder gebruik van de föhn, want de hitte hiervan is extra schadelijk in de winter.

Geef je haar wat extra liefde in de winter 

Een maskertje of olie; daar worden je lokken blij van in de winter! Als je iedere week een minuutje of twintig vrijmaakt om je haar hiermee te pamperen, heb je ook met het koude weer gehydrateerd, glanzend haar. Kan je haar daarnaast nog wel een extra hydratatieboost gebruiken? Ga dan voor een leave-in conditioner, zoals de My Hero Wonder Spray van The Insiders. Zeker als je je haar recent hebt laten blonderen, is het geen overbodige luxe om een leave-in conditioner te gebruiken en je haar zo nog meer te laten aansterken.

Wil je je haar helemaal winter ready maken?

Laat je haar door ons verwennen! Of we nu gaan knippen, kleuren of stylen; we take good care of your hair! Maak dan ook een afspraak bij een van onze salons om je haar de vip-treatment te geven die het verdient, zeker in de winter. Zien we je snel?

Share This Post

Related Posts

LATEST POSTS