Hair transformation: Back to brunette

Hair transformation: Back to brunette

Soms ben je toe aan iets nieuws. Omdat je simpelweg niet meer tevreden bent, iets te vieren hebt of een bepaalde periode uit je leven wilt afsluiten. Van een nieuwe hair cut of haarkleur kun je dan ontzettend opknappen. Niet alleen vanbuiten, maar óók vanbinnen. Ben jij klaar voor een nieuwe look, maar heb je last van koudwatervrees? Laat je dan inspireren door de haartransformatie van Mandy, die geholpen werd door haarstylist Shirley Walhof van Salon B Hilversum.

Before

Mandy: “Mijn haar heeft door de jaren heen regelmatig veranderingen ondergaan. Twee jaar geleden ging ik van lang donkerbruin naar kort, bijna zwart met een vleugje violet erin. Afgelopen voorjaar, toen mijn haar alweer richting mijn eigen donkerbruine kleur ging en langer gegroeid was, wilde ik het tegenovergestelde en koos ik voor een balayage met blonde highlights. Toch dacht ik vaak terug aan mijn donkere look en verlangde ik weer naar mijn ‘easy in the morning’-hairdo. Na mijn vakantie in Portugal kwam ik bij Shirley terecht. In mijn gesprek met haar gaf ik aan dat ik eigenlijk weer back to brunette wilde, maar dat ik nog twijfelde over de lengte. Shirley vond een sleutelbeenlengte heel tof. Ik liet haar enkele pins zien van onder andere lobs en bevestigde hiermee haar idee om het kort te knippen. Ik zei tegen Shirley: ‘You know what? Doe maar. Ik wil weer even wat anders!’”

Mandy before

Shirley: “Mandy kwam binnen met lang blond haar, waar al een keer highlights in waren gezet. Ze wilde graag iets totaal anders en kwam met het voorstel het donkerder te maken. Met een hele nieuwe kleur leek het ons leuk om ook de lengte te veranderen. Met dat doel voor ogen gingen we aan de slag.”

During

Shirley: “Van blond naar een donkerdere kleur gaan, kan verkeerd uitpakken als je niet het goede doet. Als eerst heb ik een heel stuk van Mandy’s haar afgeknipt. Daarna heb ik het voorgepigmenteerd, zoals dat heet. Dat betekent dat je het rood maakt voordat de bruine kleur erin gaat. Om het haar goed te beschermen tijdens én na het proces, heb ik Rescue Bond Therapy van The Insiders gebruikt. De eerste stap van deze treatment gaat door de verf heen. De bruine kleur heb ik er twee keer in gezet, zodat Mandy er extra lang plezier van heeft. Vervolgens heb ik de tweede stap van Rescue gebruikt, het haar lekker gewassen en er een verzorgende conditioner in gedaan.

Nadat de kleur was uitgespoeld, zijn we het haar verder in model gaan knippen. In het adviesgesprek hadden we voor de undone look gekozen; het haar mocht lekker messy vallen. Ik heb wat Dip In The Ocean Beach Spray van The Insiders in haar natte haar gesprayd en het vervolgens zonder borstels geföhnd. Als finishing touch heb ik de Woodstock Wax Spray, ook van The Insiders, gebruikt.”

After

Mandy: “Ik vind het resultaat zelf echt heel tof en het is precies zoals ik na ons gesprek in gedachten had. Ik vind het vooral leuk om zo drastisch met mijn looks te spelen, dat houdt het interessant – en in dit geval ook zeker spannend! Als ik de before-foto zie, vraag ik me af waarom ik hier zo lang mee heb gewacht. De reacties uit mijn omgeving zijn ook superleuk! Ik ben erg tevreden met het werk van Shirley. De volgende keer zal ik zeker weer naar haar vragen. Wie weet voor welke look ze me dan enthousiast kan maken!”

Mandy after

Heb jij ook een haartransformatie ondergaan in een van onze salons? Deel deze dan op Instagram met #salonbtransformatie. Vinden we leuk!

Share This Post

Related Posts

LATEST POSTS