Hair transformation: Beige blonde with a touch of copper

Hair transformation: Beige blonde with a touch of copper

Soms ben je toe aan iets nieuws. Omdat je simpelweg niet meer tevreden bent, iets te vieren hebt of een bepaalde periode uit je leven wilt afsluiten. Van een nieuwe hair cut of haarkleur kun je dan ontzettend opknappen. Niet alleen vanbuiten, maar óók vanbinnen. Ben jij klaar voor een nieuwe look, maar heb je last van koudwatervrees? Laat je dan inspireren door de haartransformatie van Ninke, die geholpen werd door haarstylist Sandra van Oort van Salon B Utrecht.

Before

Ninke: “De afgelopen jaren had ik voornamelijk een lob in verschillende blonde varianten. Ik ben bezig mijn haar te laten groeien en wilde het qua kleur weer iets donkerder, wat meer winterproof. Sandra hoorde mijn wensen aan: een donkerdere, warme en zachte kleur, maar niet saai. Ze gaf meteen aan dat ze een mooie kleur in gedachten had.”

Sandra: “Ninke kwam de salon binnen met een behoorlijke uitgroei en highlights die erg licht en geel waren geworden. Tijdens het adviesgesprek gaf ze aan dat ze het licht wilde houden, maar dan warmer. Ik heb haar geadviseerd om te gaan voor een beige-blonde kleur met een vleugje koper en een donkerdere aanzet, om zo meer diepte in het haar te creëren.”

Ninke before

During

Sandra: “Eerst heb ik highlights gezet, om een mooie, zachte overgang te creëren van de uitgroei naar de punten. Om de kwaliteit van het haar te behouden, heb ik hierbij Rescue Bond Therapy van The Insiders gebruikt. Na het uitspoelen van de highlights is het gewassen en verzorgd met de Stay With Me Colour Saver Shampoo van The Insiders en Blondor Seal & Care van Wella. Om de diepte te krijgen die we wilden, heb ik daarna twee toners gebruikt: een donkere, koele beigetint op de aanzet en een warmere beigetint op de punten.

Daarna ben ik gaan knippen. Ninke wilde haar lange haar behouden, dus heb ik een touch-up gedaan door er droge punten af te knippen en meer luchtigheid aan te brengen in de textuur van het haar. Ninke houdt van zacht en glanzend haar, dus voor het drogen heb ik op de aanzet Texturizer gebruikt en in de punten Potion 9, beide van Sebastian, om het haar te beschermen en te voeden met een klein beetje extra hold bij de aanzet. Na het drogen heb ik een krultang gebruikt om mooie natural waves te maken, om op die manier de kleur en diepte nog meer te accentueren. Ik ben gefinisht met een drupje Dark Oil van Sebastian.”

After

Ninke: “Ik ben heel blij met het eindresultaat. Het is echt een mooie kleur geworden. De kleur lijkt wat poederachtig, waardoor hij mooi zacht is. Daarbij lijkt er een koperkleurige, rozeachtige gloed overheen te zitten. Ik heb er veel complimenten over gekregen. Dat is natuurlijk altijd leuk!”

Sandra: “Ook ik ben erg blij met het eindresultaat. Ninke’s haar is licht gebleven en heeft nu een mooie, zachte, natuurlijke kleur en meer diepte door de donkerdere aanzet.”

Ninke after

Heb jij ook een haartransformatie ondergaan in een van onze salons? Deel deze dan op Instagram met #salonbtransformatie. Vinden we leuk!

Share This Post

Related Posts

LATEST POSTS