Hair transformation: Double You hair extensions

Hair transformation (Double You hair extensions)

Soms ben je toe aan iets nieuws. Omdat je simpelweg niet meer tevreden bent, iets te vieren hebt of een bepaalde periode uit je leven wilt afsluiten. Van een nieuwe hair cut of haarkleur kun je dan ontzettend opknappen. Niet alleen vanbuiten, maar óók vanbinnen. Ben jij klaar voor een nieuwe look, maar heb je last van koudwatervrees? Laat je dan inspireren door de haartransformatie van Veerle, die werd geholpen door haarstylist Ayleen Boonstra van Salon B Amsterdam Centrum.

Before

Veerle: “Mijn eigen haar is erg fijn en wordt lijzig als het langer wordt. Dat vind ik zelf niet mooi; ik wilde graag voller en langer haar. Daarom heb ik voor de Double You hair extensions gekozen. Hiervoor had ik losse plukjes extensions in mijn haar. Deze extensions waren geen succes: ze groeiden snel uit, je zag de plukjes door mijn eigen haar heen zitten en ik merkte dat ze mijn eigen haar helemaal kapot maakten. De Double You hair extensions waren daarom ideaal voor mij.”

Ayleen: “Veerle droeg al extensions, omdat ze van zichzelf ontzettend fijn haar heeft. Dit waren extensions die door middel van waxjes waren gezet. Dit kan je haar beschadigen en dat heeft ze gemerkt. Ze kleurt haar haar niet en wilde het daarom heel natural hebben. We wilden voor extra volume gaan, maar ook voor meer lengte.”

Veerle before

During

Veerle: “Ik heb de behandeling als erg prettig ervaren. Ayleen is een superleuke meid, die heel goed is in haar werk. Mijn eerste afspraak met Ayleen was een adviesgesprek. Ze legde alles uit over de Double You hair extensions en we bespraken samen wat mijn wensen waren, welke kleur het best bij mijn haar paste en welke lengte het meest geschikt was. Na dit gesprek was ik ervan overtuigd dat Ayleen mijn haar heel mooi zou kunnen maken. Daarna werden de extensions besteld en maakten we een vervolgafspraak om ze erin te zetten. De Double You hair extensions worden in je haar bevestigd met behulp van kleine vlechtjes. Daar worden de extensions op genaaid, waardoor het een mooi geheel wordt.”

Ayleen: “Eerst heeft Veerle haar oude extensions eruit laten halen. Voorafgaand aan onze afspraak heb ik de juiste kleuren besteld. Ik heb gekozen voor drie verschillende blondtinten (één donkerdere en twee lichtere), om ze mooi te kunnen laten blenden met haar natuurhaar. Om te beginnen heb ik drie vlechtjes op haar hoofdhuid geplaatst, verdeeld over haar gehele hoofd. Daar heb ik de extensions op genaaid met naald en draad. Dat klinkt luguber, maar zo krijg je wel het mooiste resultaat. Daarna heb ik haar haar gewassen en geföhnd met de My Hero Wonder Spray van The Insiders. Niets bijzonders, omdat ik wilde dat de extensions ook in steil haar mooi zouden blenden. Vervolgens heb ik haar geknipt, zodat haar eigen haar mooi overlapt met de extensions. Toen alles helemaal lekker viel, heb ik de krultang van The Insiders nog even gebruikt voor de finishing touch.”

After

Ayleen: “Veerle was megablij en is nu al twee keer teruggekomen om de extensions weer omhoog te laten zetten. Ze was vooral te spreken over het verschil in vergelijking met de waxjes. Het opnieuw inzetten gebeurt na ongeveer zes tot acht weken. Zoals je begrijpt, groeit je eigen haar en dus ook het vlechtje, waardoor het iets losser komt te zitten. Na deze periode knippen we de extensions daarom los en vlechten en naaien we ze er opnieuw in.”

Veerle: “Ik ben er nog elke dag enorm blij mee! Het eindresultaat voldoet precies aan mijn verwachtingen: ik heb mooi vol, lang haar, zonder dat de extensions zichtbaar zijn. Ik kan er alles mee doen: van steilen tot krullen. Het haar blijft lang mooi en is niet schadelijk voor mijn eigen haar. Ik raad de Double You hair extensions dan ook aan iedereen aan die voller of langer haar wil.”

Veerle after

#salonbtransformatie

Heb jij ook een haartransformatie ondergaan in een van onze salons? Deel deze dan op Instagram met #salonbtransformatie. Vinden we leuk!

Share This Post

Related Posts

LATEST POSTS