Hair transformation: Edgy lob

Hair transformation: Edgy lob

Soms ben je toe aan iets nieuws. Omdat je simpelweg niet meer tevreden bent, iets te vieren hebt of een bepaalde periode uit je leven wilt afsluiten. Van een nieuwe hair cut of haarkleur kun je dan ontzettend opknappen. Niet alleen vanbuiten, maar óók vanbinnen. Ben jij klaar voor een nieuwe look, maar heb je last van koudwatervrees? Laat je dan inspireren door de haartransformatie van Vera, die geholpen werd door haarstylist Liv van den Boogaard van Salon B Utrecht.

Before

Vera: “Ik wilde graag totaal iets anders. Ik had al een aantal jaren heel lang haar. Ik ben vaak naar de kapper geweest en dan mochten echt alleen de puntjes worden geknipt. Ik had voor mezelf besloten dat als ik mijn haar zou afknippen, ik dit ook zou doneren. Op een gegeven moment heb ik de knoop doorgehakt en gebeld om een afspraak te maken. Mijn haar was erg lang en als er dertig centimeter af zou gaan, zou ik nog een aardige lengte overhouden. Daarnaast wilde ik een ander kleurtje: een stuk lichter, een wat koelere tint.”

Vera before

Liv: “Vera was nog nooit bij Salon B geweest, een eerste ervaring dus. Ik vind het altijd extra leuk om nieuwe klanten te mogen behandelen. Je krijgt dan namelijk de kans om hem of haar met zowel jezelf als ondernemer, als met Salon B kennis te laten maken. Vera had lang, natuurlijk, donkerblond haar. Ze had het nog nooit eerder laten kleuren en wilde nu een keer écht iets nieuws proberen! Een look die wat meer power en volwassenheid uit zou stralen. Daarnaast wilde ze een groot stuk van de lengte afknippen om te kunnen doneren. Een bijzondere beslissing en iets waar we bij Salon B altijd volledig achter staan. Zo kunnen we mensen met een haarprobleem ook blij maken met mooi haar!”

During

Liv: “Voor het doneren van het haar begon ik met twee vlechten. Deze heb ik afgeknipt en in een enveloppe gedaan om op te sturen. Hierna volgden de highlights. We gingen voor een zachte, geschetste highlight. Dit zou meer speling en diepte in het haar creëren. Wel wilden we Vera’s eigen haarkleur als basis houden, zodat het geheel nog natuurlijk zou ogen. Aan de folies heb ik de Rescue 1 Bond Therapy Reconstructor van The Insiders toegevoegd. Rescue is een driedelige treatment die het haar beschermt tijdens het kleuren. Na het uitspoelen van de highlights heb ik de Rescue 2 Bond Therapy Strengthener gebruikt en tien minuten laten inwerken. De laatste stap van het kleurproces was het tonen van het haar. We hebben gekozen voor een toner die het haar een zachte, beige tint zou geven. Uiteindelijk heb ik het haar gedroogd en uitgewerkt door middel van subtiele lengteverschillen. Als finishing touch heb ik Vera laten zien hoe ze met behulp van een krultang een mooie slag in haar eigen haar kan creëren.”

After

Vera: “Ik ben erg tevreden en heel blij met het eindresultaat! Het was even wennen, maar ik krijg veel positieve reacties.”

Liv: “Ook ik was erg tevreden met het eindresultaat! Een echte verandering, maar toch heel natuurlijk. Om de kleur zo lang mogelijk mooi te houden, heb ik Vera de Stay With Me Colour Saver Shampoo van The Insiders meegegeven. Deze shampoo is extra lief voor gekleurd haar. Daarnaast heb ik haar uitgelegd dat ze de Rescue treatment thuis nog kan voortzetten met de Bond Therapy Weekly Treatment.”

Vera after

Heb jij ook een haartransformatie ondergaan in een van onze salons? Deel deze dan op Instagram met #salonbtransformatie. Vinden we leuk!

Share This Post

Related Posts

LATEST POSTS