Hair transformation: From blonde to copper

Hair transformation: From blonde to copper

Soms ben je toe aan iets nieuws. Omdat je simpelweg niet meer tevreden bent, iets te vieren hebt of een bepaalde periode uit je leven wilt afsluiten. Van een nieuwe haircut of haarkleur kun je dan ontzettend opknappen. Niet alleen vanbuiten, maar óók vanbinnen. Ben jij klaar voor een nieuwe look, maar heb je last van koudwatervrees? Laat je dan inspireren door de haartransformatie van Suzanne..

Before

Suzanne: “Ik laat mijn haar al een tijdje highlighten. Na veel verschillende tinten gehad te hebben, zoals roségoud en koelblond, vond ik het wel weer eens leuk om iets anders uit te proberen. Ook wilde ik mijn haar graag laten herstellen van al het highlighten, dus het was mijn wens om er zonder het op te laten lichten toch iets tofs en fris van te maken. Mijn haar is van nature donkerblond. Ik wist al dat warme tinten me bevielen en ik wilde graag iets opvallends. Ik kwam met het idee om voor een toffe koperkleur te gaan en Savanna was meteen enthousiast. Gelukkig wist ik uit ervaring dat ze aan een half woord genoeg heeft. Ik heb haar nog een aantal afbeeldingen laten zien en haar verteld dat ik het roze dat ik de afgelopen tijd in mijn haar had nog steeds leuk vond. Het was mijn wens om deze tint er ook een beetje in te verwerken. Qua lengte wilde ik er niet te veel af laten halen en verder wilde ik eens een middenscheiding uitproberen.”

Hair transformation: From blonde to copper

During

Savanna: “Suzanne had al een mooie, lichte basis, omdat haar haar al een paar keer was gehighlight. Dit is nodig om een heldere, felle kleur te kunnen maken, zoals de kopertint die ze in gedachten had. Wanneer je eenmaal een goede basis hebt gecreëerd, kan het haar worden ingekleurd met een toner. We zijn deze keer gegaan voor een balayagetechniek, waarbij de donkerdere aanzet geleidelijk overloopt in de lichtere punten. Na het kleuren, heb ik het haar van Suzanne gewassen met de Stay With Me Colour Saver Shampoo van The Insiders, om het te voeden en de kleur te beschermen en langer houdbaar te maken. Daarna heb ik de Stay With Me Colour Saver Conditioner van The Insiders gebruikt. Qua styling heb ik de My Hero Wonder Spray van The Insiders gebruikt om het haar te beschermen en glans te geven. Tot slot heb ik de Dip In The Ocean Beach Spray van The Insiders gebruikt, om het haar een messy, undone uitstraling en een stoere structuur te geven.”

After

Savanna: “Suzanne was heel blij! Als zij in mijn stoel zit, weet ik eigenlijk al dat we iets tofs gaan maken. Ikzelf was ook enthousiast over het eindresultaat. Er is niets leuker in mijn vak dan mensen een confidence boost geven.”

Suzanne: “Ik ben ontzettend blij met het eindresultaat! Het is een supergroot verschil met mijn blonde haar. Dat was ook echt mijn wens. Ik houd wel van een beetje extreem haar en gelukkig weet Savanna dat. Ze maakt me altijd blijer dan blij! De koperkleur is bovendien prachtig. Je ziet de verschillende tinten – van goudachtig tot roze – goed terug. Ook voelt mijn haar weer heerlijk glad en glanst het. Uiteindelijk hoefde er maar een klein stukje af, dus ook met de lengte ben ik heel tevreden. Eigenlijk hoefde ik niet eens te wennen aan mijn nieuwe haarkleur; het voelde meteen vertrouwd en helemaal ‘mij’. Ik geniet nu met volle teugen van mijn nieuwe, vurige coupe en kan niet wachten om straks weer iets totaal anders uit te proberen. Ik weet zeker dat dit met Savanna bij Salon B helemaal goedkomt!”

Hair transformation: From blonde to copper

#salonbtransformatie

Heb jij ook een haartransformatie ondergaan in een van onze salons? Deel deze dan op Instagram met #salonbtransformatie. Vinden we leuk!

Share This Post

Related Posts

LATEST POSTS