Hair transformation: Strawberry blonde

Hair transformation: Strawberry blonde)

Soms ben je toe aan iets nieuws. Omdat je simpelweg niet meer tevreden bent, iets te vieren hebt of een bepaalde periode uit je leven wilt afsluiten. Van een nieuwe hair cut of haarkleur kun je dan ontzettend opknappen. Niet alleen vanbuiten, maar óók vanbinnen. Ben jij klaar voor een nieuwe look, maar heb je last van koudwatervrees? Laat je dan inspireren door de haartransformatie van Sarah (saarr_x), die werd geholpen door haarstylist Eva Wolters van Salon B Utrecht.

Before

Sarah: “Voordat ik langskwam voor mijn kleurbehandeling, heb ik mijn haar door Eva laten knippen. Tijdens deze afspraak hebben we besproken wat we tijdens de kleurbehandeling zouden gaan doen. Ik had mijn haar nog nooit in een andere kleur dan wit-/zilverblond laten kleuren en vond dat het tijd was voor iets nieuws. Ik had al een tijdje een roodtint in gedachten. Dat leek me goed bij mijn bleke huid passen. Desondanks vond ik vernieuwing best spannend. Ik heb met Eva besproken wat de meest ‘veilige’ keuzes waren, waarmee ik altijd terug zou kunnen naar mijn witblonde haar. Uiteindelijk zijn we uitgekomen op een peachy, roségouden kleur.”

Sarah before

Eva: “Sarah had al een lange tijd witblond haar en was toe aan iets nieuws. Ze dacht aan strawberry blonde en aangezien ze iets rossig heeft en wat sproetjes, vond ik dat goed bij haar passen.”

During

Eva: “Sarah had een goede basis voor een mooie, heldere kleur, omdat haar lengtes zo licht waren. Tegelijkertijd was haar lichte haar zo goed als pigmentloos. Om de houdbaarheid van de uiteindelijk kleur te vergroten, heb ik haar haar daarom eerst voorgepigmenteerd. Daarna heb ik het gedroogd en ingekleurd met een toner. Als finishing touch én om de kleur nog beter houdbaar te maken, heb ik Sarah nog een Colourshine-behandeling gegeven.”

Sarah: “Eva heeft goed naar mijn wensen geluisterd en heeft me gerustgesteld, zodat ik de sprong in het diepe durfde te wagen en iets nieuws durfde te proberen. Uiteindelijk is de kleur precies zo geworden zoals we hadden besproken: peachy en roodachtig, met een roze gloed eroverheen. Eva heeft ook de tijd genomen om mijn haar te krullen. Dat doe ik zelf ook vaak, dus dat voelde vertrouwd.”

After

Eva: “Sarah was heel blij met haar haar. Ze vond het spannend, omdat het natuurlijk een heel andere kleur was dan hiervoor, maar ze was blij dat ze de stap had gezet. Ik vond het ook een prachtige kleur. Het maakte haar meteen zachter in haar gezicht, omdat de kleur zo mooi matcht met de ondertoon van haar huid. Ook omdat de kleur in elk licht anders oogt: de ene keer meer rossig, dan weer meer roze.”

Sarah: “Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen om mijn haar in de toekomst weer in een leuke tint te laten kleuren. Of anders ga ik gewoon lekker veilig terug naar mijn witblonde kleur, want daar ben ik bij Salon B ook altijd blij mee geweest. Ik vind het in ieder geval een fijn idee dat ik nu weer een grens durf te verleggen wat betreft mijn haar. De kleur is inmiddels mooi vervaagd naar een lichtroze/blonde kleur. Daar ben ik nog steeds heel tevreden mee. Ik heb trouwens een heleboel complimentjes mogen ontvangen. Dat is natuurlijk altijd leuk!”

Sarah after

#salonbtransformatie

Heb jij ook een haartransformatie ondergaan in een van onze salons? Deel deze dan op Instagram met #salonbtransformatie. Vinden we leuk!

Share This Post

Related Posts

LATEST POSTS