Hair transformation: Tropical coral

Hair transformation: Tropical coral

Soms ben je toe aan iets nieuws. Omdat je simpelweg niet meer tevreden bent, iets te vieren hebt of een bepaalde periode uit je leven wilt afsluiten. Van een nieuwe hair cut of haarkleur kun je dan ontzettend opknappen. Niet alleen vanbuiten, maar óók vanbinnen. Ben jij klaar voor een nieuwe look, maar heb je last van koudwatervrees? Laat je dan inspireren door de haartransformatie van Mette, die geholpen werd door haarstylist Sophie Tondeur van Salon B Amersfoort.

Before

Mette: “Voorafgaand aan de kleurafspraak heb ik mijn haar door Sophie laten knippen. Ik heb toen ook met haar besproken wat ik graag met mijn kleur zou willen doen. Ik wilde het eerst graag wit hebben, maar uiteindelijk kwamen we op roze uit. Mijn intentie was pastelroze, maar nadat Sophie me de nieuwe kleuren uit de Color Fresh CREATE-lijn van Wella had laten zien, wilde ik het toch graag iets feller, met meer kleurovergangen.”

Sophie: “Het verzoek van Mette was een stoere box bob en wit haar. Na overleg hebben we samen besloten om in plaats van wit voor roze te gaan, met verschillende rosétinten. Zodra de roze kleur is vervaagd, houd je namelijk alsnog een bijna witte ondergrond over. In eerste instantie twijfelde Mette nog een beetje, maar toen ze de foto’s zag op het moodboard dat in de salon hangt, was ze overtuigd.”

Mette before

During

Sophie: “Ik heb het gehele haar eerst opgelicht met blondeer. De aanzet heb ik niet meteen meegenomen, maar net iets later, zodat de kleur hier donkerder zou blijven. Tijdens het oplichten heb ik Rescue Bond Therapy van The Insiders gebruikt om de kwaliteit van het haar te behouden. Dit alles heeft bijna anderhalf uur ingetrokken. De kleur kwam er gelukkig mooi helder uit. Vervolgens heb ik Rescue no. 2 aangebracht en vijftien minuten laten intrekken, om het haar een welverdiende boost te geven. Ik heb het gewassen met de Brilliance-shampoo van Wella en nabehandeld met Blondor Seal & Care van Wella. Daarna heb ik het aangedroogd en ingekleurd met verschillende kleuren uit de Color Fresh CREATE-lijn van Wella, waaronder High Magenta, Hyper Coral en Nudist Pink. Door deze kleuren met elkaar te mengen, ontstonden er mooie kleurnuances in het haar van Mette.”

After

Mette: “Ik ben er zó ontzettend blij mee! Sophie heeft echt al mijn verwachtingen overtroffen. Er zit geweldig veel kleur in en het is heel mooi natuurlijk, ondanks dat het roze is. Ik heb er ook enorm veel complimenten over gekregen. Zelfs nu, een aantal weken later, is het nog heel mooi. Het is niet meer zo fel als eerst, maar dat was ook de bedoeling. Het komt nu iets meer bij pastel in de buurt, maar alles loopt nog steeds mooi in elkaar over. Ik ben Sophie ontzettend dankbaar, ze heeft het echt geweldig gedaan!”

Sophie: “Mette was heel blij met haar nieuwe haar en daarom was ik dat ook. Ik vond het ontzettend tof om zo’n uitgesproken kleur te maken. Dat gaf me een goed gevoel!”

Mette after

#salonbtransformatie

Heb jij ook een haartransformatie ondergaan in een van onze salons? Deel deze dan op Instagram met #salonbtransformatie. Vinden we leuk!

Share This Post

Related Posts

LATEST POSTS