Hair transformation: Virgin balayage

Hair transformation: Virgin balayage

Soms ben je toe aan iets nieuws. Omdat je simpelweg niet meer tevreden bent, iets te vieren hebt of een bepaalde periode uit je leven wilt afsluiten. Van een nieuwe hair cut of haarkleur kun je dan ontzettend opknappen. Niet alleen vanbuiten, maar óók vanbinnen. Ben jij klaar voor een nieuwe look, maar heb je last van koudwatervrees? Laat je dan inspireren door de haartransformatie van Solin, die werd geholpen door haarstylist Laura Jacobs van Salon B Arnhem.

Before

Solin: “Aangezien ik mijn haar nog nooit had gekleurd en het toch heel spannend vond om van haarkleur te veranderen, was ik in eerste instantie van plan om alleen de droge punten af te laten knippen. Na een heel fijn adviesgesprek met Laura was ik ervan overtuigd dat het een goed idee was om alleen de bovenlaag van mijn haar op te laten lichten, zonder mijn haarkleur volledig te veranderen. Dat paste prima bij de natural look die ik voor ogen had.”

Laura: “Solin kwam bij me langs om haar haar te laten knippen. Mooi en gezond haar was haar wens. Ze had haar haar nog nooit gekleurd. Dat vond ze heel spannend; ze was bang dat de kwaliteit van haar haar eronder zou lijden en durfde het daarom niet. Na een duidelijk en eerlijk adviesgesprek, hebben we de stap toch gezet.”

Solin before

During

Laura: “Ik heb de bovenlaag van Solins haar opgelicht met behulp van de freehandtechniek. Er wordt dan gewerkt zonder folies. In passees schetsen we de verf, wat een heel subtiel, sunkissed effect geeft. Ik heb dit uiterst mild gedaan en ik heb Rescue toegevoegd aan de verf, om de haarkwaliteit extra te waarborgen. Vervolgens heb ik de dunne punten geknipt en heb ik veel beweging in het haar gecreëerd door middel van een twisttechniek. Zo ontstaat er lengteverschil in het haar, maar met behoud van volheid in de punten. Ik heb het haar gefinisht met de Dip In The Ocean Beach Spray van The Insiders op de roots en wat Moroccanoil in de lengtes. Als kers op de taart heb ik de Tourmaline Ceramic Curler van The Insiders gebruikt om sexy waves te maken.”

After

Solin: “Ik ben er zo blij mee! Het voldoet helemaal aan mijn verwachtingen en past precies bij me. Nu de kleur na de zomer wat lichter is geworden en meer naar voren is gekomen, is mijn haarkleur natural en opvallend tegelijkertijd. Ik ben Laura erg dankbaar, ze heeft het ontzettend goed gedaan!”

Laura: “Solin was heel blij. Ze had totaal ander haar: gezond en mooi, maar toch gekleurd. Zelf ben ik ook heel tevreden. Het geeft mij als haarstylist zo’n fijn gevoel om twijfels en onzekerheden bij klanten te kunnen wegnemen. En dat gevoel wanneer je klant stralend en zelfverzekerd de deur uitloopt: onbetaalbaar!”

Solin after

#salonbtransformatie

Heb jij ook een haartransformatie ondergaan in een van onze salons? Deel deze dan op Instagram met #salonbtransformatie. Vinden we leuk!

Share This Post

Related Posts

LATEST POSTS