Hairstylists wanted: ondernemend, getalenteerd en team-minded

Bij Salon B zijn we altijd op zoek naar nieuwe talenten die hun carrière in het kappersvak over een andere boeg willen gooien. Inderdaad: ook nu! Maar is werken bij Salon B nu écht zo anders dan werken bij een andere kappersketen? Stel deze vraag aan een willekeurige haarstylist die dit aan den lijve heeft ondervonden en het antwoord is gegarandeerd ‘ja’. Laura Jacobs (@laura.hairstyliste) van Salon B Arnhem is zo iemand. Ze vertelt over haar ervaringen als kersverse ondernemer bij Salon B.

Hoe ben je bij Salon B terechtgekomen?

“Als haarstylist wil je natuurlijk ook weleens naar de kapper. Toen Salon B net was geopend in Arnhem, vond ik in een lokaal blaadje een voucher voor een blow dry. Dat was mijn eerste kennismaking met Salon B. Toen ik zoekende was naar een nieuwe uitdaging, heb ik bij een educator van Salon B aangeklopt om meer over Salon B te weten te komen. Na dit gesprek was ik enthousiast, maar had ik nog wel veel vragen en wat twijfels. Daarom ben ik naar een infoavond gegaan. Wat een passie straalde iedereen daar uit! Een week later heb ik een try out gedaan. Je laat dan zien wie je als haarstylist bent en er wordt gekeken of er een match is. Die was er van beide kanten. Kort daarna ben ik gestart bij The Graduates in Utrecht. Voordat je bij Salon B begint, ben je daar korte tijd in loondienst ter voorbereiding op het ondernemerschap. Al na vier maanden mocht ik starten als ondernemer bij Salon B.”

Laura Jacobs

Vond je het spannend om voor jezelf te beginnen? Hoe heb je dat ervaren?

“Ontzettend spannend! Gelukkig hebben de voorlichting en begeleiding vanuit Salon B mij enorm geholpen. Zoals alles mij is verteld, zo heb ik het ook echt ervaren. Niets was mooier gemaakt of achtergehouden. De spanning zakte dus al gauw weg. Ik heb nooit eerder een bedrijf meegemaakt dat zo open en eerlijk is. Als ik nu terugkijk, had ik mezelf dus nooit zo zenuwachtig hoeven maken.”

Waarin verschilt werken bij Salon B van werken bij een andere kappersketen?

“De persoonlijkheid. Iedereen weet wie je bent en dat geeft me een warm gevoel. Ik ben een enorm gevoelsmens en kan mezelf dan ook snel ergens niet welkom voelen. Salon B was – en is nog steeds – als thuiskomen.”

Wat vind je het leukst aan werken bij Salon B?

“Het feit dat je zelfstandig ondernemer bent, maar mét gezellige collega’s. Na ruim zeven jaar in een andere salon gewerkt te hebben als salonleiding, wilde ik een stap verder. Maar als ondernemer starten zonder collega’s? Dat leek me helemaal niets! Nu ben ik én ondernemer én heb ik supergezellige collega’s om me heen. Daar haal ik veel enthousiasme en inspiratie uit.”

Hoe is de band tussen jou en je collega’s?

“Hartstikke goed! Er zijn regels en afspraken die voor iedereen bekend zijn. Zo ontstaan er bijna nooit problemen. Mocht dat toch gebeuren, dan worden die meteen opgelost. Vanuit Salon B wordt ook veel geïnvesteerd in communicatie door middel van trainingen.”

Ben je blij dat je de overstap naar Salon B hebt gemaakt?

“Zeker! Ik zat op mijn vorige werkplek tegen het plafond en dacht: dit is het dus? In de korte tijd dat ik hier werkzaam ben, heb ik mezelf enorm kunnen ontwikkelen. Ik ben gegroeid op vaktechnisch gebied en doe dat nog steeds. Ook weet ik nu beter wat ik wil, wat mijn doel is en waar ik voor sta.”

Wat zou je willen zeggen tegen haarstylisten die nog twijfelen?

“Ga naar een infoavond en laat je verrassen! Word je net zo enthousiast als ik, doe dan een try out. Je hebt niets te verliezen en alleen op deze manier leer je Salon B kennen en kom je erachter of dit hetgeen is waarnaar jij op zoek bent. Go for it!

Laura Jacobs working her magic

Heb jij al een paar jaar ervaring als haarstylist en ben je klaar voor een nieuwe uitdaging? Meld je dan aan voor een infoavond, plan een salonbezoek in of vraag onze brochure aan.

Share This Post

Related Posts

LATEST POSTS