Healthy haircut (we know you want it!)

Healthy haircut

Altijd weer dat eeuwige dilemma: je haar nog een klein stukje langer laten groeien, terwijl je diep vanbinnen wel weet dat het schreeuwt om een knipbeurt, óf toch maar een bezoekje aan de kapper brengen, terwijl je eigenlijk geen lengte wilt verliezen. Als deze gewetenskwestie jou bekend voorkomt, hebben we goed nieuws voor je. Er bestaat namelijk nog een derde optie, waarin the best of both worlds samenkomt. Dat betekent wél dat gezonde haar, maar zónder lengteverlies. Wij presenteren u: de healthy haircut!

Wat is een healthy haircut?

Als je voor een healthy haircut langskomt in een van onze salons, doen we het volgende. We laten de lengte van je haar met rust, maar nemen wel afscheid van de gespleten puntjes. Door het gezonde haar glad te trekken, springen de beschadigde haren omhoog, waarna deze vakkundig kunnen worden verwijderd met behulp van een schaar. Deze techniek wordt ook wel ‘hair dusting’ genoemd en is een begrip in de kappersbranche, maar is gek genoeg nog niet zo bekend bij het grote publiek. En dat is jammer, want misschien is deze techniek wel precies wat jouw haar nodig heeft om de transformatie van dof en frizzy naar glanzend en gezond door te maken.

Healthy haircut stap 1
Healthy haircut stap 2
Healthy haircut stap 3
Healthy haircut stap 4

Tell me more, tell me more…

Zoals je op bovenstaande afbeeldingen kunt zien, beweegt de haarstylist de schaar van boven naar beneden over een pluk gladgetrokken haar, waarbij de opspringende, gespleten puntjes worden weggeknipt. Omdat dit zorgvuldig en pluk voor pluk moet gebeuren, is deze techniek behoorlijk tijdrovend. Daar staat tegenover dat het eindresultaat een wereld van verschil kan maken als je haar er slecht aan toe is én dat je nauwelijks lengte verliest. Meestal wordt er namelijk niet meer dan een halve centimeter afgeknipt – en dan ook nog eens alleen maar van de toch al beschadigde haren.

Doe mij zo’n healthy haircut!

Ben je enthousiast geworden en wil je langskomen voor een healthy haircut? Maak dan een afspraak voor een knipbehandeling door je favoriete salon te bellen. De healthy haircut is in principe geschikt voor ieder haartype; bij krullen maken we je haar eerst glad, zodat we de beschadigde haren goed kunnen onderscheiden. Houd er rekening mee dat je haarstylist je kan adviseren meer lengte van je haar af te halen als het zo beschadigd is dat dit nodig is.

Share This Post

Related Posts

LATEST POSTS