6 x het beste haar van Stranger Things

6 x het beste haar van Stranger Things

Today is the day! Als de termen ‘Eggo’, ‘Demogorgon’ en ‘the Upside Down’ geen belletje bij je doen rinkelen, heb je waarschijnlijk geen flauw idee wat vandaag zo bijzonder maakt en doet dit artikel je vermoedelijk weinig. Weet je wél precies waarover we het hebben en heb jij je agenda bewust leeg gehouden om het derde seizoen van Stranger Things – dat vandaag op Netflix is verschenen – te kunnen binge watchen, dan zit je hier goed. Stranger Things heeft namelijk niet alleen een uitzonderlijk hoge amusementswaarde, maar is ook een uitstekende bron voor retro haarinspiratie. Wij verzamelden de zes meest iconische coupes uit Hawkins, Indiana voor je. Wat zeg jij: should they stay or should they go?

Steve Harrington (pompadour)

Steve Harrington

Pompadour

Denk je ‘Stranger Things’ en ‘haar’, dan is dit het karakter dat hoogstwaarschijnlijk het eerst in je opkomt. Steve Harrington staat bekend om zijn never imperfect hairdo, die nog het best kan worden omschreven als een kruising tussen de typische jaren tachtig mullet (beter bekend als het ‘matje’) en de pompadour. Dit is een coupe met veel volume bovenop, die wordt gecreëerd door het haar achterover te kammen en vast te zetten met haarlak of een ander product. Zijn best bewaarde haargeheim? “Fabergé Organics,” vertelt hij aan Dustin. “Use the shampoo and the conditioner, and when your hair’s damp – it’s not wet, okay? – when it’s damp, do four puffs of the Farrah Fawcett spray.”

Karen Wheeler (feathered volume)

Karen Wheeler

Feathered volume

Over Farrah Fawcett gesproken: als we van één karakter zeker weten dat ze door deze Amerikaanse actrice is geïnspireerd, is het wel van Karen Wheeler. Hoewel Karen, als moeder van Mike en Nancy, geen extreem grote rol in de serie heeft, steelt haar haar wel degelijk de show. Haar feathered hairdo barst van het volume en we durven er een wedje om te leggen dat ook Karen groot fan is van de door Steve zo geliefde Farah Fawcett-spray. Saillant detail: actrice Cara Buono, die Karen Wheeler vertolkt, droeg voor deze rol een pruik, omdat het te tijdrovend was om haar haar dagelijks zo minutieus te stylen. Respect voor de échte eighties ladies, dus.

Dustin Henderson (curly shag)

Dustin Henderson

Curly shag

Zijn guitige blik en aandoenlijke persoonlijkheid maken Dustin Henderson tot een van de meest geliefde karakters uit Stranger Things. Hij mag dan wel haaradvies krijgen van zijn rolmodel Steve; wat ons betreft heeft hij dat helemaal niet nodig. Dat bewijst hij vooral tijdens de season finale van seizoen twee, als hij met een behoorlijk gewaagde perm mullet op het schoolbal verschijnt. Ook in het dagelijks leven loopt hij er trouwens verrassend fashionable bij. Eigenlijk is het zonde dat hij zijn krullenbos vrijwel altijd onder een petje verstopt, want zijn hairdo heeft nog het meest weg van de curly shag, die nog niet zo lang geleden een comeback heeft gemaakt.

Will Byers (bowl cut)

Will Byers

Bowl cut

Het is moeilijk te geloven, maar in de jaren tachtig was de bowl cut heel wat gangbaarder dan tegenwoordig. Deze signature hairdo van Will Byers, die ook wel bekendstaat als het ‘bloempotkapsel’, kenmerkt zich door de sluik vallende, ronde vorm die nog het meest wegheeft van, nou ja, een omgekeerde bloempot. Fun fact: omdat het haar van acteur Noah Schnapp, die de rol van Will vertolkt, niet snel genoeg groeide, droeg hij tijdens de eerste drie maanden van de opnames van het tweede seizoen hair extensions. Who would have thought?

Eleven (slicked-back hair)

Eleven

Slicked-back hair

Natuurlijk kan Eleven niet in dit rijtje ontbreken. In de loop van de serie hebben we haar met verschillende coupes voorbij zien komen; de een nog extravaganter dan de ander. Aan het begin van de serie zagen we haar met een buzz cut, die in seizoen twee plaatsmaakte voor een flinke bos krullen. Eleven kan het allemaal hebben. Zelfs de blonde pruik die ze aan het einde van het eerste seizoen tijdens Halloween droeg, misstond haar niet. Onze persoonlijke favoriet? Deze slicked-back look, die perfect bij haar ‘don’t mess with me’-imago past.

Billy Hargrove (perm mullet)

Billy Hargrove

Perm mullet

We sluiten deze lijst af met een sneak peek van een van de looks uit seizoen drie. Afgaand op de trailer van dit seizoen, speelt high school bully Billy Hargrove hierin een sleutelrol. Dat vinden wij helemaal niet erg, want naast het feit dat het geen straf is om naar Billy te kijken, kunnen we ook maar geen genoeg krijgen van zijn haar. Toegegeven: mooi is anders, maar de voor hem zo kenmerkende perm mullet past uitstekend bij zijn nonchalante houding. We approve!

Bron afbeeldingen: Pinterest

Share This Post

Related Posts

LATEST POSTS