How to: Je haar wassen (the right way!)

Hoe moet je je haar wassen?

Je haar wassen. Vaak doe je het zonder er veel aandacht aan te besteden. Toch kun je door het wassen van je haar op de goede manier de conditie van je haar verbeteren en het er langer fris, mooi en glanzend uit laten zien. Hoe je dat doet? Wij vertellen het je.

Stap 1: Spoel je haar met warm water

Warm water zorgt ervoor dat vuil en olie los komen, terwijl het de cuticula (de buitenste laag van je haar) open zet, zodat de conditioner dieper door kan dringen in je haar.

Stap 2: Gebruik shampoo alleen bij de wortels

Masseer de shampoo zachtjes in een heen-en-weergaande beweging in je haar. Maak vooral geen snelle, cirkelende bewegingen, want die zorgen juist voor knopen en pluizig haar. Gebruik het zeepsop dat je uitspoelt om je uiteinden mee te wassen, door het voorzichtig door je haar te kammen. Laat de kwetsbare uiteinden van je haar met rust.

Stap 3: Knijp wat water uit je haar voordat je conditioner gebruikt

Breng de conditioner alleen aan op de uiteinden van je haar, zodat je haar niet te zwaar wordt. Eindig door je haar met koud water te wassen. Koud water zorgt ervoor dat het buitenste laagje om je haren sluit, zodat je haar vocht vast kan houden. Hierdoor is het minder droog en krijgt het meer glans.

Share This Post

Related Posts

LATEST POSTS