Ik ga op vakantie en ik neem mee…

Ik ga op vakantie en ik neem mee…

Nog even en je gaat op vakantie. Het plannen van de juiste outfits voor het weer is voor velen vanzelfsprekend, maar doe je dit ook met je haarproducten? Als je op reis gaat, is de kans groot dat je in een ander klimaat terechtkomt. Daar kan je haar rare fratsen van gaan uithalen. Daarom hebben we per klimaattype een aantal tips voor je op een rijtje gezet, zodat je straks met mooi haar op je vakantiefoto’s staat.

Ik ga op vakantie en ik neem mee…

Warm en vochtig

Jouw bestemming ligt bijvoorbeeld in het binnenland van Europa, in Noord-Amerika of is een eiland of kustgebied rond de evenaar, waar het in de zomer nog weleens vochtig kan zijn. De hoge luchtvochtigheid kan je haar zoveel frizz geven dat je zo bekroond kunt worden tot de volgende Lion King. Om je lokken extra liefde te geven, kun je een aantal producten gebruiken die het vochtgehalte van je haar weer in balans brengen. Een anti-frizz serum of spray kan al wonderen doen. Was je haar daarnaast maximaal twee keer per week met een hydraterende shampoo, zoals de Guardian Mineral Shampoo van The Insiders. Mocht je pluizenbos écht niet te temmen zijn, dan kun je je haar gewoon opsteken in een knot of invlechten.

Warm en met water

Jouw bestemming ligt bijvoorbeeld aan de Europese kust, met mooie stranden, veel zon en een lekker briesje van de zee. Als je van plan bent vaak een duik in het zeewater te nemen, hebben we wat tips voor je. Het zout kan je haar misschien wel de beach look geven die je zo graag wilt, maar deze begerenswaardige beach look kan al snel omslaan in een crispy straw look. Smeer je haar voordat je de zee induikt in met kokosolie of een voedende conditioner, zoals de Creme de Coco Conditioner van Bumble and bumble. Hiermee bescherm je je lokken tegen het zilte zeewater. Let wel op dat je je haar na een dagje strand niet vergeet uit te spoelen met kraanwater!

Ik ga op vakantie en ik neem mee…

Heet en droog

Jouw bestemming ligt bijvoorbeeld in het binnenland van Afrika of Australië, waar geen spatje regen te bekennen valt, maar wel heel veel warmte. Met zo’n klimaat hoef je maar even met je ogen te knipperen of je haar is al in stro veranderd door de extreme hitte. Dat wil je natuurlijk niet. Gebruik daarom bijvoorbeeld een verzorgend haarmasker om je lokken te hydrateren. Tijdens het wassen van je haar kun je ook een conditioner gebruiken om het extra zacht te maken. Wil je je lokken beschermen tegen de uv-stralen van de zon? Kijk dan naar haarproducten die een uv-filter hebben, om zo zonneschade te voorkomen. De Daydream Volume Conditioner van The Insiders heeft deze uv-filter. Daarbij voedt conditioner je haar, zodat het weer gezond en zacht aanvoelt.

Meer tips?

Wil je weten hoe je haar een lange vlucht kan overleven? Lees dan dit artikel.

Share This Post

Related Posts

LATEST POSTS